Rukomet

Canjuga: "Problem je bio u glavama"

Ivana Strahija • subota, 10.12.2011.
Canjuga: "Problem je bio u glavama"
Foto: Axel Heimken

Hrvatice su pobjedom okončale natjecanje po skupinama na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, no nitko se neće rado sjetiti te utakmice. Ipak, prvi je cilj ostvaren i sada se treba posvetiti pripremi za osminu finala i Rumunjsku.

Nakon pobjede nad Švedskom, sve odreda Hrvatice su pričale o važnosti toga da se i protiv Argentine odigra na dobroj razini, no izbornik Vladimir Canjuga imao je svoje sumnje: "Pretpostavljao sam da će utakmica protiv Argentine biti teška, a problem je bio u glavama, jer su djevojke unaprijed znale da smo mi drugi. Ideja je bila odmarati Penezić i Tatari jer su motori cijele utakmice, dok smo za Golubić, Zebić i Milanović-Litre planirali po 15-tak minuta. Kao da će se Argentina sama pobijediti, bili smo mlaki u obrani i nevjerojatno nonšalantni u napadu. Zato sam morao prekršiti obećanje odmora pojedinim igračicama i poslati ih na parket da spase situaciju."

Canjuga naglašava da problem nije bio izbor igračica u prvoj postavi: "Počeli smo u izuzetno jakoj postavi, Jelčić na golu, koja može biti bez problema prva golmanica, na krilima Gaće i Pušić, kod kojih je samo pitanje nijansi, Milanović-Litre prvi pivot, desno Horvat, lijevo Franić, a na sredini Lovrić, no to je zbog pristupa sve bilo katastrofalno."

Vezane vijesti

Što je bilo, bilo je, slijede dva dana odmora i potom najveći izazov, Rumunjska, koja u rukama drži ključeve olimpijskih kvalifikacija: "Rumunjska kao ime nam jeste problem, od Rumunjki smo u zadnje vrijeme gubili sve utakmice, na pripremama i na EP-u u Danskoj. No, ne briljiraju na ovom prvenstvu. Ja sam siguran da ćemo mi nakon dva dana psihičkog i fizičkog odmora te tehničko-taktičke pripreme biti spremni pružiti ono što smo pokazali u 30 minuta protiv Danske i cijelu utakmicu protiv Švedske, Mislim da možemo izbaciti Rumunjke i ostvariti konačni cilj, ulazak među najboljih osam."

Dijana Golubić priznala je podcjenjivanje Argentinki: "Ušle smo opušteno jer su nam na ruku išli drugi rezultati, a na kraju ćemo reći da je sve dobro što se dobro završi. Što se osmine finala tiče, lakih protivnika nema, ali kad mi dobro igramo nitko nam ništa ne može. Imamo dva dana da se pripremimo i onda pobijedimo te uđemo u četvrtfinale."

U svakom se zlu može naći nešto dobro, stajališta je izbornik Canjuga: "Možda nam je i dobro došlo da nismo razvalili Argantinu. Sad nećemo biti prepotentni, malo nas je to spustilo na zemlju. Vjerujem da će cure protiv Rumunjki biti sto posto našpanane i da će 'ući na glavu' te proći među najboljih osam, što nas vodi na kvalifikacije za Olimpijske igre."

Miranda Tatari bila je jedna od onih koje su se trebale odmoriti, ali nisu, a utakmicu je komentirala: "Šteta, cure koje su počele jako su loše to učinile. Očekivali smo svi opuštanje, ali baš takvo ne, i morale smo se dići mi s klupe. Treba to zaboraviti, pobjeda je najvažnija."

Što se Rumunjki i osmine finala tiče, Tatari rezonira: "To je utakmica zbog koje smo mi i došle u Brazil, za nas je to utakmica prvenstva. Moramo uložiti sve i dati iznad 100 posto." Teški poraz je Rumunjska doživjela od Francuske u zadnjem kolu: "Ja se zbilja ne sjećam da smo mi ikada pobijedili Rumunjsku, no loši rezultati daju naslutiti da je ta ekipa u problemima. Ali, u utakmicu treba ući kao da su Rumunjke prve u svojoj skupini i kao da su gazile sve pred sobom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometReprezentacija
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.12.2011. u 09:39
    Sportsko psiholoske sposobnosti su itekako vazan cimbenik koji utjece na rezultat i kvalitet utakmice. Pogotovo kod zena jos vise izrazenije. A ne samo to socijalni faktor je itekako bitan da zenska ekipa funkcionira. To je gospodin Canjuga skuzio i svaka mu cast za to. Dobro samopouzdanje... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.12.2011. u 00:05
    Stari trenerski znalci u ovakvim utakmicama pošalju prvu ekipu da igra prvih 15-20 minuta, naprave 10 razlike i onda, malo po malo, do kraja utakmice uvode ostatak ekipe... a ne ovak sad nabijat na križ te cure koje su počele utakmicu jer će sigurno poneka od njih trebati u završnoj fazi kad možda... [više na forumu]
    Obrisan korisnik