Rukomet

Danska dalje nakon produžetka

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 12.12.2011.
Danska dalje nakon produžetka

U četvrtinu finala Svjetskog prvenstva za rukometašice plasirale su se ekipe Francuske i Danske. Francuskinje su za tri pogotka bile uspješnije od švedske vrste, dok su reprezentativke Danske slaviti mogle tek nakon odigranog produžetka...

Švedska - Francuska

Reprezentativke Francuske plasirale su se u četvrtinu finala Svjetskog prvenstva u Brazilu. Iako su prvih pola sata igre završile u minusu od tri pogotka Francuskinje su u posljednjih 15 minuta u potpunosti nadigrale Šveđanke i na kraju slavile s +3. Nakon tri minute igre Švedska je otišla na 2:0 zahvaljujući pogocima Anna-Marie Johansson.

Svoju mini seriju francuska je vrsta ostvarila u periodu od sedme do devete minute, no osam minuta kasnije Wiel Frede postavlja 10:7 za svoju ekipu. Do kraja tog prvog dijela igralo se pogodak za pogodak uz dva uzastopna zgoditka Gullden na jednoj i Baudouin na drugoj strani.

Najveću prednost, četiri pogotka razlike, Švedska je imala u 36., odnosno 39. minuti, a ona se počela topiti nakon 47 minuta igre. Francuska je u spomenutoj minuti započela svoju 6:0 seriju i prvo brzinski izjednačila, a zatim i okrenula prednost na svoju stranu. Pineau i Baudouin ugradile su u te ključne minute svaka po dva pogotka.

Četiri minute prije kraja Linnea Torstenson uspijeva pronaći put do mreže nakon sušnih deset minuta svoje ekipe. I idući je pogodak njeno djelo, no bio je on ujedno i posljednje švedski na susretu. Minimalno vodstvo Francuskinje su s nova dva pogotka pretvorile u konačnih 26:23.

Gullden i Torstenson postigle su pet pogodaka, dok su na drugoj strani najuspješnije bile Baudouin sa šest i Pineau s jednim manje zgoditkom. Švedska će razloge poraza zasigurno moći pronaći i u vrlo slabom izdanju svojih vratarki; Kain i Grubbström zajedno su zaustavile tek osam šuteva.

"Švedska je u prvom poluvremenu igrala jako dobro. Mi smo se pak mučili u napadu, ali posebno u obrani. U nastavku smo promijenili formaciju u 5-1, fizički smo bolje djelovali od protivnica, a ključne su u remećenju njihove igre bile Pineau i Lacrabere. Ovo je pobjeda koju ću dugo pamtiti, jedna od onih koje su najslađe", kratko je prokomentirao netom završeni susret francuski izbornik Olivier Krumbholz.

Danska - Japan

Pobjednik između Danske i Japana tražio se kroz produžetke. Igra u prvom poluvremenu Japankama je osigurala +2 na poluvremenu, a za dva je pogotka bolja u drugom dijelu bila ekipa Danske. Pobjednički pogodak, u posljednjoj minuti prvog produžetka, postigla je Trine Troelsen.

Shio Fujii s osam golova, po četiri u jednom poluvremenu, predvodila je napade azijske vrste. U izjednačenom prvom dijelu početkom kojeg su Dankinje imale i tri pogotka prednosti, presudno je bilo posljednjih pet minuta u kojima nisu uspjele zatresti mrežu Japana.

Potpuno suprotna situacija zbila se u prvih deset minuta nastavka. Iako je u tom periodu palo tek pet pogodaka, četiri su bila danska čime je prednost ponovno bila na strani sastava Jana Pytlika. Uslijedilo je zatim 3:0 Japana, te u potpunosti neizvjesna završnica.

Četiri minute prije kraja japanska vrsta imala je tri pogotka razlike, a u produžetke je svoju ekipu odvela Norgaard pogotkom u posljednjim sekundama. Veliki je posao u produžetku za pobjednički sastav odradila Troelsen, postigavši tri od ukupno četiri danska pogotka, te ono najvažnije - zgoditak za pobjedu i nastavak borbe za medalju.

Sa šest pogodaka bila je najraspoloženija šuterica u redovima za sada nepobjedive Danske, a uspješan je dan i iza vratarke Christine Pedersen koja je upisala 22 obrane. Hiromi Tashiro zaustavila je tek deset šuteva. Reprezentativke Japana nisu znale iskoristiti niti šest minuta igre s igračicom više.

Izbornik Danske Jan Pytlik nije dao mjesta euforiju u svom prvom komentaru na susret. "I u trenucima kada smo bili u zaostatku od tri pogotka, posebno pri 16:19 osjećao sam da moja ekipa vjeruje u uspješan ishod. Rezultat je fantastičan, ali i ja kao i ostatak stožera moramo preuzeti krivicu za to što nismo pronašli pravo rješenje u prvom poluvremenu."

SP 2011. žene - Završnica

osmina finala

Južna Koreja29:30Angola
Rusija30:19Island
Norveška34:22Nizozemska
Crna Gora19:23Španjolska
Švedska23:26Francuska
Rumunjska27:28Hrvatska
Danska23:22Japan
Brazil35:22Obala Bjelokosti

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometReprezentacija
  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2011. žene - Završnica

osmina finala

Južna Koreja29:30Angola
Rusija30:19Island
Norveška34:22Nizozemska
Crna Gora19:23Španjolska
Švedska23:26Francuska
Rumunjska27:28Hrvatska
Danska23:22Japan
Brazil35:22Obala Bjelokosti

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.12.2011. u 11:33
    nešto je trulo u državi Danskoj...koef 1,05..me koštao 200€
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.12.2011. u 01:06
    nije mi jasno kako dankinje mogu tako lose odigrati svaka cast japanu ali danska ih je podcjenila izgleda ili ja neznam pravo stanje stvari
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH13.12.2011. u 00:38
    Tko bi rekao da će tako dobro odigrati, ova propuštena pobjeda je jednostavno plod njihovog neiskustva igranja velikih utakmica.
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik12.12.2011. u 23:40
    sto su ove japanke izgubile, nevjerojatno.......
    Obrisan korisnik