Nogomet

Pirova pobjeda PSG-a, ispao i Dynamo

Vedran Babić • srijeda, 14.12.2011.
Pirova pobjeda PSG-a, ispao i Dynamo
Foto: EPA

Otklonjene su i posljednje dvojbe oko plasmana u drugi krug Europske lige iz skupina D, E i F. U šest utakmica postignuto je čak 25 pogodaka, a najviše ih je bilo u Kijevu i Parizu. Od daljnjeg natjecanja opraštaju se Dynamo iz Kijeva, PSG i Vaslui, a u ždrijebu šesnaestine finala koji će se održati u petak naći će se još Lazio, Bešiktaš i Red Bull Salzburg...

Skupina D

Lazio - Sporting 2:0
(Kozak 42', Sculli 55')

Europsko proljeće ipak neće proći bez Lazija, barem šesnaestina finala neće. U posljednje kolo Rimljani su ušli u nešto lošijoj situaciji u odnosu na Vaslui, no bili su bolji i zasluženo slave prolaz. Tri minute prije kraja prvog dijela u vodstvo ih je doveo Kozak.

Sporting je već bio osigurao prvo mjesto u skupini, no početkom drugog dijela mogao je doći do izjednačenja. Pucao je Božinov, no Bizzarri je bio na mjestu. I onda, u 55. minuti Sculli je izbjegao ofsajd zamku i zatresao mrežu gostiju. Nešto kasnije dobre vijesti za Lazio stigle su i iz Züricha gdje je domaćin poveo protiv Vasluija.

Zürich - Vaslui 2:0
(Margairaz 69', Buff 90')

Za nogometaše Züricha utakmica protiv Vasluija nije imala rezultatskog značaja jer su već bili izgubili šanse za plasman, no to ih nije spriječilo da se bore do kraja i u konačnici dođu do prve pobjede u skupini. Vaslui je bio nekako indisponiran pa nije ni zaslužio prolaz, a Švicarci su slavili golovima Margairaza i Buffa u drugom dijelu.

Skupina E

Bešiktaš - Stoke City 3:1
(Fernandes 59'(11m), Pektemek 74', Edu 82'/Fuller 29')

Iako su i prije ove utakmice već osigurali plasman u drugi krug, nogometaši Stokea prepustili su vodeću poziciju Bešiktašu, koji ih je zasluženo pobijedio s 2:1. Gosti su u Istanbul stigli sa samo 15 igrača, a zanimljivo, od prve minute nije krenuo niti jedan igrač kao u utakmici s Tottenhamom proteklog vikenda. Bešiktaš je bio puno bolji i konkretniji, no u jednom trenutku Stoke je mogao voditi 2:0.

Begović je sjajnim obranama držao svoju momčad u igri, da bi u 29. minuti Stoke iznenađujuće poveo pogotkom Fullera. Lopta se na putu do mreže odbila od Korkmaza i tako prevarila vratara Recbera. Dvije minute kasnije Recber je napucao jednu loptu ravno u Fullera i ona se odbila u - vratnicu. U 57. minuti Upson je skrivio najstrožu kaznu za domaćina i uz to zaradio izravno isključenje. Fernandes je s bijele točke bio precizan i izjednačio, a nakon što mu je nešto kasnije Begović obranio jedan udarac, Pektemek je u 74. ipak zabio za pobjedu Bešiktaša. Konačnih 3:1 postavio je Edu.

Dynamo Kijev - Maccabi Tel Aviv 3:3
(Yeini 12'(ag), Gusev 17', 80'/Vered 49', Atar 62', Dabbur 75')

Dynamo je znao da mu za prolaz treba visoka pobjeda i visoki poraz Bešiktaša u Istanbulu. Dakle, samo teorija. U jednom trenutku stvari su čak izgledale dobro za Ukrajince, koji su vodili 2:0 dok je Bešiktaš gubio 1:0. No, u samo 17 minuta drugog dijela prednost Kijevljana se rastopila i Izraelci, koji su do ove utakmice osvojili samo jedan bod, su izjednačili. Tome je uvelike kumovalo isključenje Almeide u 47. minuti.

U 56., dakle pri rezultatu 2:1, izravni crveni karton dobio je još jedan domaći igrač, Kačeridi. Unatoč velikoj brojčanoj prednosti, gosti su uspjeli osvojiti samo bod. Doduše, u 75. minuti došli su na korak do prve pobjede, no pet minuta kasnije Gusev je poravnao na 3:3. Hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević nije bio niti među 18 igrača Dynama, a Roberto Punčec nije ulazio s klupe za Maccabi.

Skupina F

PSG - Athletic Bilbao 4:2
(Pastore 21', Bodmer 41', Perez 85'(ag), Hoarau 90'(11m)/Aurtenetxe 3', David Lopez 55')

Čak ni basnoslovna ulaganja nisu pomogla PSG-u da se plasira među 32 momčadi Europske lige. Iako su pobijedili pobjednika skupine, Athletic Bilbao, u Bratislavi je do pobjede stigao i njihov glavni rival Red Bull pa su tako Austrijanci prošli dalje. Baskijci su na Parku Prinčeva poveli poslije samo tri minute igre, no opasniji domaćini do poluvremena su preokrenuli rezultat u svoju korist preko Pastorea i Bodmera.

Borbeni gosti vraćaju stvari na početak u 55. minuti, da bi se u posljednjih pet minuta utakmice štošta dogodilo. Prvo u 84. minuti Nene nije realizirao jedanaesterac, no već u sljedećoj minuti Perez je matirao vlastitog vratara za novo vodstvo domaćina. U 90. minuti još jedan penal - Hoarau je bio precizan.

Slovan Bratislava - Red Bull Salzburg 2:3
(Lačny 3', 6'/Jantscher 19'(11m), Leonardo 24', Had 52'(ag))

Šokantno otvaranje priuštili su nogometaši Red Bull Salzburga svojim navijačima. U samo šest minuta primili su dva pogotka i prilično kompromitirali svoj daljnji plasman. No, brzo su se Austrijanci oporavili i već do 24. minute izjednačili na 2:2.

S tim rezultatom i dalje nisu bili sigurni jer je PSG na poluvremenu vodio protiv Athletica. Zato su krenuli po pobjedu svim snagama i apsolutno dominirali u drugom dijelu. Već u 52. poveli su zahvaljujući autogolu Hada, a do kraja utakmice mogli su i uvjerljivije slaviti.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Zürich2:0Vaslui
Lazio2:0Sporting
1Sporting 68:4+412
2Lazio 67:5+29
3Vaslui 65:8-36
4Zürich 65:8-35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Zürich2:0Vaslui
Lazio2:0Sporting
1Sporting 68:4+412
2Lazio 67:5+29
3Vaslui 65:8-36
4Zürich 65:8-35

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.12.2011. u 22:21
    ajde moj psg u 2.ligu,veze vi nemate,pocevsi od trenera klauncine..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.12.2011. u 22:10
    Pirova pobjeda? WTF
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.12.2011. u 21:57
    nije u šoldima sve...
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH14.12.2011. u 21:53
    Red Bull je zasluženo prošao dalje jer je u prošlom kolu napravio velik dio posla pobijedivši PSG koji je bio izravni konkurent, ovo večeras je samo šlag na tortu.
    ALGHAZANTH