Nogomet

Atletico potvrdio "jedinicu"

Vedran Babić • četvrtak, 15.12.2011.
Atletico potvrdio "jedinicu"
Foto: EPA

Podijeljena su i posljednja mjesta u šesnaestini finala Europske lige. U skupinama G, H i I posljednje "ulaznice" uhvatili su AZ, Brugge, Braga i Udinese...

Skupina G

Austria Beč - Malmö 2:0
(Liendl 62', Barazite 80')

Unatoč pobjedi nad Malmöom, Austria Beč oprašta se od daljnjeg natjecanja u Europskoj ligi. Razlika kojom su savladali Šveđane pokazala se premalom s obzirom da je AZ osvojio bod protiv Metalista. Oba pogotka domaćini su postigli u posljednjih pola sata.

AZ - Metalist 1:1
(Maher 37'/ Dević 37')

AZ je ostao neporažen protiv Metalista i prošao dalje premda je u šest utakmica upisao samo jednu pobjedu. Zanimljivo je u ovoj utakmici bilo to što su oba pogotka postignuta unutar 60 sekundi. Poveo je Metalist pogotkom Devića, no tek što je lopta krenula s centra AZ je izjednačio preko Mahera. Iako mu je i bod odgovarao, domaćin je u drugom dijelu bio opasniji i tražio je pobjedu, no sigurno će i s ovakvim ishodom biti zadovoljan.

Skupina H

Club Brugge - Braga 1:1
(Vleminckx 50'/ Ewerton 65')

Zadovoljni remijem u Bruggeu mogu biti i jedni i drugi jer to znači da su obje momčadi prošle dalje. No, nešto zadovoljniji ipak će biti domaćini, koji su na ovaj način skupinu završili kao prvi. Brugge je poveo preko Vleminckxa, ali Ewerton je donio Bragi bod.

Birmingham - Maribor 1:0
(Rooney 24')

Nogometaši Birminghama obavili su svoj dio posla u misiji prolaska u drugi krug, no iznevjerili su ih kolege iz Brage, koji nisu pobijedili u Bruggeu. Unatoč tome, engleski drugoligaš oprostio se časno, a pogodak odluke djelo je Adama Rooneya u prvom dijelu. Hrvatski nogometaš Dejan Mezga odigrao je svih 90 minuta za Maribor.

Skupina I

Atletico Madrid - Rennes 3:1
(Falcao 38'(11m), Dominguez 43', Turan 79'/ Mandjeck 86')

Atletico nije dopustio da sudbina njegove prve pozicije bude u rukama Udinesea te je s 2:0 porazio Rennes. Iako su i Francuzi imali svoje šanse, iz Madrida se vraćaju s visokim porazom i bez pobjede u šest utakmica skupine. Atletico je zadao gostima udarac kada je najteže - u završnici prvog dijela. Tada je postigao dva pogotka, a Turan je 11 minuta prije kraja povisio na 3:0. Mandjeck je samo ublažio poraz Rennesa.

Udinese - Celtic 1:1
(Di Natale 45'+1'/ Hooper 29')

Celtic je uoči gostovanja u Udinama imao jednostavnu računicu - ako želi proći dalje, mora pobijediti. No, baš kao i u prvom međusobnom dvoboju krajem rujna, nije bilo pobjednika. To znači da dalje prolazi Udinese. Celtic je, doduše, bio na dobrom putu nakon što je poveo pogotkom Hoopera, no sve nakon toga bilo je u znaku domaćina. U nadoknadi prvog dijela Di Natale je vratio stvari na početak, a u drugom dijelu nije bilo rezultatskih promjena premda je Udinese bio puno bolja momčad.

Europska liga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Club Brugge1:1Braga
Birmingham City1:0Maribor
1Braga 612:6+611
2Club Brugge 612:9+311
3Birmingham City 68:8010
4Maribor 66:15-91

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Europska liga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Club Brugge1:1Braga
Birmingham City1:0Maribor
1Braga 612:6+611
2Club Brugge 612:9+311
3Birmingham City 68:8010
4Maribor 66:15-91

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.12.2011. u 23:28
    Širić i Djedović su male bebe za ovu europsku mafiju...iskusno namiste dva remija...
    Obrisan korisnik