SP 2011. žene - Završnica, polufinale, 16.12.2011, 23:00 h
Norveška
Norveška 30:22 Španjolska
Španjolska

Europske prvakinje izborile finale

Mihaela Bradovski • subota, 17.12.2011.
Europske prvakinje izborile finale
Foto: Uroš Hočevar / IHF

Finalni susret Svjetskog prvenstva u Brazilu nakon Francuske izborile su i europske prvakinje, rukometašice Norveške. Posljednja prepreka prema izborenom dvoboju za zlatnu medalju bila im je španjolska vrsta. Španjolke su na kraju svladane lakše od očekivanog za jedan polufinalni okršaj, s 30:22...

Reprezentativke Španjolske korak s europskim prvakinjama izgubile su već nakon osam minuta susreta, posebno je u prvih pola sata igre patila njihova realizacija. Put do norveške mreže u tom je prvom poluvremenu pronašlo tek devet šuteva, premalo za pozitivniji rezultat u utakmici ovakve važnosti.

U spomenutoj osmoj minuti semafor u dvorani u Sao Paulu pokazivao je 5:3 za norvešku vrstu, a pet minuta kasnije Sulland postavlja +5. U periodu od 17. do 22. minute Španjolska je stigla do 5:0 serije, ali tu je i stala. U posljednjih osam minuta prvog dijela nije uspjela postići pogodak.

Šest uzastopnih pogodaka Norveškoj je osiguralo 16:9, u tim završnim minutama prve dionice dvoboja povukla je Loke, a ista je igračica postigla i prvi norveški pogodak u nastavku. Bez većih problema tekao je ostatak ove polufinalne utakmice. Norveška je veći dio nastavka imala šest do osam pogodaka prednosti, a najveću, +9 postavila je Amanda Kurtovic tri minute prije kraja.

Heidi Loke u finala vrijednu pobjedu ugradila je sedam pogodaka, tri manje postigla je Nostvold. Vratarka Haraldsen upisala je 17 uspješnih intervencija. Silvia Navarro na španjolskom golu zaustavila je 14 šuteva, a najpreciznija Španjolka bila je Macarena Aguilar sa šest pogodaka iz isto toliko pokušaja. Stopostotna je bila i Martin s jednim manje zgoditkom.

Protivnice Norvežankama u najvažnijem susretu Prvenstva bit će francuske reprezentativke koje su u drugom polufinalnom susretu rezultatom 28:23 svladale Dansku.

SP 2011. žene - Završnica

polufinale

Francuska28:23Danska
Norveška30:22Španjolska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometReprezentacija
  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2011. žene - Završnica

polufinale

Francuska28:23Danska
Norveška30:22Španjolska

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH17.12.2011. u 13:53
    To se moglo i očekivati, kada protivnik uđe u žrvanj Norveške više mu nema spasa. Ipak Španjolska je ovdje bolje prošla nego prije 3 godine u finalu EP-a kada ih je Norveška ostavila na -13. Nije neka utjeha ali ipak polako napreduju.
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik17.12.2011. u 02:07
    Ni Španjolke nisu izdržale run 'n' gun kontranapade Norvežanki ni pivotkinju Loke.
    Obrisan korisnik