Rukomet

Tatari: "Mi bez drame ne možemo"

Ivana Strahija • subota, 17.12.2011.
Tatari: "Mi bez drame ne možemo"
Foto: Davor Sajko

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u petak nije uspjela nadigrati Brazil i ući u borbu za peto mjesto svijeta. Razočaranje je veliko, a Miranda Tatari opisuje što se dogodilo i kako Prvenstvo još uvijek nije gotovo.

"Ni sama ne znam što se dogodilo", kazala je kapetanica hrvatske ženske reprezentacije Miranda Tatari. "Fantastično smo otvorile, vodile do 15. minute i onda protivnice mi same vratile u igru. Onda se vratimo u drugom poluvremenu, dođemo do pet golova prednosti i onda opet Brazilkama dopustimo vraćanje u igru."

Naravno, tu nije bio kraj drame: "Brazilke su uspjele povesti, ali smo mi u završnici uspjele izjednačiti, a onda je presudio manjak koncentracije i doživjele smo poraz", opisala je Tatari.

Zadnji napad, u kojem su Hrvatice imale dvije igračice više, tragično je završio krivim dodavanjem: "Uveli smo i sedmog igrača, imali dva pivota na liniji, ali je došlo do nesporazuma. Trebalo je napraviti višak za desnu stranu, gdje je Kike u par napada ranije odlično prošla, no ja sam bacila loptu u aut nakon bespotrebnog utrčavanja suigračice", objasnila je Tatari.

Utakmicu međutim, nije trebalo dovesti do toga da odlučuje zadnji napad: "Trebale smo se obraniti u napadu prije, no stajale smo prerijetko u obrani. Ma, mi nismo smjele stati kad smo imale pet golova prednosti, trebale smo i dalje vući."

Je li problem bio u glavama? "Mi smo gledale jednu raniju utakmicu Brazila, protiv Španjolki, kad su one također vodile, a Brazilke se vraćale. Identična utakmica dakle. No, da smo mi nastavile igrati kako smo počele komotno bismo pobijedile. Mi bez drame očito ne možemo, kažem, ne mogu dokučiti u čemu je problem."

Nakon te, razočaravajuće, utakmice, Hrvatice imaju priliku iskupiti se protiv Angole u susretu za sedmo mjesto. "Moramo se u startu postaviti da za oproštaj želimo pobjedu. I sedmo mjesto je uspjeh", rezonira hrvatska srednja vanjska.

Protivnice u tom duelu nisu nimalo bezazlena ekipa: "Angola nije bezvezna ekipa, mučile su Ruskinje do 45. minute. Mi jednostavno moramo zaboraviti na 15 minuta prvog i 15 minuta drugog poluvremena protiv Brazila, a ako napravimo nekakvu razliku, ne smijemo stati."

Tatari je također komentirala kritike javnosti na njihovu "bezvoljnu" igru nakon što su osigurale četvrtfinale: "Nijednom sportašu nije cilj na Svjetskom prvenstvu igrati bez volje. Mi jesmo napravile mnogo, ostvarile smo zacrtani cilj ulaska među osam, ali smo bile tako blizu… Norveška je očito taj zid kojeg mi nismo uspjele u prijeći, prvenstveno u glavama. Naravno, moglo se bolje u nekim segmentima, ali nije na meni da razbijam glavu zašto jest ili nije."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometReprezentacija
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren17.12.2011. u 16:21
    totalno se slažem s racom
    Zdren
  • PetarKružić17.12.2011. u 13:26
    Tatari nemas ti znanja i brzine pa nezasluzujes bit u reprezentaciji... da igraju najbolje bodio bi se Brazil
    PetarKružić
  • Obrisan korisnik17.12.2011. u 11:58
    daj o čemu pričamo koja drama? neka me netko podsjeti kako su igrale sa norveškom? di je tu drama? užasna nam je ova generacija trebamo mi još puno žganaca pojest da stignemo skandinavke...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.12.2011. u 10:17
    problem u glavama već 5 godina..a vidi se da mogu puno više...treba im psiholog..
    Obrisan korisnik