Košarka

Kiriljenko izabrao CSKA umjesto NBA lige

Borna Rupnik • subota, 31.12.2011.
Kiriljenko izabrao CSKA umjesto NBA lige
Foto: Damir Žbulj

Ruski reprezentativac Andrej Kiriljenko oduševio je mnoge svoje sunarodnjake odlukom da će sezonu završiti u Europi. Izabrao je CSKA umjesto povratka u NBA ligu...

Moskovski CSKA moći će računati na Andreja Kiriljenka sve do kraja sezone. Potvrđeno je to iz samog kluba - ruski košarkaš odlučio je ne iskoristiti ugovornu klauzulu prema kojoj mu je bio otvoren put povratka u NBA ligu po završetku lockouta.

Kiriljenko je po objavi lockouta potpisao trogodišnji ugovor s jednim od pretendenata na naslov prvaka Europe, a prije nego što se bio ozlijedio u Samari stigao je osvojiti i naslov euroligaškog igrača mjeseca za listopad. U pet utakmica Eurolige imao je prosjek od 13,8 koševa, 9,0 skokova, 3,4 asistencije, 3,2 blokade i 2,2 ukradene lopte po susretu.

"Razmatrao sam opcije i zaključio da bih trebao završiti sezonu u Moskvi. Razvila se dobra kemija unutar momčadi u prvom dijelu sezone i ne bi bilo ispravno da to razbijemo na pola puta. Ne bi bilo pošteno prema mojim suigračima i prema navijačima, znam koliko ljudi računa na mene. Užitak mi je igrati za CSKA i dat ću sve od sebe kako bismo pobjeđivali", poručio je Kiriljenko, koji je ovim potezom sigurno stekao i nove simpatizere.

Predsjednik kluba Andrej Vatutin nije skrivao svoje zadovoljstvo ovakvim raspletom situacije: "Dugo očekivana odluka najbolji je dar svim ljubiteljima kluba i ruske košarke za novu godinu. Kiriljenko je pokazao koliko je predan igrač i koliki je istinski domoljub, koji ne traži brzopoteznu korist. Igra košarku zbog navijača, a s obzirom na to koliko je imao mogućnosti, ova je odluka itekako vrijedna".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.01.2012. u 16:31
    svaka cast majstore! to se cijeni!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.12.2011. u 16:08
    Svaka čast na odluci! Mogao je odabrati puno veću lovu u ligi koja kuka kako nema, a onda za poletarce i balvane daju 10 milja po sezoni. Al' čovjek je odlučio ostati tamo gdje je zadovoljan.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.12.2011. u 15:51
    Svaka cast Andrej!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.12.2011. u 15:47
    euroliga izgubila na neizvjesnosti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.12.2011. u 15:17
    kalašnjikov
    Obrisan korisnik