Carling Cup, polufinale, 10.01.2012, 21:00 h
Crystal Palace
Crystal Palace 1:0 Cardiff
Cardiff

Crystal Palace s prednošću u Cardiff

Ante Zovko • utorak, 10.01.2012.
Crystal Palace s prednošću u Cardiff

U prvom, drugoligaškom, polufinalnom susretu Carling kupa Crystal Palace je stekao minimalnu prednost prije uzvrata u Cardiffu sljedećeg tjedna.

U utakmici u kojoj je bilo nekoliko lijepih prilika s obje strane, a viđen je i poništeni pogodak, Crystal Palace, koji je u četvrtfinalu izbacio Manchester United, bio je spretniji u danom trenutku i s optimizmom može čekati uzvrat.

Obje momčadi napravile su po deset izmjena u odnosu na postave koje su nastupile u trećem kolu FA kupa. Kako je ovo i za jedne i druge puno važnije natjecanje, vratili su se nominalno najbolji.

Cardiff puno bolje počinje i u desetoj minuti Joe Ralls prvi prijeti snažnim udarcem s 25 metara. Razigrale su se potom obje momčadi i Glenn Murray glavom je umalo oduševio prepuni stadion.

Mogli su i jedni i drugi povesti do poluvremena, a učinio je to Palace u 40. minuti. Vratar Cardiffa Tom Heaton ne uspijeva izbiti nabačaj Darrena Amrosea, a Anthony Gardner spretniji je i glavom zabija za 1:0.

Crystal Palaceu nije se poslije toga nigdje žurilo u drugom poluvremenu. Velšani su najopasnije zaprijetili početkom nastavka. Ralls je neugodnom loptom testirao snalažljivog vratara domaćih Juliana Speronija. Zatim je Kenny Miller zabio, no gol je poništen jer mu je suigrač ometao vratara.

Tko bude slavio u Cardiffu, u finalu će se susresti s pobjednikom dvoboja Manchester City - Liverpool. Dva premierligaša prvu utakmicu polufinala igraju na Etihadu u srijedu navečer.

Carling Cup

polufinale

Crystal Palace1:0Cardiff
Manchester City0:1Liverpool
Cardiff3:1 **Crystal Palace
Liverpool2:2Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Carling Cup

polufinale

Crystal Palace1:0Cardiff
Manchester City0:1Liverpool
Cardiff3:1 **Crystal Palace
Liverpool2:2Manchester City

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!