Vodeni sportovi

S Mađarima generalna proba

Maja Giljanović • srijeda, 11.01.2012.
S Mađarima generalna proba
Foto: Sandro Donda

Aktualni europski prvaci u Varaždinu će u 18:40 sati uz prijenos na Drugom programu HRT-a protiv aktualnih olimpijskih pobjednika Mađara odigrati posljednju pripremnu utakmicu i vidjeti u kakvoj su formi tri dana uoči odlaska na Europsko prvenstvo koje se od 16. do 29. siječnja održava u Eindhovenu.

Preko starta priprema u Dubrovniku, sparing-treninga s Talijanima u Padovi, nastavka priprema u Rijeci i utakmice trećeg kola kvalifikacija Svjetske lige protiv Makedonije u Skoplju (9:8) hrvatska vaterpolska reprezentacija posljednje pripreme pred Europsko prvenstvo odrađuje u Varaždinu, a danas u 18:40 sati odradit će i generalnu probu i vidjeti u kakvoj su formi tri dana prije polaska za Eindhoven.

Štih-probu igrači izbornika Ratka Rudića odradit će protiv aktualnih olimpijskih pobjednika Mađara koji su u Varaždin stigli jučer pojačani među ostalima i za Tamasa Kasasa: "Mislim da možemo očekivati dobru utakmicu, mađarske ambicije u 2012. najbolje oslikava povratak nekolicine vrhunskih igrača, a da su u formi pokazuje i prvo mjesto koje su prošli tjedan osvojili na jakom turniru u Szekesfehervaru".

Mađarski izbornik Denes Kemeny u reprezentaciju je vratio Kasasa, Kissa i Steinmetza, a sve s ciljem brisanja gorkog okusa nakon osvojenog četvrtog mjesta na EP-u u Zagrebu prije dvije godine i četvrtog mjesta na SP-u u Šangaju koncem srpnja prošle godine.

Na prvi pogled napravio je pun pogodak: Mađari su na jakom Volvo Cupu pobijedili ispred Njemačke, Italije i Kanade, a susret protiv dotad neporažene Njemačke koja je iznenadila Talijane prelomili su baš Steinmetz, Kiss i Kasas. Nijemci su sredinom treće četvrtine vodili 8:5, Steinmetz je pred sam kraj treće četvrtine smanjio na 6:8 i početkom četvrte na 7:8, Kiss je iz peterca dvije minute prije kraja poravnao rezultat, a Kasas je 15 sekundi prije kraja postigao pobjedonosni pogodak.

Rudić je u Varaždin pozvao 18 igrača: Josipa Pavića, Marka Bijača, Petra Juraja Selema, Damira Burića, Samira Barača, Ivana Buljubašića, Miha Boškovića, Nikšu Dobuda, Mara Jokovića, Paula Obradovića, Sandra Sukna, Frana Karača, Pava Markovića, Petra Muslima, Frana Paškvalina, Anđela Šetku i Ivana Krapića, a na letu za Eindhoven ima mjesta za njih 14.

Hrvatsku ždrijeb nije mazio, u Skupini B protivnici aktualnim europskim prvacima bit će Srbija, Crna Gora, Španjolska, Njemačka i Rumunjska, a upravo protiv potonjih u ponedjeljak u 14:30 otvaraju turnir. U drugoj skupini su Italija, Mađarska, Makedonija, Grčka, Turska i Nizozemska, pobjednici skupina izravno će u polufinale, a drugoplasirani i trećeplasirani međusobno razigravaju za prolaz među četiri najbolja.

Rudića kojeg i dalje brine rame Damira Burića naglašava: "Glavni cilj sezone su Olimpijske igre, ali rezultat je uvijek bitan, s dobrim rezultatom u Eindhovenu bit će lakše nastaviti dalje". U prijevodu? "Svaka medalja je uspjeh", zaključio je izbornik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov12.01.2012. u 17:40
    pa i jest, jedino ne znam igra li još benedek uopće, on je ipak 72. godište, ovi ostali su 75.-76. ...
    irilov
  • Obrisan korisnik11.01.2012. u 15:28
    Pardon, napisao sam 2 put Madaras mislio sam na Steinmetza,mogao je Kemeny još da vrati Benedeka,Molnara,Varia i Fodora!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.01.2012. u 15:27
    Adam Steinmetz i Gergely Kiss su igrali na SP,samo je Kasas vraćen kojeg nije bilo od OI u Pekingu.Mađari nisu ni sjena nekadašnje selekcije,i sad imaju jako tsaru ekipu,a mogu misliti kakvi će biti nakon Londona kada zauvijek odu Biros,Madaras,Kiss,Kasas,Madaras i Szecsi!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.01.2012. u 13:34
    ko bi reko!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.01.2012. u 10:53
    uz, vjerovali ili ne, prijenos na hrt2
    Obrisan korisnik