Rukomet

Dostojanstveno se sjetili Zvonimira Škerla

Sportnet • utorak, 17.01.2012.
Dostojanstveno se sjetili Zvonimira Škerla

Proteklog se je vikenda u Rijeci po 20. jubilarni put održao Memorijalni rukometni turnir Zvonimir Škerl. Organizatori, Rukometni klub Kozala i Udruga branitelja 128. brigade HV Sveti Vid iz Rijeke nastavili su tako obilježavati sjećanje na svog kapetana i suborca Zvonimira Škerla koji je položio svoj život na oltar domovine.

U sportskom dijelu turnira odigrala su se takmičenja u dvije kategorije, veterana i mlađih kadeta. Veterani su nastupali u subotu, a mlađi kadeti u nedjelju.

Kod veterana najuspješniji su bili rukometaši Zameta. U finalu su nadvisili igrače domaćina Kozale rezultatom 10:8. U borbi za treće mjesto Kvarner je bio bolji od Trsata. Na turniru su još sudjelovale ekipe Orijenta, Pećina, Matulja i Turnića. Najbolji igrač kod veterana bio je Marin Mišković iz Kozale, najbolji strijelac je Igor Pejić iz Zameta, a najbolji vratar Roni Superina, također iz Kozale.

Kod mlađih kadeta nastupilo je šest najboljih ekipa iz Regije zapad. U finalu su, kao i kod veterana, igrače ekipe Zameta i Kozale, ali u ovom susretu uspješniji su bili dečki sa Kozale. Obranili su prošlogodišnji naslov pobjednika turnira savladavši Zamećane s 22:16. Treći su bili dečki iz Karlovca koji su pobijedili Dugo Selo, a peto mjesto osvojili su igrači Croatia osiguranja iz Zagreba pobjedom nad Trsatom.

Najboljim igračem proglašen je Marko Jerčinović, pivot Kozale, najbolji je strijelac bio također Kozalčan, Damir Sertić, dok je za najboljeg vratara proglašen Matko Vukić iz Zameta. Trofej Fair play pripao je dečkima iz Croatia osiguranja.

Posebna je poslastica bila revijalna utakmica Zvijezda i Selekcije Rijeke. Zvijezde za koje su nastupili Matošević, Smajlagić, Saračević, Džomba, Franković, Marković, Prskalo, Dunato, Dragičevć, Mišković, Hrvatin, Uzelac i Stevanović, bili su bolji od Rijeke s tijesnih 16:15. Suci utakmice bili su legendarni Vladimir Vujnović i Željko Knežavić, koji je i službeno umirovio svoju zviždaljku. Spektaklu je nazočila prepuna dvorana Dinko Lukarić u koju se natiskalo 1200 posjetitelja, a dio je publike nažalost ostao pred vratima.

Organizacija turnira bila je vrhunska što su posvjedočili svi gosti i natjecatelji. Veliki entuzijazam i trud ljudi iz Kozale i Udruge branitelja 128. brigade HV Sveti Vid doveo je do ove prekrasne priredbe u spomen na Zvonimira Škerla. Svi oni nadaju se da će i sljedeći turnir zadržati kvalitetu i ozračje prijateljstva, sportskog rivalstva i domoljublja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.01.2012. u 19:49
    tipfeler u naslovu članka... ZvoniMira Škerla, pravog heroja!
    Obrisan korisnik