Rukomet

Onesta: "Fazekas je bio presudan"

Ivan Dominik • subota, 21.01.2012.
Onesta: "Fazekas je bio presudan"
Foto: Davor Sajko

U neočekivanom porazu Francuza protiv odlične Mađarske, posebno se istaknuo vratar Nandor Fazekas. Njega hvale oba izbornika, a svoju je momčad odveo u drugi krug "skinuvši skalp" jednoj od najvećih reprezentacija posljednjeg desetljeća. Francuzi su, naravno, razočarani porazom jer neće prenijeti niti jedan bod u sljedeću fazu natjecanja, dok Mađari ne mogu biti oduševljeniji.

Završila je i prva faza natjecanja za aktere skupine C. U posljednjem dvoboju skupine, Mađari su nadjačali branitelje naslova, a tom je pobjedom posebno oduševljen njihov izbornik. "Fantastičan je osjećaj pobijediti momčad poput Francuske. Svi znamo kakve rezultate Francuska ima u rukometu. Već su se kvalificirali za Olimpijske igre, a osvojili su i nekoliko velikih naslova. Mi smo mlada ekipa s nekolicinom iskusnih igrača, a mislim da je danas pobijedila momčad s više sreće, odnosno, ona koja je bolje iskoristila svoje tehničke vještine", počeo je priču Lajos Mocsai.

Iako je rukomet timski sport u kojem pojedinci ne mogu sami pobjeđivati, u ovoj se utakmici istaknuo jedan čovjek, za kojeg Mocsai ima samo riječi hvale. "Mogu izdvojiti samo jednog igrača zbog njegova doprinosa, a to je Nandor Fazekas. Međutim, ovo je ipak pobjeda cijele momčadi", završio je trener Mađara.

Reprezentativni vratar složio se sa svojim trenerom te je dao i svoje viđenje susreta: "Izvrstan rezultat je pobjeda nad takvom reprezentacijom kakva je Francuska. Mislim da smo slavili u ovoj utakmici s mnogo sreće. Dali smo 150 % svojih mogućnosti, a sve u svemu je pobjeda i zaslužena. Mi nemamo velikih zvijezda u momčadi, ali imamo veliko zajedništvo. Unatoč pobjedi moramo ostati koncentrirani, raditi na sebi da budemo još bolji jer nas čeka sljedeća faza natjecanja."

Francuski izbornik, Claude Onesta, nije skrivao tugu i razočaranje zbog ovog poraza: "Tužni smo zbog poraza, susreli smo se s mnogo poteškoća, ali smo imali dobru igru u drugom dijelu kada smo i vodili. Mađarska se vratila te je s velikom snagom, željom te potporom u dvorani uspjela okrenuti rezultat i na tome joj treba čestitati. Vratar Nandor Fazekas danas je bio fenomenalan, obranio je sve te je 'zaključao' svoja vrata i na tome mu posebno čestitam", izjavio je nakon utakmice Onesta.

Igru svoje momčadi komentirao je i Xavier Barachet, desni vanjski Galskih pijetlova: "Izuzev prve trećine utakmice, nismo igrali dobro, dok su Mađari bili bolji u svim segmentima igre. Obrana nam je bila previše pasivna, a u napadu ništa nije prolazilo. Sada smo si zakomplicirali situaciju, a budući da ovako lošu igru nikada nismo prikazali nismo ni zaslužili pobjedu."

Ni ostali igrači Francuske nisu bili zadovoljni pruženom igrom, ni rezultatom. "Izgubili smo od momčadi koja je pokazala više od nas, bili su agresivniji i odlučniji. Imali smo svoje prilike koje nismo iskoristili, a poraz je onda neizbježan", rekao je Arnaud Bingo, lijevo krilo Francuske otkako je reprezentaciju zbog ozljede napustio Michael Guigou. Na njega se nadovezao i veteran među vratnicama francuskog gola. "Očekivali smo tvrdu i tešku utakmicu što se i obistinilo. Iako smo imali dobrih trenutaka, izgubili smo, međutim budućnost i dalje ovisi samo o nama. Fazekas je vrhunski golman i on je napravio razliku u ovoj utakmici", rekao je Thierry Omeyer.

Euro 2012. - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Španjolska30:27Rusija
Francuska23:26Mađarska
1Španjolska 383:77+65
2Mađarska 381:78+34
3Francuska 377:79-22
4Rusija 382:89-71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euro 2012. - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Španjolska30:27Rusija
Francuska23:26Mađarska
1Španjolska 383:77+65
2Mađarska 381:78+34
3Francuska 377:79-22
4Rusija 382:89-71

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.01.2012. u 11:40
    PUTUJ SELMA I NE NAGINJI SE KROZ PROZOR
    Obrisan korisnik