Zimski sportovi

Gojanović: "Ledena je zaslužila doigravanje"

Lovro Štrbinić • utorak, 24.01.2012.
Gojanović: "Ledena je zaslužila doigravanje"
Foto: Davor Sajko

Nakon uspješno odrađenog ovogodišnjeg projekta Arena Ice Fever predsjednik Medveščaka osvrnuo se na protekle utakmice svog kluba. Odbacio je mogućnost da se doigravanje igra bilo gdje osim u Ledenoj, a odgovorio je i na primjedbe Austrijanaca o sedam uzastopnih domaćih dvoboja.

Ovogodišnji boravak hokejaša Medveščaka u zagrebačkoj Areni privukao je na Lanište više od sto tisuća gledatelja te u svim segmentima zadovoljio, što igrače i djelatnike kluba, što raspoložene navijače. Po isteku još jednog Arena Ice Fevera na sve se osvrnuo Damir Gojanović.

"Projekt je uspio. Sedam utakmica je bilo puno. Naša organizacija, koja je još uvijek mala, jako se namučila, ali sve smo uspješno završili. Volio bih da je u budućnosti taj projekt rascjepkan, da je u dva do tri dana, zatim da napravimo pauzu od dva ili tri mjeseca pa da nakon toga opet uđemo u Arenu", otkrio je predsjednik Medveščaka za službenu klupsku stranicu.

Spomenuo je da bi se sljedeće godine i utakmice doigravanja mogle preseliti u Arenu, ali u ovoj sezoni to neće biti slučaj: "Razgovarao sam i s igračima. Mislim da je Ledena zaslužila da u njoj odigramo playoff, a ako će biti sreće i polufinale i finale. To je naša dvorana, tamo smo domaćinska momčad, a i puno se brže napravi atmosfera."

Odbacio je, barem zasad, i mogućnost odigravanja susreta na stadionu u Maksimiru, ali i iznio prijedlog oko matične dvorane: "Bilo bi dobro da se Dom sportova malo 'ušminka', da se napravi još jedna tribina na sjevernom dijelu. To bi onda bila prava dvorana. Već smo razgovarali o tome i moguće je napraviti jednu montažnu visoku tribinu. O tome bih volio porazgovarati s Gradom."

Traženje velikog sponzora je i dalje aktualno, baš kao što je nedavno bilo i iznošenje primjedbi od strane Austrijanaca. Pojedincima iz austrijskih klubova zasmetao je niz od sedam domaćinskih utakmica Medveščaka, no to Gojanovića ne brine.

"Takvi prigovori nisu u redu jer zaboravljaju da su njihovi klubovi za to glasovali. Te su izjave jako zločeste jer su na nama zaradili novce. Gledanost lige se sigurno digla, a oni tu gledanost prezentiraju Erste banci i na temelju nje mogu tražiti više novaca. Svi su znali da je ovaj projekt prošle sezone uspio i da ga treba i sada podržati. Vjerujem da bi nas liga podržala i da igramo sedam utakmica na otvorenom na Dinamovom stadionu ako bismo mogli napraviti gledanost kao i u Areni", njegovo je mišljenje.

Ponosan je na odličan plasman, s obzirom da zagrebački klub nije visokobudžetna momčad u EBEL-u, a otkrio je kako je to zainteresiralo i predsjednika Vienne. Dotični je, naime, kontaktirao generalnog menadžera Medveščaka i raspitivao se o tajni uspjeha.

Također, Arena Ice Fever bit će jak argument u mogućim pregovorima s KHL-om, no zaključak u vezi tog projekta je jednostavan: "Dok nema financija, neće biti ni KHL-a. Jedino ukoliko se pojavi mogući sponzor s njihove strane koji je zainteresiran ući na naše tržište i koji bi nam pomogao u budžetu. Inače će sve ostati samo priča".

Ipak, prije bilo kakvih pregovora Gojanović ima jednu veliku želju. "Ako ćemo ove sezone biti među prve četiri momčadi, bili bismo najozbiljniji ''napadač'' na naslov. Bili smo u polufinalu, ali ne i u finalu. To bi mi bio veliki san, da ove sezone doživimo finale. A onda je sve moguće", zaključio je na kraju.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.01.2012. u 19:26
    dajte neki stream
    Obrisan korisnik
  • dzomba_1924.01.2012. u 16:31
    pa to je spomenuto kao mogucnost, ali jer rekao da bi bili velikti troskovi, a onda bi morali dosta poskupiti karte, tako da se vjerojatno nebi isplatilo..
    dzomba_19
  • Obrisan korisnik24.01.2012. u 16:04
    Kažu da bi mogli igrat na Maksimiru. Ja mislim da bi Medveščak mogao doći u Split u Spaladium Arenu odigrati kamoli jednu utakmicu. i Vjerujem da bi cak Spaladium arena mogla bit popunjena...... Zig Zag - Gradac (Šibenik)
    Obrisan korisnik