Carling Cup, polufinale, 24.01.2012, 20:45 h
Cardiff
Cardiff 3:1 Crystal Palace
Crystal Palace

Velšani idu na Wembley

Ante Zovko • utorak, 24.01.2012.
Velšani idu na Wembley

Cardiff City, član engleskog Championshipa, prvi je finalist Carling kupa. Velška momčad nadigrala je potpuno u uzvratu Crystal Palace, ali je prošla tek nakon jedanaesteraca.

Nakon što je autogolom nadoknadio minimalni zaostatak iz prvog susreta, Cardiff City bio je dominantan na svojem terenu, ali Crystal Palace, koji je u četvrtfinalu izbacio Manchester United, bio je tvrd orah. Pao je tek nakon izvođenja jedanaesteraca, gdje se njihovi igrači nisu iskazali.

Velška momčad povela je ranim autogolom, u sedoj minuti. Cowie je ubacio s lijevog krila, a Gardner, u namjeri prebacivanja lopte glavom na drugu stranu, pogađa vlastitu mrežu.

Palace je mogao dobro stradati u završnici prvog dijela. Miller je u 40. minuti bio sam pred Speronijem, ali poslao loptu pored stative. U trećoj minuti sudačke nadoknade Miller iz okreta u kaznenom prostoru opet svladava vratara, ali pogađa stativu.

Domaći su i u drugom dijelu dominantna momčad. Speroni "vadi" siguran pogodak iz slobodnog udarca Whittinghama, a u 78. minuti novi problemi za goste. McCarthy dobija drugi žuti karton. No, Velšani ne uspijevaju ništa konkretno napraviti sve do produžetaka.

Kiss iz voleja u 110. minuti pogađa prečku, Wittingham u 117. opet gađa malo pored stative, a u 120. Cardiff je umalo izbjegao jedanesterce - Gunnarson s tri-četiri metra glavom trese prečku. Cardiff je zato bio precizniji s bijele točke. Gosti promašuju dva prva kaznena udarca, Cardiff prvi, ali Velšani su u ostatku raspucavanja bili precizni.

Drugi finalist bit će poznat u srijedu navečer. Bit će to jedan od premierligaša, Liverpool ili Manchester City. Redsi će na Anfieldu braniti pobjedu 1:0 na Etihadu.

Carling Cup

polufinale

Crystal Palace1:0Cardiff
Manchester City0:1Liverpool
Cardiff3:1 **Crystal Palace
Liverpool2:2Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Carling Cup

polufinale

Crystal Palace1:0Cardiff
Manchester City0:1Liverpool
Cardiff3:1 **Crystal Palace
Liverpool2:2Manchester City

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.01.2012. u 23:21
    da je scum united u finalu iste sekunde bi bio naslov.. a za liverpool se već sat vremena čeka..
    Obrisan korisnik
  • gigy25.01.2012. u 11:22
    ajmo liverpool..napokon da osvojimo nesto..:)
    gigy
  • Obrisan korisnik25.01.2012. u 00:30
    Očekivani rasplet. Cardiff je i u prvoj utakmici pokazao da je bolji od Crystal Palacea u ovom trenutku. Trebali su riješiti ranije pitanje pobjednika.
    Obrisan korisnik