Carling Cup, polufinale, 25.01.2012, 20:45 h
Liverpool
Liverpool 2:2 Manchester City
Manchester City

Bellamy odveo Liverpool u finale Carling kupa

Marko Domljanović • srijeda, 25.01.2012.
Bellamy odveo Liverpool u finale Carling kupa
Foto: EPA

Nakon što su u prvoj utakmici svladali lidera prvenstva i stekli veliku prednost uoči uzvrata, nogometaši Liverpoola večeras su uspjeli osigurati prolazak u finale Carling kupa. Uzbudljivi ogled na Anfieldu završio je bez pobjednika, s po dva gola na svakoj strani, a prolazak je domaćinima osigurao Craig Bellamy.

Utakmica je počela velikom prilikom Redsa već u četvrtoj minuti kada Jose Enrique izlazi pred Joea Harta, ali vratar vodeće momčadi prvenstva ipak nekako uspijeva nogom spasiti svoj gol. Hart je kao pobjednik izašao i sedam minuta kasnije nakon prizemnog udarca Adama kao i nakon udarca Bellamyja u 21. minuti i samo zahvaljujući njemu City nije zaostao na početku susreta.

Ne samo da nije zaostao, već je u 31. minuti i poveo - Silva se lijepo oslobodio Gerrarda i uposlio De Jonga, a ova fantastično puca i skida paučinu iz Reininih rašlji za 0:1.

Vezane vijesti

To je natjeralo domaćine da još više pritisnu što im se, nakon nove obrane Harta u 33. minuti, uskoro i isplatilo. U 40. minuti Richards je blokirao Aggerov udarac, a lopta je Cityjevog igrača pogodila u ruku i sudac pokazuje na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Gerrard koji vraća ukupnu prednost Liverpoolu na poluvremenu - na odmor se odlazi s 1:1.

I drugo poluvrijeme otvoreno je prigodom domaćina jer je Kuyt u 48. minuti uputio neugodan udarac s ruba kaznenog prostora, ali i ovaj put Joe Hart je bio spreman i odbio snažnu loptu. A titulu igrača utakmice gostujući vratar je potvrdio i u 53. minuti nakon slobodnog udarca Gerrarda koji je ubacio u šesnaesterac. Prva reakcija Harta bila je loša i lopta pada pred Škrtela, ali engleski se reprezentativni vratar iskupio sjajnom paradom i još jednom spašava svoju mrežu.

Dvije minute kasnije nova prilika za domaćine kada Downing hvata loptu na drugoj vratnici nakon Kuytovog ubacivanja. Ishod udarca vjerojatno već pogađate - Hart opet brani. Utakmica se nakon toga malo primirila, a gosti su to iskoristili za novi pogodak - ubacio je Kolarov, obrana domaćih se ne snalazi i Džeko pogađa za 1:2 u 68. minuti.

To je značilo da je ukupni rezultat izjednačen i da zbog specifičnih pravila Carling kupa utakmica ide prema produžecima. Međutim, prednost na stranu Liverpoola vrlo brzo vraća Bellamy. On je u 76. minuti nakon dodavanja Glena Johnsona precizno pogodio dalji kut protivničkih vrata i donio Liverpoolu ukupnu prednost.

To je natjeralo goste da se trgnu i zaigraju angažiranije pa je Adam Johnson došao u priliku za udarac u 81. minuti nakon izvrsnog proigravanja Džeke, ali Reina je siguran. Kako su minute nakon toga odmicale, napetost na Anfieldu je sve više rasla, a veliki uzdah olakšanja prolomio se stadionom u 93. minuti kada je Reina uhvatio Aguerov atraktivan pokušaj škaricama.

Ubrzo nakon toga odsviran je kraj što je izazvalo erupciju oduševljenja među Liverpoolovim navijačima - njihov klub igrat će finale Carling kupa i to 26. veljače na Wembleyu. Prilika je to Redsima da uzmu prvi trofej nakon 2006. kada su osvojili FA kup i Community Shield, a posljednji su put Carling kup osvojili 2003. godine.

Carling Cup

polufinale

Crystal Palace1:0Cardiff
Manchester City0:1Liverpool
Cardiff3:1 **Crystal Palace
Liverpool2:2Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Carling Cup

polufinale

Crystal Palace1:0Cardiff
Manchester City0:1Liverpool
Cardiff3:1 **Crystal Palace
Liverpool2:2Manchester City

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.01.2012. u 12:06
    hahahahh dobar vic,valdez najbolkji golman na svijetu DDDDDDD
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.01.2012. u 11:18
    Napokon!!Iako me ovakav Liverpool podsjeća na stih od TBF "i zna je ako će proć, proć će samo za noć"..Anyway, kanta se smješi..A vi navijači ManUtda-a prvi će te se obrušit na omiljeni klub kad vas Liverpool razbije!
    Obrisan korisnik
  • Mihalj26.01.2012. u 09:27
    niti hart niti valdes sigurno nisu najbolji vratari na svijetu, uz dužno poštovanje prema obojici
    Mihalj
  • kojenajbolji26.01.2012. u 09:05
    ***gospodin finoća - ako je valdes najbolji golman na svijetu,onda sam ja doktor medicine i specijalist za unutarnja krvarenja...
    kojenajbolji
  • Obrisan korisnik26.01.2012. u 04:37
    zasluženo,ali oprez u finalu jer liverpool igra toplo hladno pa je sve moguće
    Obrisan korisnik