Nogomet

Video: Kuyt presudio Manchester Unitedu

Marin Vuković • subota, 28.01.2012.
Video: Kuyt presudio Manchester Unitedu
Foto: EPA

Nogometaši Liverpoola preskočili su najtežu prepreku u ovosezonskom izdanju FA kupa, u ogledu s najvećim engleskim rivalom izborili su slatku pobjedu pogotkom Dirka Kuyta u završici utakmice. Među 16 najboljih naći će se i Chelsea, koji je na Loftus Roadu pogotkom iz kaznenog udarca svladao Queens Park Rangerse.

Liverpool se na Anfieldu tijekom većeg dijela utakmice nalazio u podređenom položaju, ali je iskoristio obrambene slabosti Manchester Uniteda i u najljućem derbiju engleskog nogometa izborio prolaz u osminu finala.

Pogodak Daniela Aggera i ranu prednost domaćina krajem prvoga dijela poništio je Ji-Sung Park, no tek koju minutu prije sučeva zvižduka koji bi označio selidbu na Old Trafford gostima je presudio Dalglishev džoker s klupe Dirk Kuyt.

Bez rukovanja na Loftus Roadu

Vezane vijesti

U sjeni susreta na Anfieldu i Loftus Roadu ostala su dva rasistička incidenta o kojima se proteklih tjedana mnogo pisalo, ali srećom nisu imali odveć utjecaja na tijek obaju ogleda.

Da sve u Londonu protekne u najboljem redu pobrinuo se i Engleski nogometni savez, koji je donio posebnu odluku da na travnjaku uoči utakmice neće biti tradicionalnog rukovanja igrača. Savez je po svemu sudeći dobio naznaku kako će Anton Ferdinand izbjeći rukovanje s Johnom Terryjem, pa su brojni akreditirani fotografi ostali praznih ruku, a žuti mediji bez priče.

Patrice Evra je na Anfieldu dočekan burnim zvižducima, koji su se ponavljali svakim dodirom s loptom, ali pretjeranih grubosti ili pritiska na francuskog internacionalca nije bilo. Štoviše, zadovoljštinu su na kraju dobili navijači Liverpoola i Luis Suarez, jer upravo Evra je zakazao kod pobjedničkog pogotka Redsa.

Susret Liverpoola i Uniteda nije obilovao posebno lijepim nogometom, a i prave prilike s obje strane mogle su se nabrojiti na prste jedne ruke. Jednom takvom utakmicu je otvorio Antonio Valencia i snažnim udarcem s dvadesetak metara zatresao vratnicu domaćeg gola.

Usred Unitedove inicijative u 20. minuti do vodećeg je pogotka došao Liverpool. Nakon kornera s lijeve strane najviši u skoku bio je Agger i glavom poslao loptu "kroz uši" Davida de Gee.

Liverpool se nakon pogotka orijentirao na obrambene zadatke, što je United iskoristio i šest minuta prije odmora došao do izjednačenja. Desnom stranom pobjegao je Rafael da Silva i ubacio povratnu loptu za Parka, koju je južnokorejac snažnim udarcem poslao iza leđa Reine.

U vrlo izjednačenom drugom poluvremenu taktičku je bitku dobio Kenny Dalglish. Ubacivanjem Charlieja Adama i Craiga Bellamyja stvorio je ravnotežu, a nešto kasnije ulaskom Kuyta ostvario i pun pogodak.

Kada se činilo da velikim rivalima predstoji repriza na Old Traffordu, Patrice Evra je zaspao u obrani, Andy Carroll glavom proslijedio loptu do Kuyta, a ovaj snažnim udarcem "probušio" De Geu. Odmah potom Carroll je pogodio i vratnicu, a Kuyt odbijenu loptu poslao tik pored Unitedova gola.

U ranijoj utakmici Chelsea je na Loftus Roadu u vrlo neugodnoj atmosferi, zbog nedavnog navodnog rasističkog ispada Johna Terryja prema Antonu Ferdinandu, uspio doći do minimalne pobjede i izboriti put u osminu finala najstarijeg nogometnog natjecanja.

Atmosferu je dodatno zakuhao i kontroverzan jedanaesterac, kojeg je Juan Mata pretvorio u jedini pogodak na utakmici. Ponovljene snimke pokazale su da prekršaj Clinta Hilla nad Danielom Sturridgeom vjerojatno nije postojao.

Otegotna okolnost za Chelsea je što se 15 minuta prije kraja nakon jednog blokiranog udarca za koljeno uhvatio Ramires, koji je po svemu sudeći ozlijedio ligamente i slijedi mu duži oporavak van terena.

FA kup

4. kolo

Watford0:1Tottenham
Everton2:1Fulham
QPR0:1Chelsea
Liverpool2:1Manchester United
Millwall1:1Southampton
Hull City0:1Crawley Town
WBA1:2Norwich City
Blackpool1:1Sheffield Wednesday
Stevenage1:0Notts County
Derby County0:2Stoke City
Bolton2:1Swansea City
Sheffield United0:4Birmingham City
Leicester City2:0Swindon Town
Brighton & Hove1:0Newcastle
Sunderland1:1Middlesbrough
Arsenal3:2Aston Villa
Sheffield Wednesday0:3Blackpool
Southampton2:3Millwall
Middlesbrough1:2 *Sunderland

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

FA kup

4. kolo

Watford0:1Tottenham
Everton2:1Fulham
QPR0:1Chelsea
Liverpool2:1Manchester United
Millwall1:1Southampton
Hull City0:1Crawley Town
WBA1:2Norwich City
Blackpool1:1Sheffield Wednesday
Stevenage1:0Notts County
Derby County0:2Stoke City
Bolton2:1Swansea City
Sheffield United0:4Birmingham City
Leicester City2:0Swindon Town
Brighton & Hove1:0Newcastle
Sunderland1:1Middlesbrough
Arsenal3:2Aston Villa
Sheffield Wednesday0:3Blackpool
Southampton2:3Millwall
Middlesbrough1:2 *Sunderland

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.02.2012. u 16:55
    trpajte minuse!! hahaha... ali činjenica je da će vas gorak osjecaj gledanja leđa manchesteru pratiti gooodinama!!! :D pozdrav navijačima shitpoola!!! ;))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.01.2012. u 19:18
    Ovaj Liverpool, to je smiješno kako su prošli dalje, ali neka im je. 2 ozbiljnija udarca, 2 gola. Zadnjih 15 minuta ste i igrali čak, a ostatak utakmice bili nadigrani. Bolji u igri nije pobijedio, već onaj s killer instinctom. Čim je Kuyt ušao, već mi je smrdilo da će nešto nepojmljivo glupo ući u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.01.2012. u 04:09
    rezultat rasizma : Suarez 8 utakmica kazne,a za Terrya se jos savez bori da ne ispadne smesan kad se ljudi nebi rukovali s njim. Ne kuzim zakaj tolko serete po De Gei,al to je valda tak dok neko pocne onda i dok je dobar opet nije dobro jer je "to samo jednu utakmicu". Kad bi vi branili... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Cholo28.01.2012. u 23:55
    Ajde Redsima barem neka utjeha u kupovima.Što bi volio da su ovakvi i u premiershipu
    Cholo
  • IanZG28.01.2012. u 19:37
    Koji je problem ako su igrali sa 5 obrambenih. Da je bilo Lucasa, Spearinga ili da Johnson i još nekolicina nisu bili umorni od utakmice prije 3 dana (a ManUre se odmarao tijekom tjedna), siguran sam da bi KK krenuo hrabrije, ovako je pokušavao održati rezultat i pred kraj stisnuti. Prvi dio je... [više na forumu]
    IanZG