Zimski sportovi

Medvjedi slavili u golijadi

Krešimir Ferlak • nedjelja, 12.02.2012.
Medvjedi slavili u golijadi
Foto: Davor Sajko

Medveščak je i u trećem domaćem susretu protiv Red Bulla ove sezone došao do pobjede. Bila je to zanimljiva utakmica s puno pogodaka, a završilo je 5:3 za Medvjede. Drugo mjesto ipak nije osigurano, jer je Alba dobila svoju utakmicu, pa će o svemu odlučivati zadnje kolo.

U snijegom zameteni Zagreb došli su hokejaši Red Bull Salzburga, a trener Pierre Page je uoči dolaska u Dom sportova malo ispremiješao ekipu. Kod kuće je ostavio prvu zvijezdu, novopridošlog vratara Martya Turca, a nisu došli ni Regier, Earl i Abid, koji uglavnom sačinjavaju prvi napad gostiju, ali trener ih je odlučio poštedjeti za ovaj susret iako nisu ozlijeđeni.

Susret je odmah počeo živo, Medveščak je u drugoj minuti zabio preko Grega Daya, ali gol je poništen zbog prekršaja Matta Siddalla nad vratarom Joshuom Tordjmanom. No, na pogodak ipak nismo dugo čekali. Igrala se osma minuta kada puca Tom Zanoški, a Tordjman loše reagira i pločica se izmigoljila preko linije za vodstvo domaćina.

Na odgovor gostiju također nije trebalo dugo čekati. Ruka sudaca bila je u zraku, očekivalo se isključenje Medvjeda, ali gosti su ih preduhitrili, Thomas Pock pred golom skreće pločicu u mrežu Roberta Kristana. Nakon toga Page radi još jedan neočekivan potez i mijenja, istina nesigurnog Tordjmana, a na vrata gostiju staje Thomas Honeckl.

Seeley u Ledenoj

Bivši branič Medveščaka Richard Seeley večeras je posjetio svoj stari klub u Ledenoj dvorani nakon dvije godine. Poslije odlaska iz Medveščaka 2010. godine pridružio se Belfast Giantsima u Velikoj Britaniji, EIHL-u. Kanađanin je prošli sezonu iskoristio za završetak fakultetskih obaveza, a ovaj vikend je doputovao u Zagreb kako bi posjetio svoju staru momčad. "Popio sam kavu sa starim igračima iz prve sezone i došao sam pogledati utakmicu. Vidjet ću kako će se odvijati sezona i porazgovarati s vodstvom Medveščaka, za sada ne mogu ništa reći o eventualnom ulasku u momčad", prokomentirao je svoj dolazak u Zagreb 32-godišnji branič.

Nastavilo se igrati vrlo otvoreno, a do kraja prve trećine momčadi su još postigle po pogodak. Poveli su gosti poslije prekrasnog udarca Andreasa Kristlera koji od stative pogađa za 2:1 Red Bulla, a u pretposljednjoj minuti trećine izjednačenje Medveščaku donosi kapetan Alan Letang. Drugi period je donio nešto bolju igru domaćina, ali i na drugi odmor se otišlo s neriješenim rezultatom.

Medveščak je stigao do drugog vodstva na susretu na otvaranju trećine, Zanoški je pred golom pronašao Geoffa Waugha, a visoki branič Medvjeda zabija za preokret domaćih. Cijeli period je protekao u blagoj inicijativi našeg predstavnika, imali su i više prilika, ali dvije minute prije kraja trećine Red Bull koristi loše postavljanje obrane Medvjeda i pogotkom Dominiquea Heinricha stižu do 3:3.

Nakon samo 22 sekunde treće dionice, domaćini su se vratili u vodstvo. Napokon je proigrao prvi napad, a zabio je najbolji strijelac Ryan Kinasewich. Veliku priliku za novo izjednačenje gosti imaju jedanaest minuta prije kraja, kada u razmaku od 49 sekundi isključenja zarađuju Day i Waugh, ali obrana Medveščaka nije popustila.

Do kraja su se napadi izmjenjivali na obje strane, a pred kraj su gosti sve bacili u napad. To je otvorilo puno prostora za kontru, a jednu takvu Medvjedi završavaju pogotkom nakon lijepe akcije, a na dodavanje Kinasewicha konačan rezultat postavio je Dario Kostović.

S obzirom da je mađarska Alba Volan kod kuće svladala vodeći Linz, o drugom mjestu odlučivati će se u utorak, na Valentinovo u Domu sportova u međusobnom susretu Medveščaka i Albe.

EBEL, međurunda

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

KAC7:3Telemach Olimpija
Alba Volán6:3LIWEST BW Linz
Medveščak5:3Red Bull Salzburg
1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EBEL, međurunda

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

KAC7:3Telemach Olimpija
Alba Volán6:3LIWEST BW Linz
Medveščak5:3Red Bull Salzburg
1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.02.2012. u 12:56
    e moj Torrrente....tebi je to gadljivo gledati...?...nagledali smo se mi u ove tri sezone svega i svačega od austrijskih sudaca....a pogotovo od ovoga Fussi-a...ove godine je još mila majka suđenje jer su ipak dovukli kontrolora iz NHL-a pa ako ništa drugo ipak ispravi neke pogreške naknadno kad ih... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • sraka13.02.2012. u 12:51
    Tu si u pravu, ali isto tako nekad je pametno ne uzvratiti. Posebno kada ti je Fussi s druge strane. Jedan lik je napao Kinu nakon šuta koji je golman obranio. Waugh je došao odmah do lika i odgurno ga jer nema se kaj kinapit na Kinu. Znači najobičnije naguravanje i malo dirty talka između... [više na forumu]
    sraka
  • Obrisan korisnik13.02.2012. u 10:41
    Naravno da karikiram malo, ali gadljivo mi je gledat takvo suđenje.. I nisam primjetio da je Medveščak nešto uzvratio, zato i pišem o tome. Znam šta je gruba igra i kontakt u hokeju, ali ono je bilo namjerno udaranje šakom u glavu igrača koji leži na podu, i to u prekidu igre. Dakle nema veze s... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • sraka13.02.2012. u 10:04
    Ne lupaj Torrrente. Niko nije nikog zvao na kolače i čaj. Možda je trebao dobiti golman RBS-a šljagu, ali bi si Siddall napraivo medvjeđu uslugu da je to napravio u datom trenu. Tko zna kakve bi posljedice to imalo za kasnije. Ovako su mu to zapamtili i doći će to na naplatu kad tad. A to kaj bi mi... [više na forumu]
    sraka
  • Obrisan korisnik13.02.2012. u 07:34
    Dakle golman Red Bulla opali šakom u glavu igrača Medveščaka na podu ispred sudaca i kamera i nikome ništa. Pa u Splitu bi nosili glavu u torbi dok se ne bi Dugopolja dočepali.. a vi ste ih vjerojatno pozvali na kremšnitu i čaj.. trebali bi izvući neke pouke za playoff.
    Obrisan korisnik