Zimski sportovi

Banham: "Nismo željeli strahovati"

Iz Doma sportova:Borna Rupnik • utorak, 14.02.2012.
Banham: "Nismo željeli strahovati"
Foto: Davor Sajko

Kroz utakmicu Medveščaka i Albe Volan protivnici hrvatskog i mađarskog predstavnika u EBEL-u mijenjali su se gotovo iz minute u minuti, a na kraju su akteri ponudili svoja viđenja susreta koji su Zagrepčani izgubili, ostavši na drugoj poziciji...

Uz dvoboj Medveščaka i Albe Volan, koji je pripao Mađarima rezultatom 4:3, mnogi su paralelno pratili kretanja rezultata na ostalim terenima u posljednjem kolu međurunde, kako bi što prije saznali tko će kome biti četvrtfinalni protivnik. Medvjedi će odmjeriti snage sa Znojmom, a Alba Volan s Olimpijom.

Frank Banham, igrač Medveščaka: "Prve dvije trećine bile su teške, a mi smo željeli završiti drugi zbog prednosti domaćeg terena, što može prevagnuti. Iza nas je sjajna sezona, trener Raymond je odradio odličan posao i uveo svoj sustav".

"Ove su utakmice uvijek teške, mi smo na zadnji dan mogli završiti u doigravanju sa sedam različitih momčadi, to je bizarno. Atmosfera je tada specifična. Imali smo dobru sezonu, a sada sve počinje ispočetka, i veselimo se tome", konstatirao je poslije utakmice Kevin Primeau, trener momčadi iz Szekesfehervara.

Njegov kolega sa susjedne klupe, Medveščakov trener Marty Raymond, bacio je pogled unatrag, na početak sezone: "Da je netko tada uopće pomislio kako će Medveščak i Alba Volan držati drugo i treće mjesto, austrijski bi nam se mediji smijali".

"Međutim, neaustrijske su momčadi ojačale ovu ligu i donijele dobre utakmice. Ima tu mnogo momčadi koje igraju dobro i ako ne igrate kvalitetno iz večeri u večer, gubit ćete. Albi Volan želim sve najbolje u doigravanju", dodao je strateg hrvatskog predstavnika.

Medveščak je u prvih pet minuta utakmice izgledao vrlo loše, što su Mađari iskoristili za dva brza gola. "Ne znam objasniti zašto je izostao fizički pristup na početku susreta. Ali i to je dio igre", kaže Marty Raymond.

Harlan Pratt, igrač Albe Volan: "Mislim da je za ovu ligu odlično da u doigravanje prolaze četiri neaustrijske momčadi".

"Vjerojatno se radi o tome da je u ovakvoj utakmici bilo puno čimbenika koji igračima odvlače misli od igre. Radilo se o zadnjem susretu ove faze natjecanja i okolnosti su jednostavno drugačije", zaključio je.

Četvrtfinale počinje u nedjelju, gostovanjem Čeha u Ledenoj dvorani Doma sportova. "Glavno je da imamo svoje mjesto u doigravanju, nismo željeli danas biti u poziciji Vienne, Znojma ili Villacha, sastava koji su stresno, uz veliki gubitak energije, strahovali za svoje mjesto", izjavio je jedan od Medveščakovih strijelaca, Frank Banham.

"Momčad Znojma ispunila je svoj cilj ulaskom u doigravanje, ali znamo da su pojačali igrački kadar. Bit će nam teško, makar bi bilo teško koga god da smo dobili. Zato moramo krenuti punom snagom u doigravanje i graditi samopouzdanje. Cilj nam je finale", dodao je.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!