Rukomet

Nexe ostao bez čuda u zadnjoj sekundi

Ivana Strahija • subota, 18.02.2012.
Nexe ostao bez čuda u zadnjoj sekundi

U uzvratnom susretu osmine finala Kupa EHF-a Nexe je pobijedio njemačkog bundesligaša Magdeburg, no sa "svega" +1, što nije bilo dovoljno da se hrvatski predstavnik plasira u četvrtfinale europskog natjecanja.

NEXE – SC MAGDEBURG 22:21 (10:6)

Osmina finala Kupa EHF, 2. utakmica
Našice, dvorana OŠ kralja Tomislava, gledatelja 1200
Suci: Michalis Tzaferopoulos i Andreas Bethmann (obojica Grčka)

NEXE: P. Lelić, Kozina 2, Mataija 1, Eter 4, F. Lelić 2, Mrđenović 2, Barišić Jaman, Varvodić, Kedžo 2, Markotić 1, Slišković 4, Pivac, Obad 3, Kević 1, Velić, Šunjić (15 obrana)
Trener: Kasim Kamenica

SC MAGDEBURG: Gustavsson (20 obrana), Kupfer, Wiegert, Doborac, Rojewski, Landsberg 1, Pajović 1, Hornke, Eijlers, Natek 2, Grafenhorst 4, Tonnesen 3, P. Weber 2, R. Weber 1, Jurecki 7
Trener: Frank Carstens

SEDMERCI: Nexe 1/1 (Markotić), Magdeburg 1/2 (Tonnesen)
ISKLJUČENJA: Nexe 6 minuta (Markotić 2+2, Kozina), Magdeburg 4 minute (Natek, Jurecki)

Gotova je europska priča našičkog Nexea. Sjajni momci Kasima Kamenice uspjeli su pobijediti višestruko bogatiji Magdeburg, koji je inače na sredini tablice najjače lige na svijetu, no to nije bilo dovoljno za prolazak u četvrtfinale.

U prvom je susretu naime bilo 33:31 za Magdeburg, dok je u uzvratu Nexe pobijedio s 22:21. Magdeburg je do četvrtfinala došao golom u posljednjoj sekundi susreta u Našicama, nakon što Nexe na 22:20 nije iskoristio napad.

U utakmicu je Nexe ušao sjajno i imao 3:1 u petoj minuti. Iako su se Nijemci sabrali i izjednačili na 4:4 preko Jureckog i Grafenhorsta, Eter je pogodio dvaput za redom i vratio svoju momčad u vodstvo.

Nakon sredine poluvremena Nexe oduševljava punu dvoranu u Našicama, strijelcima se pridružio i F. Lelić, a prednost domaćih je otišla na visokih +4 (9:5). Taj su rezultatski razmak Našičani uspjeli i zadržati do kraja prvog poluvremena, čemu je svakako doprinio i Šunjić, koji je upisao deset velikih obrana, a Nijemcima je "skinuo" i penal.

Bajka Nexea se nastavlja i u drugom dijelu utakmice, prvo našički kolektiv odlazi na 15:10 golom Markotića s linije sedam metara, a uskoro potom je i ogromnih 18:12. Šunjić nastavlja sa sjajnim obranama, a pet minuta pred kraj je 21:16 i čini se da je Nexe na pragu još jednog povijesnog uspjeha.

No, Magdeburg je uspio sačuvati hladnu glavu kad su igrače Nexea već nosile emocije. Nijemci naime smanjuju na 22:20 u zadnjoj minuti. Ipak nije sve bilo izgubljeno jer je posljednji napad bio domaći, ali Markotić ne uspijeva prevariti Magdeburgovog čuvara mreže Gustavssona. Gostujući rukometaši u brzom kontranapadu iskorištavaju posljednju sekundu susreta i preko Grafenhorsta postižu pogodak koji im je donio četvrtfinale.

Doslovno milimetri su dijelili Nexe od senzacije, od izbacivanja trostrukog europskog prvaka i pobjednika Kupa EHF-a iz natjecanja, pa se zbilja ima za čime žaliti.

Kup EHF-a, osmina finala, uzvrat:
Nexe - Magdeburg 22:21 (prva utakmica 31:33)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • simba_m19.02.2012. u 01:05
    Ma 5 minuta do kraja imali smo 6 razlike. 2 minute do kraja 4 razlike. Zadnja minuta 2 razlike i napad. Stvarno glupo prosuta prednost. Neiskustvo i vruća glava, ništa drugo :( Naslov kaže "Nexe ostao bez čuda u zadnjoj sekundi". Prema kretanju rezultata čudo je da se uopće ovako nešto dogodilo.
    simba_m
  • Picek18.02.2012. u 22:44
    klasična priča hrvatskog sporta. pobjeda i prije nego što je sviran kraj utakmice.. koliko smo samo to puta iskusili od košarke, nogometa, rukometai svejedno nismo ništa naučili.. šteta, bila bi super priča..
    Picek
  • Obrisan korisnik18.02.2012. u 21:47
    Nisam gledao tekmu (nije se nigdje prenosila cini mi se) ali ovoliko razlike prosut na kraju to se nemoze samo pripisat neiskustvu.Pa kako je moguce imat zadnji napad i primit gol u zadnjoj sekundi iz kontre? Stvarno moras bit glup da ti to uspije.Slicno ko Kecman protiv Cibone. Covjece baci loptu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • simba_m18.02.2012. u 21:21
    Duša boli nakon ovog! Bilo je previše grešaka na kraju. Kamenica je forsirao Markotića koji danas nije bio na nivou. U zadnjih 5 minuta izgubio je 3 lopte. Uz to u drugom poluvremenu glupo potrošen time out, bila je podignuta ruka za pasivan napad 4-5 minuta prije kraja, pozvan je time out i nakon... [više na forumu]
    simba_m
  • narada10818.02.2012. u 21:06
    jao kakva steta, nadajmo se da decki nece sad tonuti u zahtjevnoj SEHA-ligi
    narada108