Rukomet

Doborac: "Nije nam jasno kako smo prošli"

Ivana Strahija • nedjelja, 19.02.2012.
Doborac: "Nije nam jasno kako smo prošli"

Nakon utakmice Nexea i Magdeburga, hrvatskim rukometašima ostaje veliki žal što nisu uspjeli očuvati stvorenu prednost i izbaciti veliki Magdeburg iz Kupa EHF-a-

Damir Doborac, bosanskohercegovački reprezentativac i igrač Magdeburga nakon utakmice je kazao: "Nexe nikako nije razočarao. Našički rukometaši pokazali su da su u dobroj formi, stvarno su nas namučili u te dvije utakmice. Na sreću, nama je bilo +2 iz Njemačke dovoljno za prolaz."

Doborac je priznao još nešto: "Kako smo prošli, mi ni sami nismo svjesni. Izgleda nam kao vic, baš smo razgovarali u svlačionici, to da smo pet minuta ranije imali zaostatak od šest golova i potom u posljednje dvije minute imali ogromnu sreću. Najvažnije je da smo prošli, a sad imamo osam dana da popravimo te neke probleme."

Vanjski igrač Magdeburga također smatra da si Našičani nemaju ništa za predbaciti: "Nexe je u posljednjem napadu imao sve, akcija za gol je dobro izrađena, ali je naš vratar čudesno obranio, to je valjda samo njemu jasno kako je uspio. I potom smo mi u par sekundi uspjeli loptu dopremiti do krila i zabiti pogodak."

Saša Barišić Jaman, lijevi vanjski Nexea, bio je nakon utakmice potresen: "Ne znam kakav bih komentar mogao dati na ovo. Bili smo toliko bolji od Magdeburga, toliko smo nadigrali njemački sastav, dobivenu utakmicu smo izgubili."

Barišić Jaman smatra da je presudan bio faktor sreće: "Nama sreća nije bila naklonjena, nismo uspjeli izdržati tu sekundu i tih +2 koji bi nam donijeli četvrtfinale."

Nije međutim Barišić Jaman znao objasniti što se dogodilo u posljednjih pet minuta u kojima je našički sastav izgubio vodstvo od šest pogodaka: "Prokockali smo veliko vodstvo, nema riječi kojima se to može objasniti."

Vremena za žalovanje neće biti mnogo jer već idućeg tjedna Nexe ima novi SEHA izazov. "Teško nam je o tome sad misliti, ali i porazi moraju poslužiti nečemu, nadajmo se da ćemo iz ovoga naučiti nešto i biti bolji iduće sezone", zaključio je Barišić Jaman.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!