FA kup, osmina finala, 19.02.2012, 17:30 h
Liverpool
Liverpool 6:1 Brighton & Hove
Brighton & Hove

Drugoligaš častio Liverpool

Ante Zovko • nedjelja, 19.02.2012.
Drugoligaš častio Liverpool

Sa šest pogodaka u mreži gostiju Liverpool je proslavio plasman u četvrtfinale FA kupa. Tri su tamo poslali njihovi protivnici.

Brighton & Hove Albion, član Championshipa, proveo se kao bos po trnju na Anfieldu. Usput je drugoligaš postao rekorder FA kupa s tri autogola u porazu od Liverpoola 6:1.

Prvi gol bio je "produkcija" kapetana Stevena Gerrarda i Martina Škrtela. Veznjak nabacuje iz kornera, a stoper se odlično postavlja ispred svog čuvara i na bližoj stativi posprema loptu u gol.

Izjednačenje je bilo još ljepše. LuaLua dobiva loptu iz slobodnog udarca i zavlači snažni prizemni udarac pored živog zida kojeg Pepe Reina nije mogao dohvatiti.

Liverpoolu je to bio znak za otrežnjenje i Suarez je povezao dvije sjajne prilike, a onda i Carroll. Kako nisu uspjeli oni, gosti su postigli autogol u najgorem trenutku po sebe. U 45. minuti Suarezov udarac brani vratar Brezovan, Johnson pokušava glavom, Vokes isto glavom čisti s gol-linije, ali u suigrača Bridcutta, a lopta prolazi u gol.

Carroll je konačno prekinuo svoj golgeterski post u 57. kad mu je je Downing uspio umaknuti Calderonu i ubaciti povratnu loptu. Napadač ne oklijeva i Liverpool tako praktički rješava pitanje pobjednika.

A da se to zapečati pobrinuli su se nogometaši - Brightona. U njihovoj mreži zakotrljala su se još dva autogola. U 71. minuti Liverpool je krenuo u kontru nakon gostujućeg kornera, Navarro komplicira u šesnaestercu, a Gerrard mu krade loptu, puca, prvi se pokušaj odbija, a drugi se odbija opet od Bridcutta.

Prošle su četiri minute, a onda novi autogol. Brezovan ne uspijeva uhvatiti Suarezov ubačaj, Dunk spušta na prsa, a onda, u pokušaju da koljenom izbaci loptu, šalje je u svoju mrežu.

Redsi su mogli podebljati pobjedu u 80. kad im je dosuđen jedanesterac. Kenny Dalglish uputio je svoje igrače da Suarez izvede kazneni udarac, ali Urugvajčev pokušaj brani Brezovan, a napadač ne uspijeva zabiti ni iz drugog pokušaja. Kuyt pogađa prečku nakon kornera koji je slijedio.

Liverpoolu odnosno Suarezu ipak je bio suđen novi pogodak. Enrique pronalazi Carrolla na suprotnoj strani, ovaj spušta glavom, a Suarez iz blizine uspijeva se upisati na listu strijelaca.

Liverpool će u četvrtfinalu sredinom ožujka ugostiti Stoke City.

FA kup

osmina finala

Chelsea1:1Birmingham City
Everton2:0Blackpool
Norwich City1:2Leicester City
Millwall0:2Bolton
Sunderland2:0Arsenal
Crawley Town0:2Stoke City
Stevenage0:0Tottenham
Liverpool6:1Brighton & Hove
Birmingham City0:2Chelsea
Tottenham3:1Stevenage

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

FA kup

osmina finala

Chelsea1:1Birmingham City
Everton2:0Blackpool
Norwich City1:2Leicester City
Millwall0:2Bolton
Sunderland2:0Arsenal
Crawley Town0:2Stoke City
Stevenage0:0Tottenham
Liverpool6:1Brighton & Hove
Birmingham City0:2Chelsea
Tottenham3:1Stevenage

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.02.2012. u 12:31
    ma sve je to istina i sam se slazem da su te kupnje totalni promasaj,carrol moze postati bolji igrac ali cinjenica da on nikad nece vrijedit 35 stoji,a henderson je i sinoc kao i svaku utakmicu bio doslovno nevidljiv ali da smo sinoc igrali lose to nemogu rec u usporedbi s ostalim utakmicama sinoc... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.02.2012. u 11:13
    rrreeeddd nisi u pravu sto se tice Josea,cak nije bio ni u primisli Dalglisha nego se covjek sam ponudio Liverpoolu. Enrique je javno poslao poruku da zeli u Liverpool dok je jos bio igrac Newcastlea i tek onda je reagirala transfer sluzba jer nakon toga u Newcastleu nisu zeljeli nezadovoljnog... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.02.2012. u 08:46
    Mislio sam da nikad nece doci dan kad cu ugasit monitor za vrijeme Liverpoolove utakmice ali eto sinoc se i to dogodilo. Danas citam eto izvjestaj o nekih 6 golova i kao lakoj pobjedi samo sinoc dok sam gledo 40-ak minuta to definitivno nije izgledalo ni lako,a niti lijepo. Ovo je mucenje nogometa... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • arsenal-lover19.02.2012. u 21:25
    Koji je to igrač Dunk!!! Hahahahhaahahhahahaha Za to treba imat muda, a nemat mozga...
    arsenal-lover
  • Obrisan korisnik19.02.2012. u 20:07
    cudesan autogol ovoga smote u 75.min.,ko nije vidio neka gleda pod hitno..haha,majstorski!
    Obrisan korisnik