Zimski sportovi

Novi početak sa starom "mušterijom"

Borna Rupnik • utorak, 06.03.2012.
Novi početak sa starom "mušterijom"
Foto: Kristijan Komarica

Medveščak je preko Znojma stigao do polufinala EBEL-a, a tamo Zagrepčane čeka aktualni doprvak KAC. Serija počinje u utorak navečer u Ledenoj dvorani Doma sportova...

Nakon što je prošle sezone sastav iz Klagenfurta zaustavio Medvjede u četvrtfinalu doigravanja (4-1), hokejaši Martyja Raymonda ove su sezone u šest utakmica šest puta nadjačali KAC (5:4, 6:4, 5:1 3:1, 5:4 i 3:0), pri čemu im je prva pobjeda oduzeta zbog nastupa Mate Tomljenovića.

Takav skor donio je Austrijancima status Medveščakove "mušterije", no KAC je pokazao da u doigravanju misli itekako ozbiljno izbacivši prvake iz Salzburga nakon zaostatka 1-2 u četvrtfinalnoj seriji. Vodi ih i novi trener, Christian Weber, te sigurno vjeruju da mogu uzvratiti Medveščaku sada kada je to najvažnije.

Marty Raymond, trener Medveščaka: "KAC nakon promjene trenera igra vrlo disciplinirano. Znatno su popravili obranu. I prije su bili dobra momčad, a tko izbaci Red Bull zasluženo igra polufinale. Moramo biti spremni za njih".

"KAC je uvijek favorit, a činjenica da još nismo pobijedili Medveščak ove sezone govori samo da nismo pokazali svoje pravo lice. Medveščaku, u odnosu na Red Bull, nedostaje brzine. Zato Zagrepčani igraju fizički snažnije, što znači da ih moramo dobivati u izravnim duelima", objasnio je klagenfurtski recept napadač Gregor Hager.

Weber će u prvoj utakmici u Ledenoj dvorani biti lišen usluga Mikea Siklenke, Herberta Ratza i Johannesa Kirisitsa, ali vraćaju mu se oporavljeni Kirk Furey i Andrej Zjuzin. Za Medveščak je ove sezone najopasniji bio Thomas Koch, koji je postigao jedan pogodak i upisao tri asistencije.

Međutim, u taboru Medvjeda ne skrivaju svoje ciljeve, koji uključuju prvi proboj u finale EBEL-a, neovisno o ambicijama KAC-a. "Sve osim osvajanja naslova prvaka bilo bi nam razočaranje", poručio je efikasni Ryan Kinasewich, od kojega se ponovno očekuju pogoci i asistencije.

Kinasewich je ujedno priznao da ogled s KAC-om donosi i dodatnu draž i motiv: "Jednu smo pobjedu protiv njih izgubili za zelenim stolom zbog formalnosti, a potom smo pali s 2:8 protiv Znojma. Mnogi među nama još uvijek osjećaju okus toga".

Medveščak će zaigrati bez kažnjenog Geoffa Waugha, koji je suspenziju zaradio u četvrtoj utakmici četvrtfinala, u Znojmu, te bez ozlijeđenog Gala Korena, koji se još uvijek oporavlja od ozljede.

EBEL, polufinale, prva utakmica:
Medveščak Zagreb - KAC, 19:15

EBEL, doigravanje

polufinale

Medveščak0:4KAC
LIWEST BW Linz4:2Telemach Olimpija
KAC4:1Medveščak
Telemach Olimpija3:4 *LIWEST BW Linz
Medveščak3:2KAC
LIWEST BW Linz6:1Telemach Olimpija
KAC4:1Medveščak
Telemach Olimpija2:1LIWEST BW Linz
Medveščak2:5KAC
LIWEST BW Linz5:2Telemach Olimpija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EBEL, doigravanje

polufinale

Medveščak0:4KAC
LIWEST BW Linz4:2Telemach Olimpija
KAC4:1Medveščak
Telemach Olimpija3:4 *LIWEST BW Linz
Medveščak3:2KAC
LIWEST BW Linz6:1Telemach Olimpija
KAC4:1Medveščak
Telemach Olimpija2:1LIWEST BW Linz
Medveščak2:5KAC
LIWEST BW Linz5:2Telemach Olimpija

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.03.2012. u 22:41
    slažem se sa lumenom....hrpa pravih prognozera koji nemaju pojma o hokeju....uvijek kad se bahatimo dobijemo porciju...svi vi kao da niste pratili njihove rezultate od onda kada su promijenili trenera i u doigravanju protiv Salzburga....a mi, mi smo se odmarali i izgubili totalno natjecateljski... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.03.2012. u 21:51
    pravi ste prognozeri
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.03.2012. u 17:54
    KAC je favorit samo sto se glume tice...Danas mi ne bi bilo zao ni da dobijemo koji gm/mp zbog sore...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.03.2012. u 17:17
    Zaboravio sam reći, taj majmun Hager će dobiti posebnu porciju batina zbog glume. Može samo sanjati o KAC-u kao favoritu. Ha, ha.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.03.2012. u 15:35
    KAC nije nikakav favorit. Medvjedi će ih zgaziti 5:0.
    Obrisan korisnik