Zimski sportovi

Medveščak pao na početku polufinala

Iz Doma sportova:Borna Rupnik • utorak, 06.03.2012.
Medveščak pao na početku polufinala
Foto: Davor Sajko

Zagrebački Medvjedi poraženi su u prvoj utakmici polufinala EBEL-a. KAC je po prvi puta ove sezone nadjačao hrvatskog predstavnika na samom ledu, a uz 0:4 na semaforu pamtit će se i masovna tučnjava s kraja druge trećine...

Nakon što je Medveščak u četvrtfinalu "metlom" apsolvirao Znojmo, u utorak u Ledenoj dvorani nije pokazao dovoljno da bi poveo u polufinalu protiv KAC-a. Momčad novog trenera Christiana Webera potvrdila je dio komplimenata koje je dobivala poslije odlaska Emanuela Viveirosa.

U prvih desetak minuta prve trećine vratar KAC-a Andy Chiodo imao je više posla od Roberta Kristana, no Medvjedi nisu uspjeli pronaći put pored njega do mreže, čak ni u trenucima kada su zahvaljujući isključenjima Kirka Fureyja i samog Chioda, umjesto kojega je kaznu odslužio Gregor Hager.

Međutim, KAC je poveo u 12. minuti. Thomas Koch okončao je protunapad vrlo spretno prevarivši Kristana. Na krilima tog pogotka Austrijanci su zaigrali čvršće i discipliniranije te sačuvali svoju prednost do odlaska na prvi odmor, a vrijedi istaknuti da je do tada čak dva puta na klupu za kažnjene morao Tomislav Zanoški, jednom zbog simuliranja, a jednom zbog grubosti.

Kažnjeni

Zbog naleta na predio glave i vrata na isteku druge trećine kažnjen je Frank Banham s 5 + 20 minuta kazne, a na prijevremeno su tuširanje iz redova Medveščaka mogli još Joel Prpić, Tomislav Zanoški, Sasha Pokulok i Adam Naglić. Među Austrijancima su s leda do kraja utakmice poslani Johannes Reichel, Raphael Herburger, Thomas Hundertpfund i Gregor Hager.

Klagenfurtski sastav iste je odlike nastavio pokazivati i u drugoj dionici, a Medveščak je najbliže poravnanju došao u 28. minuti, kada je Andy Sertić pogodio stativu. No, već u sljedećem napadu KAC je udvostručio svoje vodstvo. Manuel Geier je poslužio Raphaela Herburgera, koji pronalazi prostor u bližim Kristanovim rašljama.

John Lammers imao je u 35. minuti veliku priliku za 3:0, no Kristan je to odlično obranio, ali dvije minute poslije više mu nije bilo spasa. Isključen je bio Frank Banham, premda su suci prvo pokazali kaznu za Austrijance, a propuste u zagrebačkoj obrani kaznio je Manuel Geier, na dodavanje svog brata blizanca Stefana Geiera.

Na samom isteku druge trećine, dok je kaznu odsluživao Joel Prpić, Vjačeslav Truhno krenuo je sam prema Chiodu, ali je promašio, dok je nakon prekršaja Banhama na Stefanu Geieru, koji je ostao na ledu krvave glave, započeo opći nered na ledu. U fizički obračun uz ogradu, 18 sekundi prije kraja, uključili su se igrači s leda i igrači s klupe, a na sredini igrališta šake su okušali čak i vratari, Kristan i Chiodo.

Strasti su se koliko-toliko primirile tek nakon višeminutnog prekida, ali suci su ipak već tada odlučili poslati igrače na drugi odmor. Tih 18 sekundi nadoknađeno je početkom treće trećine, u koju je Medveščak nakon svih podijeljenih kazni ušao s dvojicom igrača manje na ledu.

Domaći su hokejaši izdržali brojčanu inferiornost, a oslabljeni sastavi momčadi, bez pojedinaca s kaznom igre, nisu uspjeli unijeti promjene u odnos snaga. Medvjedi su imali nekoliko prilika, no KAC je preko brzog Tylera Scofielda osam minuta prije kraja stigao postići i četvrti pogodak.

Tako je austrijska momčad stekla važnu prednost na početku polufinalne serije, a sljedeća je utakmica na rasporedu u Klagenfurtu već u četvrtak.

EBEL, doigravanje

polufinale

Medveščak0:4KAC
LIWEST BW Linz4:2Telemach Olimpija
KAC4:1Medveščak
Telemach Olimpija3:4 *LIWEST BW Linz
Medveščak3:2KAC
LIWEST BW Linz6:1Telemach Olimpija
KAC4:1Medveščak
Telemach Olimpija2:1LIWEST BW Linz
Medveščak2:5KAC
LIWEST BW Linz5:2Telemach Olimpija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EBEL, doigravanje

polufinale

Medveščak0:4KAC
LIWEST BW Linz4:2Telemach Olimpija
KAC4:1Medveščak
Telemach Olimpija3:4 *LIWEST BW Linz
Medveščak3:2KAC
LIWEST BW Linz6:1Telemach Olimpija
KAC4:1Medveščak
Telemach Olimpija2:1LIWEST BW Linz
Medveščak2:5KAC
LIWEST BW Linz5:2Telemach Olimpija

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.03.2012. u 14:31
    makar taj rus nije bas cist u glavi jer je i protiv RB-a fino dobio(u igri "bez prekrsaja") ali i dalje nastavio po svom... vodka isprala sve kaj je bilo nutra.A da ce falit Banham i Prpa - oce - pogotovo sto su Slava i Kina u losoj formi u zadnje vrijeme...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.03.2012. u 12:36
    nisam ja rekao da nisu dobro prošli u utakmici... ja sam rekao da se nisu dobro proveli u tučnjavi... jer nisu... a to kaj su tražili da izbace naše igrače... jesu... samo su i pobrali gadne batine... jel bi ti nastavil tražit takve situacije nakon kaj te neko namlati... pa ja mislim da i nebi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • sraka07.03.2012. u 11:58
    Pa s tim se nisu nekaj specijalno pomogli. Ovo im može biti dvosjekli mač. Banham je jučer odigrao jako jako loše. Prpa isto nije briljirao. bilo bi im pametnije da su sprcali Brinea i Slavu ili Daya, Zanoškog. Bez njih dvojice ćemo lakše nego da su zeznuli bekove. Ali su zato kako je Cepi rekao... [više na forumu]
    sraka
  • kaiser1307.03.2012. u 08:59
    Kak nisu dobro prošli? Dobili su utakmicu, poveli 1:0, Banham ne igra do kraja serije, a Prpić slijedeću. Točno su to i tražili.
    kaiser13
  • Obrisan korisnik07.03.2012. u 05:59
    wawww - 0:4!!!???
    Obrisan korisnik