Zimski sportovi

Ranjeni Medvjedi na megdan KAC-u

Ana Legradi • četvrtak, 08.03.2012.
Ranjeni Medvjedi na megdan KAC-u
Foto: Davor Sajko

Aktualni doprvaci EBEL-a iz Ledene dvorane su u prvom susretu polufinala otputovali s punim ulovom, četiri gola i shutoutom golmana Andyja Chioda. U općoj tučnjavi Zagrepčani su ostali bez dva ključna igrača za nastavak doigravanja, a u četvrtak se iz Klagenfurta žele vratiti s prvom pobjedom na kontu.

Medveščak večeras gostuje u Klagenfurtu kod momčadi od koje na ledu nije gubio godinu dana. Prvi polufinalni sraz između Medveščaka i KAC-a nije završio idealno za Medvjede, momčad nije upisala nijedan pogodak. Krajem drugog dijela su u općoj tučnjavi na ledu Frank Banham i Joel Prpić pokupili najviše kazni te kanadski strateg Marty Raymond u nastavku serije ne može računati na svoja dva najiskusnija napadača.

Prpić je zaradio kaznu od četiri utakmice, uz još dvije uvjetno na rok od tri mjeseca, zbog udaranja na ledu Andreja Zjuzina. Zbog naleta na Stefana Geiera, netom prije opće tučnjave, Banham je dobio bezuvjetnu kaznu od sedam utakmica.

"Pokazali smo timski rad. Svi igrači su na ledu obavili svoj posao", izjavio je golman Andy Chiodo nakon susreta u kojem se sukobio s Robertom Kristanom.

KAC će također večeras zaigrati bez važnih igrača u svojem sastavu. Raphael Herburger i Thomas Hundertpfund će odraditi kaznu od jedne utakmice. Mike Siklenka se vraća u sastav koruških hokejaša nakon suspenzije iz serije s Red Bullom.

"Želimo pokazati našim navijačima veliku utakmicu i otići kući s leda kao pobjednici. Moramo još jednom svojim sustavom upisati pobjedu. Mike Siklenka se vratio u momčad i pomoći će nam u tome", rekao je Chiodo.

"Napravili smo neke prilagodbe", tvrdi trener Raymond. "Imali smo dobar start u susretu i morali smo odmah iskoristiti šanse. Klagenfurt je iskoristio svoje prilike od početka. Sada smo se usredotočili na drugu utakmicu, znamo da možemo pobijediti u Klagenfurtu", poručuje Kanađanin.

Protiv KAC-a neće zaigrati ozlijeđeni Gal Koren, a momčadi se vraća Geoff Waugh nakon odrađene suspenzije iz posljednje utakmice četvrtfinala sa Znojmom. Trener će na raspolaganju imati mladog Dinu Gombara te Sašu Rajsara.

EBEL, polufinale, druga utakmica:
KAC - Medveščak Zagreb, 19:15

EBEL, doigravanje

polufinale

Medveščak0:4KAC
LIWEST BW Linz4:2Telemach Olimpija
KAC4:1Medveščak
Telemach Olimpija3:4 *LIWEST BW Linz
Medveščak3:2KAC
LIWEST BW Linz6:1Telemach Olimpija
KAC4:1Medveščak
Telemach Olimpija2:1LIWEST BW Linz
Medveščak2:5KAC
LIWEST BW Linz5:2Telemach Olimpija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EBEL, doigravanje

polufinale

Medveščak0:4KAC
LIWEST BW Linz4:2Telemach Olimpija
KAC4:1Medveščak
Telemach Olimpija3:4 *LIWEST BW Linz
Medveščak3:2KAC
LIWEST BW Linz6:1Telemach Olimpija
KAC4:1Medveščak
Telemach Olimpija2:1LIWEST BW Linz
Medveščak2:5KAC
LIWEST BW Linz5:2Telemach Olimpija

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.03.2012. u 19:23
    ajde medvjedi napalite jodlarje..... naj bo finale oli-medv
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.03.2012. u 12:09
    ova mi je najbolja! A provocation by the player of EC-KAC was not evident after reviewing the play.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.03.2012. u 12:08
    Even a linesman could not stop Prpic beating up the opposing player. Only with the help of another player of EC-KAC the referees could stop Prpic fighting with the player lying on the ice. Every hit was against the head. An injury did not occur. hahahaa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.03.2012. u 10:34
    igrajte za prpića i bahnam protiv ovih lopova kac-a
    Obrisan korisnik
  • emilio2108.03.2012. u 09:07
    teško bez Banhama i Prpića..
    emilio21