Zimski sportovi

Linz u produžetku do druge pobjede

Martina Oštrić • četvrtak, 08.03.2012.
Linz u produžetku do druge pobjede
Foto: Davor Sajko

U vrlo zanimljivoj utakmici punoj obrata Linz je u Ljubljani došao i do drugog boda. Pobjednika nije bilo u regularnih 60 minuta, te su se igrali produžeci...

Puna dvorana Tivoli dočekala je Black Wingse u drugoj utakmici polufinala EBEL-a. Nakon nesretno izgubljene utakmice u Linzu, Slovenci pod svaku cijenu žele izjednačiti ukupan omjer, stoga u utakmicu kreću s ciljem ranog postizanja pogotka.

To im je i uspjelo. Već u drugoj minuti Mušič i Vedlin s plave crte proigravaju za Johna Hughesa koji domaćine dovodi u vodstvo. Slavlje 5.000 natiskanih duša nije dugo trajalo. Nešto više od tri minute potom Curtis Murphy ne osobito jakim je udarcem opalio s plave crte, te iznenadio Olimpijinog golmana Pintariča za izjednačenje.

U prvoj utakmici Slovenci čak četiri puta nisu iskoristili igrača više, a tu statistiku nisu popravili ni danas. Jan-Axel Alvaara zaradio je desetominutnu kaznu, a nespretnost Ouellettea spriječila je novi pogodak u slovenskoj mreži. Ipak, Linzov gol visio je u zraku, i konačno pao nakon povratka kažnjenog igrača za vodstvo gostujuće momčadi.

Druga trećina započela je isključenjem Vedlina. Za razliku od Olimpije, Linz koristi igrača više te povećava vodstvo. Justin Keller pucao je u Pintariča, kroz kojeg pločica pronalazi put do mreže. U tom trenutku Austrijanci drže sve niti igre. Ipak, na isteku sedme minute nastavka Groznik puca s plave crte, a Igor Cvetek skreće pločicu za drugi Olimpijin gol.

Do kraja trećine nije bilo golova, ali je prilika bilo s obje strane. Frcale su kontre i polukontre, Austrijanci su pokušavali iznenaditi protivničkog vratara s plave crte, a Erik Pance još je malo popravio statistiku bivšeg Olimpijinog golmana.

U prvim minutama posljednjeg perioda Olimpija ponovno ne koristi igrača više. Hladio se strijelac drugog pogotka Mayr. No, ako ne ide s igračem manje, ide s jednakim brojčanim snagama na ledu. Deset minuta prije kraja Brad Cole upisuje se u strijelce sretnim golom preko Westlundovog ramena.

5.000 navijača Olimpiji su bili sedmi igrač, no ni on im nije pomogao da dođu do novog vodstva. Linz je u posljednjim minutama regularnog dijela bio bolji. Tražili su četvrti gol, pucali su Ouellette, Irmen i Lebler, no put do mreže nisu našli, pa po prvi put u polufinalu jedna utakmica odlazi u produžetke.

U kratkom periodu pauze igrači Linza dobro su proučili slabosti Olimpijinog vratara, a to su udarci s plave crte. Još jedan takav, niti minutu u nastavku, uputio je Franklin MacDonald, kojeg Philip Lucas posprema u gol za drugi Linzov bod.

Serija u nedjelju seli u Austriju, što Linzu daje ogromnu psihološku prednost. Olimpija, pod svaku cijenu mora tražiti pobjedu kako bi imala minimalne šanse za finale.

EBEL, doigravanje

polufinale

Medveščak0:4KAC
LIWEST BW Linz4:2Telemach Olimpija
KAC4:1Medveščak
Telemach Olimpija3:4 *LIWEST BW Linz
Medveščak3:2KAC
LIWEST BW Linz6:1Telemach Olimpija
KAC4:1Medveščak
Telemach Olimpija2:1LIWEST BW Linz
Medveščak2:5KAC
LIWEST BW Linz5:2Telemach Olimpija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EBEL, doigravanje

polufinale

Medveščak0:4KAC
LIWEST BW Linz4:2Telemach Olimpija
KAC4:1Medveščak
Telemach Olimpija3:4 *LIWEST BW Linz
Medveščak3:2KAC
LIWEST BW Linz6:1Telemach Olimpija
KAC4:1Medveščak
Telemach Olimpija2:1LIWEST BW Linz
Medveščak2:5KAC
LIWEST BW Linz5:2Telemach Olimpija

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!