Rukomet

Vratio se Balić

Pripremili:Ivana Strahija, Damir Žbulj, Zvonka Keliš • ponedjeljak, 12.03.2012.
Vratio se Balić
Foto: Kristijan Komarica

U proteklih sedam dana hrvatski reprezentativci mahom su se posvetili odrađivanju zaostalih obaveza iz domaćih prvenstava i Regionalne lige, no svima je u primisli predstojeća osmina finala Lige prvaka.

Mnogi su treneri odlučili odmarati svoje vedete pred važne susrete u najjačem rukometnom kupu, no sve je ugodno iznenadio povratak Ivana Balića na teren nakon ozljede. Čim je ušao, Balić je donio promjenu u svojoj momčadi, koja je protiv Metalurga u Varaždinu pobijedila s +5. Zaigrao je Balić i protiv Crvene zvezde pred tjedan dana, no ovom je rolom dokazao da ide prema staroj formi.

Igrač tjedna

Ivano Balić (CO Zagreb): Baliću je susret protiv Metalurga bio drugi nakon povratka na parket poslije ozljede skočnog zgloba. Trudio se Ivano organizirati igru hrvatskog prvaka u drugom poluvremenu te utakmice, a vidjelo se kako je željan igre i rukometa. Postigao je jedan pogodak, a čim je Balić bio na terenu CO Zagreb je napravio osjetniju razliku. Raduje njegov povratak pred ključne europske utakmice.

Ugodno iznenađenje

Domagoj Duvnjak: (HSV Hamburg) Iako je tjedan otvorio loše, s nula golova u utakmici protiv Bergischera, Dule se oporavio do idućeg kola. Kod Flensburga su Hamburžani poraženi, no u porazu svoje momčadi Domagoj Duvnjak bio je izuzetno raspoložen te se sa sedam pogodaka promaknuo u najboljeg strijelca ekipe.

Forma u usponu

Ivan Ninčević (Füchse): Ninčević nastavlja sa svojim igrama na visokoj razini. U slavlju kod Lübbeckea postigao je pet pogodaka, od čega su dva bila s linije sedam metara, dok je u susretu protiv slabašnog Eintrachta bio još ubojitiji, zabio je devet golova, a pet puta je bio uspješan sa sedam metara, promašivši jednom.

Tonči Valčić (CO Zagreb): Tonči Valčić polako se vraća u puni pogon nakon ozljede. Sve više sudjeluje i u napadačkim akcijama CO Zagreba i to uspješno. Protiv Metalurga je postigao i tri pogotka te će povratak starijeg Valčića u formu biti veliki dobitak za Zagrebaše u završnici sezone.

Hrvoje Batinović (Split): Split se vratio u zonu nakon nemilih nedavnih scena koje su ga dovele na naslovnice, a utakmicu protiv Poreča Splićani su odradili vrlo dobro. Reprezentativno lijevo krilo posebno se razigralo u drugom dijelu utakmice i sa sedam golova od devet šuteva Batinović je sudjelovao u remiju protiv boljeplasirane momčadi (21:21).

Blaženko Lacković: (HSV Hamburg) Za razliku od Vorija, Lacu je forma u prvoj utakmici tjedna, protiv Bergischera, bila slabija (dva gola) no na gostovanju u 24. kolu. Momčad HSV Hamburga upisala je naime novi prvenstveni poraz, naime, u 24. kolu rukometne Bundeslige Lacković i njegovi suigrači stigli su u goste rukometašima Flensburga koji su bili bolji sa šest pogodaka razlike. Hrvatski reprezentativac našao se među najboljim strijelcima svoje momčadi s pet postignutih pogodaka.

Vedran Zrnić: (Gummersbach) Rukometaši Gummersbacha nastavili su svoj niz pobjeda te su u sklopu 24. kola rukometne Bundeslige stigli do minimalnog domaćeg slavlja nad momčadi Lübbeckea. Kapetan Vedran Zrnić u pobjedu svoje momčadi ugradio je četiri pogotka od kojih je dva postigao s linije sedam metara s koje je bio nepogrešiv. Sa sedam metara je Zrnić bio sjajan i protiv Lemga te je od sedam golova ukupno četiri u mrežu poslao upravo iz penala. Gummersbach je tako na gostovanju slavio s 34:32.

Na standardnoj razini

Denis Špoljarić (Füchse): Špoljarić i dalje na svojoj standardnoj razini obavljati obrambene zadaće u obrani berlinskih Lisica. Sudjelovao je i u pobjedi na gostovanju kod Lübbeckea, gdje je protivnik zabio 24 pogotka, a posebno je učinkovita bila obrana Füchsea u domaćem dvoboju s Eintrachtom, u kojem su im gosti zabili samo 18 pogodaka.

Petar Metličić (Celje PL): Rukometaši Celja PL su nakon prošlotjednog osvajanja slovenskog Kupa, odigrali prvenstveni dvoboj kod Krke. Bio je to posljednji susret regularnog dijela sezone u kojem su Celjani odigrali 26:26. Iako je njegov sastav osvoji samo bod, Pero Metličić odigrao je dobru utakmicu, zabivši tri pogotka. Ovaj rezultat nije imao nikakvog učinaka na prvenstveni poredak pa Celje PL s druge pozicije kreće u borbu za naslov prvaka. Već u srijedu počinje završnica, u kojoj sudjeluje šest prvoplasiranih ekipa iz prvog dijela sezone.

Zlatko Horvat: (CO Zagreb) Hrvatski prvak, CO Zagreb, protekle je nedjelje odigrao prvi od tri u nizu susreta s makedonskim Metalurgom. Iako je momčad Line Červara u Varaždin stigla bez svoje prve postave dobro je namučila Zagrebaše koji su na koncu ipak stigli do pobjede s pet pogodaka razlike. Kapetan Horvat u susretu je postigao pet golova te je dva puta bio siguran s linije sedam metara.

Jakov Gojun: (CO Zagreb) U Varaždin je u sklopu 20. kola SEHA lige stigla momčad Metalurga kako bi snage odmjerila s hrvatskim prvakom, CO Zagrebom, u prvom od tri u nizu njihova međusobna susreta. Jakov Gojun ponovno je bio većim dijelom zadužen za čvrstu obranu, no zaigrao je i u napadu te se jednom upisao u strijelce.

Mirko Alilović (Veszprem): U tjednu za nama mađarski prvak odradio je dvije utakmice, no onu protiv Tataija Alilović nije igrao. U pobjedi protiv Plera Alilović je stao među vratnice Veszprema i upisao solidnih sedam obrana u poluvremenu koje je odradio. Mirkove će bolje role biti potrebne u subotu, kad Veszprem igra prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Ademar leona.

Renato Sulić (Veszprem): Ni Sulić nije igrao protiv Tataija, no Veszprem je upisao pobjedu od 44:29. Odmor je Suliću očito dobro došao, jer je u idućoj utakmici, protiv Plera u gostima, postigao četiri pogotka u pet šuteva, a Veszprem je pobijedio s 31:27. I hrvatski reprezentativni pivot se priprema za Ligu prvaka i sraz s Ademar Leonom.

Forma u padu

Ivan Čupić (Rhein-Neckar Löwen): Dvostruki bundesligaški program imao je i Čupić sa svojim Lavovima, no reprezentativno lijevo krilo dobiva sve manje prilike kod trenera Gudmundssona. Na gostovanju kod Melsungena Čupić se nije upisao u listu strijelaca, dok je njegov konkurent na krilnoj poziciji Groetzki zabio sedam pogodaka. Čupić je za vikend ipak dobio veću minutažu, a treneru i ekipi odužio se s tri postignuta pogotka.

Venio Losert: (Ademar Leon) Španjolsko rukometno prvenstvo napravilo je malu stanku kako bi momčadi odmjerile snage u novom, 37. izdanju Kupa kralja. Momčad Ademar Leona se, međutim, na drugom ovosezonskom turniru u Španjolskoj nije pokazala u najboljem svjetlu, no ni ždrijeb joj nije išao na ruku. Naime, rukometaši Ademar Leona u četvrtfinalu turnira u Torrevieji snage su odmjerili s aktualnim viceprvakom Španjolske koji je na koncu stigao do pobjede sa sedam pogodaka razlike. Venio Losert nije branio cijeli susret, no za vrijeme provedeno pred vratima svoje momčadi uspio je obraniti dva od 15 udarca upućenih prema njegovu golu.

Denis Buntić (Kielce): I to se moralo dogoditi, Kielce je izgubilo prvu utakmicu sezone u poljskoj Superligi. No, prije toga, Buntić i društvo pobijedili su Pulawy s 35:24, u što je hrvatski desni vanjski ugradio samo jedan pogodak. U porazu protiv Zabrze Buntić nije postigao ni jedan jedini gol, što je sigurno imalo utjecaja na konačni ishod. U redovima navijača počelo se javljati nezadovoljstvo Buntićevim igrama u posljednje vrijeme te će u utakmici u srijedu, a posebno u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Kopra on morati pokazati više.

Željko Musa (Kielce): U pobjedi protiv Pulawyja Musa je imao tri gola, da bi u prvom porazu ove sezone u poljskom prvenstvu (26:30) protiv Zabrza sudjelovao s dva gola. Očito se i on uklopio u općenito lošu igru momčadi, a nema baš previše vremena za žalovanje, jer već 14. ožujka Kielce kreće u razigravanje za prvaka, protiv osmoplasirane Legnice. Četiri dana kasnije U Kielce stiže Koper i od Muse će se očekivati top forma.

Igor Vori: (HSV Hamburg)Iako je u prvom susretu tjedna, protiv Bergischera, Vori bio sjajan sa sedam pogodaka (32:27), u idućem je kolu s ostatkom ekipe razočarao u gostima. Aktualni njemački prvak, momčad HSV Hamburga, je naime u 24. kolu rukometne Bundeslige stigla u goste rukometašima Flensburga koji su na domaćem terenu uistinu pokazali što znaju i umiju te su goste kući poslali s porazom od šest golova razlike. Hrvatski kružni napadač Igor Vori u poraz svoje momčadi ugradio je tek jedan pogodak.

Marino Marić: (CO Zagreb) Momčad CO Zagreba u nedjelju je u Varaždinu, u sklopu 20. kola Regionalne lige, snage odmjerila s rukometašima makedonskog Metalurga. Aktualni hrvatski prvak na koncu je osigurao pobjedu u prvom od tri susreta s rukometašima iz Skoplja. Zagrebov Marino Marić u pobjedu svoje momčadi ugradio je jedan pogodak.

Manuel Štrlek: (CO Zagreb) Makedonski Metalurg hrvatskog stratega Line Červara stigao je u Varaždin kako bi se u sklopu 20. kola Regionalne rukometne lige suprotstavio hrvatskom prvaku, CO Zagrebu. Iako je stigao desetkovan pružio je pravi otpor koji su Zagrebaši ipak uspjeli slomiti za konačnu pobjedu s pet golova razlike. Zagrebovo lijevo krilo, Manuel Štrlek u susretu je postigao jedan pogodak.

Robert Markotić (Nexe): Desni vanjski Nexea, i povremeno reprezentacije, nije postigao ni jedan gol u porazu svoje momčadi u Slovačkoj. Tim su porazom (26:28) Našičani izgubili sve nade za sudjelovanje u završnici SEHA lige.

Klupa, tribina, doktori

Marin Šego (CO Zagreb): Prvi vratar CO Zagreba u dvoboju s makedonskim Metalurgom podijelio je minutažu s Pešićem, imao je tri uspješne obrane, ali važniji će biti njegov doprinos u dvije odlučujuće utakmice Lige prvaka u kojima Zagrebaši u osmini finala igraju protiv istog skopskog suparnika.

Marko Kopljar (CO Zagreb): Nije se našao niti u zapisniku protiv Červarovog Metalurga. Pošto je makedonski sastav u Varaždin na utakmicu regionalne SEHA lige stigao gotovo bez ijednog prvotimca, nije bilo niti potrebe za njegovim uslugama, a desni vanjski CO Zagreba tako je dobio i zasluženu utakmicu odmora. Odmaranje Kopljara odlično je iskoristio mladi, još uvijek 17-godišnji, Luka Šebetić, koji je svoju napadačku ulogu odradio savršeno. Ljevoruki golobradi topnik CO Zagreba zabio je šest golova iz isto toliko pokušaja.

Drago Vuković (Lübbecke): Vukovićev Lübbecke proteklog je tjedna odradio dva prvenstvena ogleda te je upisao i dva neugodna poraza. Na domaćem terenu poraženi su u utorak od drugoplasiranog Špoljarićevog i Ninčevićevog Füchsea 24:31, a Vuković je u taj dvoboj ušao načet neugodnom ozljedom trbušnog zida. Dvoboj s berlinskim Lisicama nije odradio do kraja, napustio je teren 15-ak minuta prije kraja, a nije se oporavio niti do subotnjeg dvoboja s Gummersbachom Zrnića, Šprema i Somića.

Damir Bičanić (Chambery): U Francuskoj je u tijeku stanka, a kako Chambery nema obaveze u Ligi prvaka, ostalo mu je trenirati i spremati se za završnicu domaćeg prvenstva. Prvi idući izazov za Bičanića i ekipu je 17. ožujka protiv Istresa u 18. kolu prvenstva, u kojem se nadaju zadržati drugu poziciju tablice. Trenutno je Chambery na 26 bodova, prvi Montpellier ima 34, a treći Saint Raphael 24.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.03.2012. u 18:25
    Slažem se da je Šebetić čudo od igrača!!Misliš naš najbolji desni vanjski od Saračevića!?Što se tiče samog Saračevića, on je bio odličan napadački, imao je top u ruci,ali isto tako treba reći da on nije igrao obranu,nije bio ni brz,a ni tehnički nije bio jak,Metličić je puno kompletnij i bolji... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.03.2012. u 05:27
    Luka Šebetić je naš najbolji vanjski od Saračevića.... A dečko ima samo 17 godina. Gledao sam tekmu u živo i mogu reći da sam ostao pozitivno iznenađen. P.s. Moje mišljenje da od 16 pasivnih napada srbi ne bi dali 15 golova da je igrao Špoljarić.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.03.2012. u 22:56
    Nažalost Metličića su ozljede ai godine uništile i od 2009 ni ni sjena nekadašnjeg igrača!!Ali tako kao što je s Perom nije sa Špoljarićem koji je i mlađi 3 godine i još uvijek igra na vrhunskom nivou.3 najslabija igrača i najslabije karike na zadnjem EP su bili Vuković,Ninčević i Bičanić,njih... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.03.2012. u 22:30
    Vratijaaaa se Balić di je bijaaaaa,tri je noći sritan bija kraj divojke svoje ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.03.2012. u 22:21
    Uporno gurate Metličića i Špoljarića u repku ali oni su se već na našu žalost oprostili od iste i neće se više vratit ma koliko god vi njih gurali u taj kockasti kutak...sigurno će Gobac ili oni pregazit svoj ponos i vratit se...
    Obrisan korisnik