Zimski sportovi

Linz propustio prvu meč-loptu

Iz Ljubljane:Simon Maljevac • utorak, 13.03.2012.
Linz propustio prvu meč-loptu

Četvrta utakmica polufinala EBEL lige pripala je momčadi Tilia Olimpije, koja je na domaćem ledu svladala Linz 2:1 i došla do prve pobjede u seriji. Domaćini su uspjeli preokrenuti vodstvo Linza, a u napetoj završnici briljirao je domaći vratar Pintarič.

Momčad trenera Dauma stigla je u Ljubljanu s visokim vodstvom 3:0 u polufinalnoj seriji protiv Tilia Olimpije. Black Wingsi su odmah od početka pritisnuli prema vratima Pintariča, a nakon šest i pol minuta igre zbrku u domaćoj obrani iskoristio je Baumgartner, koji je pogodio nakon asistencije Oullettea.

Domaćini su se nakon rezultatskog minusa probudili i zaprijetili preko Taylora i Hočevara, no Westlund je bio mjestu, a udarci Frasera i Mušiča u 14. minuti prohujali su pored vratnice gostujućeg gola. Obje momčadi su do kraja trećine stvorile još nekoliko prilika, no rezultat se nije mijenjao i Linz je na prvi odmor otišao s vodstvom 0:1.

Početak druge trećine donio je fantastičan hokej, a prilike su se redale na obje strane. Kod domaćina su opasno zaprijetili Hughes i Mušič, dok su kod gostiju najopasnije prijetili Lebler i Lukas. Zanimljivo je da su unatoč važnosti susreta i agresivnoj igri obje momčadi do prvog isključenja protekle čak 24 minute igre, a onda je na klupu za kažnjene sjeo gostujući branič Alaavara. Pola minute kasnije pridružio mu se i Veideman, a domaćini su uz bučnu potporu s punih tribina navalili prema vratima Linza. Lijepa akciju prvog napada okrunio je Hughes za izjednačenje, a samo 32. sekunde kasnije, dok su Zmajčeki još uvijek imali igrača više na ledu, pak je pod prečku zakucao Goličič za vodstvo Olimpije 2:1.

Burno je bilo i u nastavku drugog dijela, Murphy i Irmen su bili zamalo neprecizni, a u 35. minuti Mušič je ispred gola propustio gurnuti pak u mrežu. U 37. minuti do prve power-play situacije došli su i gosti, no odlični Pintarič istaknuo se s nekoliko obrana i Olimpija je zadržala vodstvo do kraja druge trećine.

Uvodne minute posljednjeg dijela donijele su oprezniju igru, a nakon pet minuta igre opasno je pucao domaći branič Fraser, no Westlund je bio na mjestu. Manjak uzbuđenja na ledu domaći navijači iskoristili su za svoju predstavu, s kojom su zadimili velik dio tribina, zbog čega su suci na nekoliko minuta prekinuli susret. Linz je u nastavku trećine povisio tempo, a domaćini su se ograničili na kontranapade. U 52. minuti ispred Pintariča se opet našao Oullette, međutim pak nije prešao preko gol linije, a samo nekoliko sekundi kasnije domaći vratar je obranio bombu Irmena.

Sedam minuta prije kraja Olimpija je došla do nove brojčane prednosti. Udarac Colea nije pronašao put do gostujuće mreže, a pokušaj Hočevara obranio je Westlund. Bravurozni Pintarič istaknuo se četiri minute prije kraja, kada je fantastičnom reakcijom spriječio izjednačenje i podigao cijelu dvoranu na noge. Dvije minute prije kraja isključenje je zaradio Oberkofler, što je olakšalo posao domaćinima, koji su zadržali mirnoću te na kraju proslavili prvu pobjedu u seriji.

Foto: Katarina Ponjavić

EBEL, doigravanje

polufinale

Medveščak0:4KAC
LIWEST BW Linz4:2Telemach Olimpija
KAC4:1Medveščak
Telemach Olimpija3:4 *LIWEST BW Linz
Medveščak3:2KAC
LIWEST BW Linz6:1Telemach Olimpija
KAC4:1Medveščak
Telemach Olimpija2:1LIWEST BW Linz
Medveščak2:5KAC
LIWEST BW Linz5:2Telemach Olimpija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EBEL, doigravanje

polufinale

Medveščak0:4KAC
LIWEST BW Linz4:2Telemach Olimpija
KAC4:1Medveščak
Telemach Olimpija3:4 *LIWEST BW Linz
Medveščak3:2KAC
LIWEST BW Linz6:1Telemach Olimpija
KAC4:1Medveščak
Telemach Olimpija2:1LIWEST BW Linz
Medveščak2:5KAC
LIWEST BW Linz5:2Telemach Olimpija

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.03.2012. u 10:42
    nemoj računat toliko sa sucima na strani kaca u finalu... barem ne ovoliko koliko je protiv nas... jer ebelu nije toliko bitno hoće li naslov kacu ili linzu, bitno da nije neaustrijskom klubu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.03.2012. u 06:35
    Jebiga - olimpija je i daleko dogurala - ako pogledamo lovu - proračun...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.03.2012. u 00:57
    Linz namjerno propustio meč loptu. Dovoljno govori broj minuta isključenja Linza. Nisu uopće igrali punom snagom danas, a i takvi su bili vrlo opasni. Žele završiti polufinalnu seriju pred svojim navijačima. KAC i sa sucima na svojoj strani protiv Linza nema ni najmanje šanse. Naravno, prvo KAC... [više na forumu]
    Obrisan korisnik