Zimski sportovi

Raymond: "Vratit ću se, po naslov"

Borna Rupnik • utorak, 20.03.2012.
Raymond: "Vratit ću se, po naslov"
Foto: Davor Sajko

Trener Medveščaka Marty Raymond ostat će na kormilu kluba i naredne sezone. Završenom je sezonom zadovoljan, makar ne skriva da se u doigravanju moglo i više, a u sljedećoj ima jedan, vrlo jasan cilj...

Marty Raymond odradio je svoju prvu sezonu na klupi zagrebačkih Medvjeda plasmanom u polufinale EBEL-a, nakon osvajanja drugog mjesta u prvom dijelu prvenstva. KAC je prošao u finale, a Raymond je s upravom kluba dogovorio nastavak suradnje i za iduću sezonu.

Marty Raymond: "Još uvijek mi je teško povjerovati koliko strastveno u Zagrebu prate hokej. Očekivanja su prije sezone bila veća nego ikad i znali smo da imamo dobru momčad, no imali smo problema na početku. Povratkom vratara i Prpića sve je krenulo nabolje. Mislili smo da možemo do kraja, no u doigravanju nam je nedostajalo discipline, iako smo igrali do gornjih granica. Sve u svemu bila je to dobra sezona, pogotovo u kontekstu toga da smo prije bili osmi, a sada smo završili drugi".

"Vratit ću se iduće sezone, i to samo po naslov prvaka. Nismo daleko od toga, na pravom smo putu", poručio je Marty Raymond, koji zasad još nije želio otkriti koji će igrači ostati u sastavu, a za koje će potražiti zamjene.

Razgovori s pojedincima još su u tijeku: "Ne bi bilo pošteno sada govoriti o imenima, nismo još sa svima ni razgovarali. Imam plan tko bi trebao ostati, no prerano je za izlazak u javnost s tim odlukama. Ali činjenica je da želimo jednu postojeću jezgru, iako naredne sezone Medveščak neće biti potpuno ista momčad".

"S potpuno istom momčadi vjerojatno ne bismo mogli uzeti titulu. Bit će promjena jer se neki ne uklapaju u ono što želim. Neki su odlični igrači, ali nam jednostavno ne odgovaraju", objašnjavao je Marty Raymond.

Sustav igre neće doživjeti znatnije promjene, kaže, ali "manjih će prilagodbi sigurno biti".

Alan Letang: "Iza nas je vrlo uspješna sezona. Ostali smo malo 'kratki', ali zadržat ćemo pozitivne stvari, a negativne ispravljati na pripremama. Zagreb zaslužuje naslov prvaka, zato se trener Raymond vraća i iduće sezone. Imamo nevjerojatnu podršku navijača u sve dosadašnje tri sezone, najbolji su navijači u Europi. Cijela je organizacija napredovala, svi smo zajedno vukli naprijed i napravili nešto posebno. Sretan sam što sam u Medveščaku, nadam se da ćemo se uspjeti dogovoriti i da ću tu završiti svoju karijeru".

Mjesta za napredak ima dovoljno, a Medveščak treba imati ugled čvrste, ali ne i grube momčadi: "Svi možemo i moramo još bolje, cijela organizacija. Moramo biti pametni, makar je hokej emotivna igra i svašta se može dogoditi. Želimo biti čvrsta momčad, ali ne i momčad izvan kontrole".

"U redu, suđenje u Klagenfurtu nije bilo pošteno, s onolikom razlikom u isključenjima - toliko čvrsta momčad ipak nismo. Ali umjesto plakanja moramo zaigrati još snažnije. Treba priznati da se KAC iznimno popravio i imao sjajnog Chioda na golu", izjavio je Raymond.

Raymond je ponudio i svoje viđenje finala hrvatskog prvenstva između Mladosti i Medveščaka, gdje je trenutačni rezultat 1-1. "Jasno, nije to ista razina hokeja kao EBEL, ali ima nekih igrača u Mladosti koji su me impresionirali".

Hoće li naredne sezone momčad Medveščaka opet predvoditi kapetan Alan Letang? "Letang je ove sezone bio odličan. Treba mi vođa, treba mi kapetan, i sjest ćemo s njime na razgovor o daljnjoj suradnji", odgovorio je Raymond.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.03.2012. u 14:45
    dogovoreni ostanci također i letanga i kristana za sljedeću sezonu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.03.2012. u 14:13
    samo neka puste Raymonda da on donosi odluke o dovodjenju igraca i naslov je nas !!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.03.2012. u 13:59
    bravo uprava...
    Obrisan korisnik