Ostali sportovi

Stolnotenisači bez ekipne vize za OI

Josip Tolić • četvrtak, 29.03.2012.
Stolnotenisači bez ekipne vize za OI

Hrvatske stolnoteniske reprezentacije razigravat će za plasman od 13. do 24. mjesta na Svjetskom ekipnom prvenstvu u Dortmundu, nakon što su u svojoj konkurenciji ostvarili po jednu pobjedu i jedan poraz u susretima četvrtog i petog kola.

Hrvatska muška stolnoteniska reprezentacija prvo je ostvarila pobjedu u četvrtom kolu skupine D protiv Slovačke, a potom izgubila od Bjelorusije. U susretu sa Slovacima bilo je uvjerljivih 3:0 zahvaljujući pobjedama Tomislava Kolareka, Andreja Gaćine i Tomislava Zubčića.

U drugom susretu s reprezentacijom Bjelorusije nije se moglo bolje od jednog boda Kolareka, a Vladimir Samsonov svladao je Zorana Primorca i Gaćinu s 3:0 i ostavio hrvatsku bez šansi za ekipni nastup na Olimpijskim igrama u Londonu.

Ženska je reprezentacija u skupini D također ostvarila jednu pobjedu i jedan poraz. U prvom susretu Hrvatice su nadjačale Rusiju 3:2 uz slavlja Tamare Boroš, Cornelije Molnar te hrvatske Kineskinje Tian Yuan te tako ubilježile prvu pobjedu.

Bolje od hrvatskih predstavnica u posljednjem kolu bile su stolnotenisačice Hong Konga s 3:0. Poraze su ubilježile Molnar (2:3), Boroš (1:3) te Tian (1:3).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!