Rukomet

Japanu pobjeda za kraj

Iz Varaždina:Zvonka Keliš • nedjelja, 08.04.2012.
Japanu pobjeda za kraj
Foto: Marlon Janiček

Posljednjega dana kvalifikacijskog turnira za OI putnici u London već su bili poznato tako da je momčadima preostalo tek odraditi dvoboje za konačni poredak reprezentacija u skupini. Rukometaši Japana i Čilea tako su snage odmjerili za treću poziciju, a bolja je bila momčad Japana 33:26.

Japan – Čile 33:26 (14:9)

VARAŽDIN – Dvorana uz Dravu, Gledatelja: 300
Suci: Stark/Stefan

Japan: Kai (15 obrana), Matsumura; Ozawa, Suematsu 5, Kochi, Toyoda 4, Miyazaki 5, Takeda 2, Nagashima 1, Kishigawa 3, Kaido 1, Tomita 3, Fujita 2, Higashinagahama H. 3, Kadoyama 3, Higashinagahama 1
Trener: Kiyoharu Sakamaki

Čile: Barrientos (10 obrana), Oliva (5 obrana); Valenzuela 1, Feuchtmann Erwin 4, Jofre 1, Diaz, Donoso, Oneto 4, Feuchtmann Emil 9, Maurin, Araya, Cornejo, Salinas 5, Chacana, Martinez 1, Feuchtmann Harald 1
Trener:Fernando Capurro

Sedmerci: Japan: 3/4, Čile: 3/4
Isključenja: Japan: 6 min.; Čile: 6 min.

Kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u varaždinskoj dvorani uz Dravu stigao je i do svog posljednjeg dana koji je donio borbu za poredak u skupini. Obje poražene momčadi krenule su u borbu za prve bodove na turniru koji su, dakako, donosili treću poziciju, dok su nakon njih snage odmjerile i pobjedničke reprezentacije, Hrvatska i Island, naravno za prvo mjesto u grupi.

Rukometaši Japana u petak su poraženi od Hrvatske 22:36, da bi u subotu pretrpjeli novi poraz, ovoga puta od Islanda 30:41. Iza Čileanaca su također dva poraza, u petak su, naime, izgubili od Islanda 17:25 da bi ih u subotu Hrvatska svladala 15:35. Sada je pred njima njihov prvi međusobni ogled kako na turniru tako i uopće.

Prvi susret dana u Varaždinu otvara Kishigawa pogotkom za vodstvo Japana 1:0 koje potom japanskim serijama odlazi na 6:1, a već u 12. minuti prednost Japana raste na važnih +7 (9:2). Iako nastavak prvoga dijela donosi postepeno približavanje Čileanaca, dobre obrane vratara Kaija, ali i pogreške samih čileanskih rukometaša ne dopuštaju im da smanje svoj zaostatak na manje od pet pogodaka (5:10).

Posljednjih desetak minuta prvoga poluvremena donijele su igru gol za gol u kojoj se ipak nešto bolje snalaze izabranici Fernanda Capurra koji se pogocima Emila Feutchmanna i Martineza, kao i dobrim obranama vratara Olive uspjevaju približiti na -4 (9:13), no Japanci to u posljednjoj minuti vraćaju na pet pogodaka razlike i vodstvo 14:9.

Nastavak dvoboja obilježile su brojne pogreške na obje strane, kao i pogodak Emila Feuchtmanna za 10:14. Na drugoj strani, odmah nakon ulaska u igru, dva se puta za redom u strijelce upisuje Suematsu (16:10), a vodstvo sa šest pogodaka razlike Japana čuva sve do sredine drugoga dijela (21:15) budući da tada ono brze raste na +8 (25:17), a 25. pogodak Japanaca postiže njihova najveća zvijezda Daisuke Miyazaki.

U samoj završnici uslijedilo je lagano opuštanje Japanaca što Čile koristi kako bi smanjio svoj zaostatak, no iako ponovno dolazi na -4 (26:22) to im nije dovoljno kako bi izjednačili ili, pak, vratili i najmanju nadu za pobjedu. Do konca ogleda igrači Kiyoharu Sakamakija se ponovno bude te predvođeni braćom Feuchtmann postavljaju konačnih 33:26.

Japan je tako u svom posljednjem susretu u Varaždinu osigurao prvu pobjedu, ali i prve bodove te se kući vraća s trećim osvojenim mjestom, dok se reprezentacija Čilea bez ostvarene pobjede i ijednog osvojenog boda nalazi na posljednjem mjestu u skupini.

Olimpijske rukometne kvalifikacije
Japan - Čile 33:26

foto: Marlon Janiček

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!