Rukomet

Duvnjak: "Pokazali smo koliko smo jaki"

Iz Varaždina:Zvonka Keliš • nedjelja, 08.04.2012.
Duvnjak: "Pokazali smo koliko smo jaki"
Foto: Marlon Janiček

Hrvatski rukometni reprezentativci ostvarili su svoj cilj na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre te su nakon izborenog mjesta u Londonu osigurali i prvu poziciju u skupini koja je važna zbog samoga ždrijeba. Nakon susreta Domagoj Duvnjak nije krio zadovoljstvo pokazanom igrom Hrvata, a posebice je bio sretan zbog atmosfere u dvorani koju je pohvalio i Damir Bičanić.

Nedjelja je u Varaždinu donijela i posljednje oglede kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre, a nakon što su reprezentacije Hrvatske i Island izborile svoje mjesto u Londonu snage su odmjerile za nimalo nevažno prvo mjesto u skupini: "Protiv Islanda smo igrali mnogo lakše budući da smo dan ranije osigurali Olimpijske igre. Igrali smo bez grča, ali i za publiku koja nas je bodrila", prokomentirao je nakon susreta srednji vanjski hrvatske reprezentacije, Domagoj Duvnjak.

Pokazali su Hrvati da se nakon slavlja nad nešto slabijim protivnicima znaju nositi i s onim jačima, naime, Islanđani će na OI braniti srebrno odličje iz Pekinga: "Upisali smo tri pobjede, pokazali smo da smo uistinu jaki te se nadam da ćemo tako i nastaviti."

Iako su u hrvatskim redovima u ova tri susreta nedostajali neki ključni igrači to ih nije omelo na putu prema prvom mjestu u skupini: "Pokazali smo da iako nismo kompletni možemo do pobjeda, no kada budemo svi zdravi bit ćemo još jači", dodao je Duvnjak.

Osim pruženim rukometom Duvnjak je bio zadovoljan i podrškom publike koja je trećega dana u varaždinskoj Areni pokazala kako zna odlično navijati: "Htio bih čestitati svojim suigračima na pobjedi, ali i navijačima što su došli u ovako velikom broju", izjavio je Duvnjak.

Odličnom atmosferom zadovoljan je bio i hrvatski reprezentativac na radu u Franucskoj, Damir Bičanić: "U dvorani je bila uistinu odlična atmosfera, eto proteklih je dana bilo nešto manje gledatelja no to je vjerojatno bilo zato što smo igrali protiv lošijih ekipa. Međutim, Varaždinci su danas pokazali da je Varaždin pravi sportski grad, a oni odlična sportska publika te su nam pomogli da dođemo do pobjede i prvog mjesta", zaključio je cijelu priču Bičanić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!