Rukomet

Goluža: "I dalje smo gladni rezultata"

Iz Varaždina:Ivana Strahija • nedjelja, 08.04.2012.
Goluža: "I dalje smo gladni rezultata"
Foto: Marlon Janiček

Nakon niza od tri pobjede hrvatski rukometni reprezentativci imaju čime biti zadovoljni. U utakmicama protiv Japana i Čilea vrijeme na parketu su dobili i oni s inače manjom minutažom, Goluža je stigao isprobati i jednog debitanta te jednog mladog igrača koji tek piše prve reprezentativne nastupe…

Iza Hrvata je lijepi vikend u Varaždinu, koji je završen sjajnom nedjeljom, punom dvoranom i navijanjem koje je poticalo igrače na maštovite poteze. "Očito su kritike djelovale na navijače, danas su dali sve od sebe, a i mi za njih", kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža, koji je u petak imao prigovor na pretihe Varaždince.

"Teško se motivirati protiv Japana ili Čilea u kazališnoj atmosferi, ali danas je sve bilo na odličnoj razini, a igrači su bili primjetno maštoviti zbog podrške iz publike. Hvala svakome tko je došao, tko je navijao i veselio se s nama", dodao je hrvatski izbornik.

U Varaždinu Goluža nije imao svoj idealni roster, osim Balića nedostajao mu je i Štrlek, a protiv Islanda nisu igrali ni Buntić ni Kopljar. "Ja nikad neću nikome priznati da je jači, bez obzira na to protiv koga igramo i koga ja imam na raspolaganju. Neću ulaziti u analizu utakmice protiv Islanda, bila je to treća pobjeda i možemo biti zadovoljni prvim mjestom."

Domaći miljenik, Blaženko Lacković, posebno se zahvalio publici: "Dvorana je bila puna i glasna, a mi smo uživali. Postigli smo veliku stvar, idemo na Olimpijske igre i meni je izuzetno drago da je to ostvareno baš u Varaždinu. Moji suigrači općenito su bili zadovoljni prijemom u Varaždinu i sigurno ćemo opet doći."

Ipak je kazao: "Vidio sam u ove tri utakmice i dobre i loše stvari. Sve se može popraviti, no naravno ne u par dana. Sad imamo vremena do Olimpijskih igara, stignemo se pripremiti kako valja, nadam se da će ozlijeđeni prizdraviti a ostali ostati zdravi i da će doći spremni, s velikim motivom."

Već nakon prve dvije pobjede i izborenog plasmana na najvažniju sportsku smotru, pojedini su mediji počeli pisati o zlatu na Olimpijskim igrama, na što se osvrnuo izbornik: "Ma kako da ne, idemo mi tamo i uzet ćemo zlato, samo tako", kazao je. "To su velike riječi i ja ih sam nikad ne bih izustio. Naravno da ćemo u London otići dati sve od sebe i odigrati najbolje što možemo. Gladni smo rezultata, još uvijek, gladni smo uspjeha. No, ne možemo reći da idemo po medalju, na to nema nitko pravo", smirivao je strasti Goluža.

Što se kadra za London tiče, Hrvatska će opet prijaviti standardnih 28, a u konačnom će ih rosteru biti 14. "Ići će, to uvijek kažem, samo zdravi i spremni, nakon što odradimo pripreme. Eventualno ćemo dodati još dva imena kojih ovog vikenda nije bilo."

Hoće li među njima biti i krilo Splita, Hrvoje Batinović? "On igra odličnu sezonu. Istina, malo ga je danas ponijela atmosfera, bio je impresioniran ambijentom, no najvažnije je što je pokazao veliku hrabrost", rekao je izbornik.

Izvlačenje preliminarnih skupina za olimpijski rukometni turnir bit će održano 30. svibnja. Osim Hrvatske i Islanda, kroz kvalifikacijske turnire su se za OI plasirale Švedska i Mađarske te Španjolska i Srbija. Osim njih na turniru će sudjelovati i domaćini Britanci, svjetski prvaci Francuzi, pobjednici azijskih kvalifikacija Korejci, pobjednici pan-američkih kvalifikacija Argentinci, prvaci Afrike Tunižani te europski prvaci Danci.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.04.2012. u 08:55
    Goluža je gladan samo zbog sebe, a on je svoj roster složio onako kako to njemu odogovara, Balić , Štrlek, Buntić nikada ne bi ni bili u njegovom rosteru, veoma žalosno i veoma istinito.
    Obrisan korisnik