Košarka

Šarić: "Uzor mi je Magic"

Mišo Gulić • utorak, 10.04.2012.
Šarić: "Uzor mi je Magic"

Na Nike Hoop Summitu u Portlandu izabrana je selekcija ponajboljih mladih košarkaša svijeta pobijedila svoje vršnjake iz Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 84:75, a svoj obol pobjedi "stranaca" dao je i hrvatski dragulj Dario Šarić ostvarivši double-double.

Mladi igrač aktualnog prvaka Zagreba na terenu proveo 25 minuta, a pritom je ubacio 13 koševa, uz šut iz igre 5/10, te dohvatio 14 lopti. Efikasniji od njega bili su njegovi suigrači Wiggins s 20 i Zhelin s 19 koševa.

"Ovo je bila velika utakmica za mene, kao i za ostale dečke. Jako sam sretan što mogu biti dio ovakvog spektakla i što sam dobio priliku da pokažem što znam", rekao je Šarić na samom uvodu razgovora za američku televiziju.

Mladi Zagrebaš je na istoj priredbi bio i prošle godine, međutim, nije dobio previše prilika, dijelom i zbog činjenice što je bio najmlađi član momčadi. Ove godine je nastup ipak začinio konkretnim brojkama i bio jedan od boljih na parketu: "Bio je i to odlično iskustvo, ali naravno da sam sada sretan zbog nešto više minuta. Kada na parketu provedem 20-25 minuta onda se zaista osjećam vrlo konkurentno svima."

Amerikance je posebno dojmila sjajna kontrola lopte koju je demonstrirao mladi Hrvat, o čemu on kaže: "Mogu čak igrati i na mjestu razigravača, ali to nije moja prirodna pozicija, međutim, ja se lako prilagodim na sve."

Tko su mu uzori u NBA-u i za koga smatra da mu je sličan te na čiju se igru posebno osvrće, Šarić je rekao: "Moj najdraži igrač je Magic Johnson i njegove poteze posebno proučavam. Mislim da je to dovoljno dobar uzor."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.04.2012. u 13:45
    dobar uzor....samo nastavi s krvavim radom! nadam se da na kraju ove sezone ide iz zagreba...bilo gdje....cibona, van....samo da ode, da ga ne upropaste do kraja!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2012. u 23:16
    nazalost vec je potrosen , a sva sila nazovimo trenera koji su ga trenirali isto tako su ga upropastili ! jedina kosarka koju on zna igrat je run and gun ...obranu nezna igrat a nema ni kretnje u napadu , brzina mu fali ! Ne radi se sa nime individualno a mozes mislit kako ce naucit kosarku sa... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2012. u 23:02
    ima jedna poslovica, čini mi se ruska.. " velika očekivanja donose i velika razočarenja"  ... u biti i ne znam što ljudi očekuju da će mali postat... da li će biti odličan igrač? vjerojatno hoće. da li će u nba? vjerojatno će i tamo igrat.. ali, da li će biti razina rađe, kukoča ili dražena... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2012. u 20:06
    već je dobio na brajkovićevu debiju protiv svjetlosti dobru minutažu... eto i sad na sredini treće četvrtine protiv Cibone ima najbolju valorizaciju u svojoj ekipi i na parketu je zasad proveo 20 minuta
    Obrisan korisnik
  • balaspo10.04.2012. u 20:04
    A valjda ce sad ovih par utakmica dobit dobru minutazu. Mislin da ce ga brajkovic gurat
    balaspo