Rukomet

Goluža: "Moji dečki vrijede"

Iz Arene Zagreb:Damir Žbulj • subota, 21.04.2012.
Goluža: "Moji dečki vrijede"
Foto: Davor Sajko

Nakon fenomenalne borbe i odlične rukometne predstave rukometaši CO Zagreba na kraju ipak nisu uspjeli svladati favorizirani Kiel. No, bez obzira što Zagrebaši u Njemačku na uzvrat putuju bez prednosti, treba pohvaliti njihovu želju, volju i motiv, čime su oduševili zagrebačku Arenu.

Slavko Goluža u ponedjeljak je preuzeo klupu Zagrebaša, a već je u subotu morao voditi klub u najvažnijoj utakmice sezone, gostovanju njemačkog Kiela u zagrebačkoj Areni. Nakon +7 u 38. minuti, na kraju je završilo 31:31, a dojmovi su bili intenzivni: "Čestitam ekipi Kiela na odličnoj utakmici, ali prije svega čestitam i mojim igračima, kao i fenomenalnim navijačima."

Imao sam veliki osobni motiv dobiti Kiel. Htio sam dokazati da moji dečki vrijede," naglasio je strateg Zagrebaša.

"Loše smo otvorili utakmicu, možda smo ušli s previše respekta, što je protivnik znalački iskoristio. Na vrijeme smo se trgnuli, postigli smo dosta pogodaka iz polukontri, a obranu je predvodio odlični Šego. Žao mi je jedino što smo zadnje napade odigrali brzo, no nemam zamjerke svojim igračima," kazao je Goluža.

Goluži je žao što nije imao koji dan više za pripremu momčadi: "Žao mi je što nisam imao još koja dva ili tri dana više za pripremu, ali moram još jednom pohvaliti navijače, Zagrepčani su sigurno uživali."

Vjerovao sam u svoje momke, oni znaju što sam im rekao na prvom treningu. Kratak je period da se oni prilagode na ono što ja od njih želim. Kiel je odigrao vrhunskih 3-2-1, pogotovo u završnici utakmice, ali mislim da smo i mi odigrali dobro, pogotovo Lovro na prednjem u naših 5-1," zadovoljan je ipak na kraju morao biti Goluža.

O uzvratu samo ovo: "Nema razmišljanja o rezultatu. Želim da odigramo muški i da se borimo do posljednje minute."

Šegina partija karijere

"Kiel je moćna ekipa koja lomi svoje protivnike u završnici. Moramo biti zadovoljni, iako postoji žal za pobjedom. Ne znam je li ovo bila moja najbolja utakmica, ali svakako je imala svoju posebnu težinu. Ne igra se svaki dan protiv Kiela," analizirao je jedan od, a možda i najveći junak dvoboja s Kielom, vratar Marin Šego.

Trener gostiju Alfred Gislason na kraju je mogao biti zadovoljan raspletom, nakon što je njegov sastav -7 u nastavku pretvorio u egal za uzvrat. "Počeli smo dobro, možda čak i iznenađujuće kako smo odigrali. No, počeli smo griješiti, Zagreb je počeo igrati odličnu obranu, a fantastičan je bio i njihov golman. Naša obrana nije bila pokretljiva, no, u posljednjoj četvrtini utakmice vratili smo svoju igru i možemo biti sretni što nismo izgubili."

Strateg gostiju niti u uzvratu ne očekuju ništa manju borbu: "Moramo odigrati bolje, jer nas očekuje velika borba. Zagreb ima takav mentalitet da mogu dobro odigrati i u gostima pa očekujem isto tako izjednačenu utakmicu."

Srbin Momir Ilić hvalio je Šegu na vratima: "Imali smo dobar start, no propustili smo nekoliko šansi i Zagreb se uz fenomenalnog Šegu vratio u susret. Znali smo kako se neće predati, no, mislim da je presudila naša kvaliteta i širina klupe. Ne bi bilo nezasluženo niti da je Zagreb pobijedio, a publika je mogla vidjeti super rukomet. U revanšu će biti isto teško. Kreće se s 0:0, igra se nova utakmica, ali naravno da očekujem pobjedu."

"Zagreb je odigrao odlično na našu 3-2-1 obranu. To je jugoslavenska obrana, koju jako dobro poznaju i na koju su ipak naviknuti," poentirao je Srbin Ilić na pitanje o kvaliteti napada Zagrebaša na njihovu karakterističnu obranu.

Uzvrat se igra iduće nedjelje 29. travnja u 17.30 sati

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Kobenhavn29:23Barcelona
Ademar Leon34:23Füchse Berlin
Cimos Koper26:23Atletico de Madrid
RK Zagreb31:31Kiel
Atletico de Madrid31:24Cimos Koper
Barcelona36:33Kobenhavn
Füchse Berlin29:18Ademar Leon
Kiel33:27RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Kobenhavn29:23Barcelona
Ademar Leon34:23Füchse Berlin
Cimos Koper26:23Atletico de Madrid
RK Zagreb31:31Kiel
Atletico de Madrid31:24Cimos Koper
Barcelona36:33Kobenhavn
Füchse Berlin29:18Ademar Leon
Kiel33:27RK Zagreb

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.04.2012. u 23:26
    da se igralo u Ledenoj pred NAVIJAČIMA, a ne u Areni pred PROMATRAČIMA ostalo bi barem 5 razlike. Mi jednostavno nemamo "domaći teren". Bolje da smo igrali u Spaladiumu, Švabe bi se tam smrzli...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.04.2012. u 23:20
    to nije jugoslavenska nego hrvatska obrana,prvi ju je poceo igrati medvescak
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.04.2012. u 23:03
    goluža je as
    Obrisan korisnik
  • Master Yoda21.04.2012. u 22:54
    svaka čast zagrebu na borbi, ostavili su zadnji atom snage na terenu i stvarno šteta što ne idu sa bilo kakvom prednošću na uzvrat, ali tu se dokazuje velika kvaliteta kiela, i uz 20 šeginih obrana i 15 golova horvata i kopljara kombinirano nismo uspjeli dobit.još jednom bravo dečki
    Master Yoda
  • markoli21.04.2012. u 22:31
    bravo dečki! bravo lovro!
    markoli