Ostali sportovi

Hendry odradio formalnost

Bojan Meštrović • nedjelja, 22.04.2012.
Hendry odradio formalnost

Nakon dana odmora, Stephen Hendry je veliku prednost očekivano pretvorio u pobjedu nad Stuartom Binghamom. Osim ovog meča, završena su još tri, a u njima su kompletirana čak dva iznenađenja.

Stephen Hendry je u nedjelju navečer završio započeto i plasirao se u drugo kolo, koje će u petak započeti protiv aktualnog svjetskog prvaka Johna Higginsa. Škot je nedjelju dočekao s ogromnom prednosti (8:1), a prije nego je dokrajčio Stuarta Binghama, prepustio mu je tri framea.

Istovremeno je za drugim stolom sličnu sudbinu kao Bingham doživio i svjetski prvak iz 1997. godine, Ken Doherty. Njega je bez većih problema izbacio Australac Neil Robertson rezultatom 10:4, također nakon uvjerljivog vodstva od dana ranije (7:2).

Robertson će se u osmini finala sučeliti s Davidom Gilbertom, koji je u popodnevnom terminu izbacio postavljenog Martina Goulda. 30-godišnji Englez je u nedjelju prenio 6:3 vodstvo, ubrzo došao do 9:5, a nakon što se Gould potpuno približio breakovima od 136, 109 i 55, Gilbert je osvojio 18. igru i plasirao se među 16 najboljih tek drugi put u karijeri na ranking turniru.

Velike kontroverze izazvao je susret Marka Allena i Cao Yupenga, koji je završio pobjedom mladog Kineza rezultatom 10:6. Allen je u posljednjem frameu ubacio zadnju kuglu na stolu, već krenuo na osvježenje, no bijela se neočekivano jako odbila od mantinele i ušla u rupu na drugom kraju stola.

Iako je priznao da je vjerojatno podcijenio protivnika te da je u meču nadigran, Allen se na konferenciji za novinare žalio na trenutak koji se dogodio u prvom današnjem frameu, pri rezultatu 5:4 za Yupenga. Allen je 21-godišnjaka optužio da nesportski nije priznao prekršaj guranjem bijele kugle u trenutku kada je postojala prilika za poveći break. Sutkinja Michaela Tabb se nije oglasila te je Yupeng osvojio frame, a potom i meč. Kinez u drugom kolu očekuje pobjednika meča Ding – Day.

Turnir su započela još četiri igrača. Stephen Maguire je došao do prednosti od 6:3 nad mladom zvijezdom, Belgijancem Lucom Brecelom, dok će Shaun Murphy u ponedjeljak turnir nastaviti s minimalnom 5:4 prednosti nad Jamie Jonesom.

SP u snookeru, 1. kolo:
Gould – Gilbert 8:10
Bingham – Hendry 4:10
Robertson – Doherty 10:4
Allen – Yupeng 6:10
Maguire – Brecel 6:3*
Murphy – Jones 5:4*

* - nastavak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.04.2012. u 10:36
    robertson i trump favoriti ali nadam se ronniu
    Obrisan korisnik
  • kaiser1323.04.2012. u 08:19
    Hendry protiv Higginsa koji se nekako provukao u prvom kolu. Bit će dobro. Danas i Ronnie igra i to protiv Ebdona s kojim je imao par konflikata u prošlosti. Al opet s kim nije :)
    kaiser13