Ostali sportovi

Trump i bolestan do prednosti

Bojan Meštrović • srijeda, 25.04.2012.
Trump i bolestan do prednosti

Prošlogodišnji finalist Trump probudio se s želučanim problemima uzrokovanim otrovanjem hranom, ali nakon prvog dana ipak ima minimalnu prednost protiv Dalea. Poznata su još dvojica koja će nastupiti u drugom kolu...

p>Pri ulasku u arenu, bilo je vidljivo da se Judd Trump ne osjeća najbolje. Uskoro se to moglo primijetiti i na njegovoj igri. Trumpove pogreške odlično je iskoristio Dominic Dale i na prvoj kraćoj pauzi poveo s 3:1. Ipak, mladi Englez pokazao je izniman borbeni duh te je po povratku za stol uzvratio Velšaninu s četiri osvojene igre i došao do prednosti od 5:4 nakon prvog dana. Susret će biti završen u srijedu u popodnevnim satima.

Dva su meča u utorak došla do svoga kraja, drugo kolo izborili su O'Sullivan i Higginson. Prvospomenuti je ušao u drugi dan igre s velikom prednošću, a vrlo brzo i završio meč, dozvolivši Ebdonu ukupno četiri framea. Higginson je, pak, priredio iznenađenje svladavši ponajboljeg igrača u tekućoj kalendarskoj godini. Iako je Lee zaostajao 5:4 nakon ponedjeljka, nakon sjajna posljednja tri mjeseca nije bilo za očekivati da će izgubiti u prvoj rundi, no Higginson je sjajno odigrao večernju sesiju i slavio s 10:6.

U preostalim mečevima prednosti su stekli nepostavljeni igrači. Day je poveo protiv Dinga 5:4, Hawkins je iznenadio protiv prvog igrača svijeta, Selbyja, povevši 6:3, a Perry je gotovo osigurao prolazak stigavši do 8:1 prednosti nad Dottom, svjetskim prvakom iz 2006. godine.

SP u snookeru, 1. kolo:
O'Sullivan – Ebdon 10:4
Lee – Higginson 6:10
Trump – Dale 5:4*
Ding – Day 4:5*
Dott – Perry 1:8*
Selby – Hawkins 3:6*

* - nastavak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.04.2012. u 22:26
    dott je te godine bio u boljoj formi, a budući sam gledao to finale, iskazao je borbeni škotski duh koji ne odustaje... u tome je najbolji: match snooker. inače mi se ne sviđa kao igrač više volim ronnie o'sullivana ili marka williamsa
    Obrisan korisnik
  • bubici25.04.2012. u 12:48
    Nikad mi nije bilo jasno na koju foru je Dott io svjetski prvak. Dobro, nije za Dohertya i Ebdona, ali ovaj mi je ipak posebna enigma.
    bubici