Ostali sportovi

Kraj za prvog nositelja

Branko Barić • četvrtak, 26.04.2012.
Kraj za prvog nositelja

Trenutno svjetski broj jedan u svijetu snookera, Mark Selby, teško je stradao u prvom kolu Svjetskog prvenstva koje se igra u Sheffieldu. Ozljeda vrata s kojom je ušao u turnir očito je bila prevelika prepreka da bi pružio igru zbog koje je došao na vrh ljestvice najboljih svjetskih igrača, što je iskusni Barry Hawkins znalački iskoristio i ostvario svoj najbolji plasman u zadnjih sedam nastupa najvećoj svjetskoj snooker pozornici...

Peti dan turnira definitivno je obilježilo ispadanje prvog igrača svijeta i prvog nositelja turnira. Barry Hawkins ne samo da je pobijedio Marka Selbyja, već ga je i deklasirao s uvjerljivih 10:3. Sada je jasno kako je ozljeda vrata zbog koje nije odradio najveći dio priprema za ovo prvenstvo na Selbyju ostavila itekako traga.

"Bilo je nekih poteza u meču koje jednostavno nisam fizički mogao odigrati. Dao sam zaista sve od sebe, ali nisam imao snage i moći. Zadovoljan sam što sam uopće nastupio ove godine u Sheffieldu, budući da prije svega deset dana to je izgledalo nemoguće, rekao je nakon susreta prvi igrač svijeta.

Prva sesija završila je rezultatom 6:3 za Hawkinsa, a kada se očekivalo kako će Selby u nastavku pojačati pritisak na protivnika, 22. igrač svijeta dobiva četiri framea u nizu i ulazi u drugo kolo Svjetskog prvenstva. Selby je već osmi nositelj koji je ove godine završio svoj nastup u Sheffieldu nakon prvog kola.

Istog dana nakon jutarnjeg dijela programa ispao je i deseti nositelj - Ding Junhui. Kinez je u drugu sesiju meča ušao sa zaostatkom od jednog framea za Ryanom Dayom, a nakon što je Velšanin povećao na 6:4, Ding je dobio pet frameova u nizu i jednom nogom već kročio u drugo kolo. Day se, međutim, nije predavao, te s tri svoja uzastopna framea odvodi meč do odlučujuće igre. Tamo Ding bolje otvara i ulazi u break od 48, ali tada promašuje crvenu. Day odmah koristi svoju priliku i radi niz od 64 poena za veliki skalp i ulazak u drugo kolo, gdje će ga čekati još jedan Kinez - Cao Yupeng.

Prošlogodišnji finalist Judd Trump uspješno je prebrodio u prvom kolu i želučane tegobe i neugodnog Dominica Dalea. Iako je ljevoruki 22-godišnjak ušao u drugu sesiju s vodstvom 5:4, velški rutiner Dale srijedu je otvorio s dva odlična framea za preuzimanje vodstva 6:5. Tada Trump izvlači sjajan 114 break za 6:6, no Dale već u sljedećim frameu odgovara sa svojim nizom od 80 za novo vodstvo 7:6. To je bio krajnji znak za uzbunu za Trumpa, koji uzima naredna četiri framea za konačnih 10:7.

Završena je i noćna mora Graema Dotta, koja na njegovu sreću bar nije predugo trajala u srijedu. Svjetski prvak iz 2006. nakon katastrofalne igre u utorak gubio je s čak 8:1 od Joea Perryja, a cijela priča okončana je nakon samo dva framea u srijedu.

"Samo sam želio završiti i otići od stola. Nisam mogao ubaciti kuglu, nisam čak mogao ni bijelu odigrati. Da ste mi u posljednjem frameu rekli samo da štapom pogodim bijelu, vjerojatno bih i to promašio. Jednostavno ništa nisam mogao napraviti. Definitivno najgori meč kojeg sam odigrao u životu."

SP u snookeru, 1. kolo:
Trump – Dale 10:7
Ding – Day 9:10
Dott – Perry 1:10
Selby – Hawkins 3:10
Carter - Davis 8:1*
Williams - Liu Chuang 6:3*

* - nastavak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • bubici26.04.2012. u 19:40
    Izgleda da je ozljeda učinila svoje. Zaista čudno prventsvo ove godine; Ding, Selby, Allen, Lee, Murphy, Dott...svi odmah izletili.
    bubici
  • kaiserst199226.04.2012. u 13:28
    šok i nevjerica...
    kaiserst1992