Ostali sportovi

Williams i Carter sigurni

Bojan Meštrović • petak, 27.04.2012.
Williams i Carter sigurni

Šestog dana svjetskog prvenstva u snookeru igrana su samo četiri meča te su završeni posljednji susreti prve runde. Plasman u drugo kolu sigurnom su igrom zaslužili Ali Carter i Mark Williams...

Iako se Ali Carter cijelu sezonu mučio zbog problema uzrokovanih Chronovom bolešću, čini se da je na glavni turnir u godini došao potpuno spreman. The Captain je prikazao sjajnu igru i potpuno nadigrao Marka Davisa u prvom kolu prvenstva. Nakon što je u srijedu došao do uvjerljive prednosti od 8:1, Carter je dan kasnije svom protivniku dopustio još samo jedan frame prije nego je završio meč s breakom od 132 i osigurao meč protiv Judda Trumpa.

"Radio sam za ovaj turnir napornije nego za bilo koji drugi tijekom cijele sezone zato što sam se osjećao bolje i mogao sam trenirati. Dosad sam bio jako umoran i kada bih došao u klub, jednostavno nisam imao snage da kružim oko stola. Nadam se da ću se i dalje osjećati i igrati dobro kako turnir bude odmicao", izjavio je Carter.

Posljednji igrač koji je osiguran nastup u drugom kolu bio je Mark Williams, koji je u večernjem terminu svladao mladog Kineza Liu Chuanga. Williams je u drugi dan ušao s tri framea prednosti, vrlo brzo došao nadomak pobjede (9:3), no prije nego je završio meč, dopustio je Chuangu da osvoji tri uzastopne igre. Williams će u drugom kolu snage odmjeriti s Ronniejem O'Sullivanom, od koga na ranking turnirima biva poražen posljednjih deset godina.

"Dugujem Ronnieju već deset godina. Nadam se da ću ga ovog puta pobijediti. Veselim se susretu, ali on protiv mene uvijek igra odlično. Morat ću odigrat puno bolje nego u prvom kolu kako bih imao ikakvu šansu".

Započeta su i prva dva susreta drugog kola prvenstva. Dosad najbolji meč prvenstva igraju Stephen Maguire i Joe Perry. U svakoj od prve tri igre viđen je century, a iako je Perry imao nekoliko odličnih prilika, Maguire je ipak stekao prednost od 5:3. Isto vodstvo ima i Neil Robertson protiv Davea Gilberta. Prvak iz 2010. godine gubio je na prvom kraćem odmoru 3:1, ali je u nastavku osvojio četiri uzastopne igre uz dva centuryja.

SP u snookeru, 1. kolo:
Carter - Davis 10:2
Williams - Chuang 10:6

SP u snookeru, 2. kolo:
Maguire – Perry 5:3*
Robertson – Gilbert 5:3*

* - nastavak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • bubici27.04.2012. u 12:41
    Pa i nije, MJW mu je mušterija :)
    bubici
  • Obrisan korisnik27.04.2012. u 11:31
    "welsh potting machine" na "rocket" o'sullivana, poslastica
    Obrisan korisnik
  • bubici27.04.2012. u 09:27
    Carter ide na Trumpa, to će već jako teško proći.
    bubici