Ostali sportovi

Higginsova noćna mora

Bojan Meštrović • subota, 28.04.2012.
Higginsova noćna mora

Iako mu nitko nije davao previše šansi da napravi zapaženiji rezultat u Sheffieldu, čini se da će se Stephen Hendry lagano plasirati među osam najboljih na prvenstvu. Prema istom cilju odlično napreduje i Stephen Maguire, dok je Neil Robertson već završio svoj meč drugog kola.

Sve je bilo spremno za jedan klasik, neizvjestan susret između dvojice velikih prvaka, koji zajednički posjeduju 11 svjetskih naslova (Hendry sedam, Higgins četiri). I započelo je odlično za branitelja naslova, Higgins je uzeo prve dvije igre. Hendry je uzvratio, ali trenutni prvak je ponovno došao u vodstvo. Kako stvari stoje, njegovo posljednje vodstvo na ovogodišnjem turniru.

Nakon rezultata 3:2 za Higginsa, njegov sunarodnjak je fantastičnim breakovima okrenuo meč i na završetku jutarnje sesije došao do 5:3 vodstva. Sedmerostruki svjetski prvak je u pet pobjedničkih frameova radio breakove od 81, 69, 93, 123 i 67. Century koji je napravio u sedmoj igri bio mu je 775. u karijeri. Nešto ranije, u petoj igri, je Higgins postigao svoj jubilarni 500. century.

U večernjoj sesiji je Hendry nastavio svoj pobjednički niz. Higginsu ništa nije išlo od ruke, igrao je bez samopouzdanja i promašivao lagane udarce. Iako Hendry nije odigrao dobro kao ujutro, sa sedam od mogućih osam igara došao je nadomak četvrtfinala (12:4) i ovakvim rezultatom istaknuo kandidaturu za novi naslov u svojoj prebogatoj karijeri. Meč će biti završen u subotu popodne.

Pobjednik će se ogledati s boljim iz susreta Maguire – Perry, u kojem Maguire također ima uvjerljivu prednost. Nakon 5:3 vodstva od četvrtka, Škot je iskoristio sve Perryjeve pogreške i osvojio šest frameova, povećavši time prednost na 11:5.

Prvi koji je uspio osigurati četvrtfinale je Neil Robertson. Australac je od samog početka meča držao kontrolu protiv Davea Gilberta, nakon prve sesije u petak došao do 10:6, a kasnije se nije previše trošio te je u sporijem tempu završio susret s konačnih 13:9.

"Volio bih se susresti s Ronniejem u sljedećem kolu zato što znam da bi bila odlična atmosfera, a i protiv njega imam dobar omjer jer izvlači najbolje iz mene", rekao je Robertson novinarima o mogućem sljedećem protivniku.

Nakon neočekivanih prolazaka prvog kola, snage su u petak omjerili dvojica kvalifikanata, Ryan Day i Cao Yupeng, a uz nekoliko većih breakova do početne prednosti stigao je Day koji će u subotu ući s prednošću od 6:2.

SP u snookeru, 2. kolo:
Robertson – Gilbert 13:9
Higgins – Hendry 4:12*
Perry – Maguire 5:11*
Day – Yupeng 6:2*

* - nastavak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • danchy28.04.2012. u 13:02
    reko ja Hendry= najveća legenda ovog sporta. svaka čast
    danchy
  • bubici28.04.2012. u 12:06
    Hendry je odigrao maestralno, stvarno svaka čast!
    bubici
  • Obrisan korisnik28.04.2012. u 11:45
    Hvala HL na koeficjentu 3 na Hendrya-sva sreca da nisu pratili meceve prvog kola a i Hendryev nastup u kvalifikacijama:) Realno je trebal Higgins bit tek blagi favorit,i to samo zbog toga kaj je branitelj naslova a nikako zbog trenutne forme!
    Obrisan korisnik