Rukomet

Zagrebaši u Kielu traže čudo i plasman na završni turnir Lige prvaka

Damir Žbulj • nedjelja, 29.04.2012.
Zagrebaši u Kielu traže čudo i plasman na završni turnir Lige prvaka
Foto: Davor Sajko

Rukometaše Croatia osiguranje Zagreba u nedjelju u 17.30 sati očekuje uzvratni susret četvrtine finala Lige prvaka. U Sparkassen Areni domaćin im je odličan njemački Kiel, a Zagrebaši brane neodlučenih 31:31 iz prve utakmice...

Pred rukometašima Croatia osiguranje Zagreba utakmica je sezone. Samo ih još 60 minuta dijeli do nastupa na ovosezonskom završnom turniru četiri najbolje rukometne ekipe Starog kontinenta. No, iako je njemački Kiel apsolutni favorit na domaćem terenu za prolaz, Zagrebaši sigurno ne idu na sjever Njemačke s bijelom zastavom te će uz veliku borbu skupo prodati svoju kožu.

Hrvatskog rukometnog prvaka prije prve utakmice četvrtine finala prodrmala je trenerska smjena, na klupu je umjesto Ivice Obrvana, koji je ovu momčad i doveo do ove faze Lige prvaka, sjeo aktualni hrvatski izbornik Slavko Goluža. Pozitivan šok donio je pomak u igri, CO Zagreb fanatično i fantastičnom borbom protiv favoriziranog Kiela odigrao je izjednačenih 31:31, no, iako bi prije tog susreta svi vjerojatno potpisali takav ishod, tijek susreta ostavlja žal što Zagrebaši u Njemačku na uzvrat ne putuju barem s kojim pogotkom viška.

"Igra u Zagrebu bila je super s naše strane, igrali smo odličnu obranu, zaustavili njihovu polukontru, gdje su najjači. Treba to ponoviti i gore i onda imamo dobre šanse za proć dalje," uz dozu optimizama najavio je dvoboj Ivano Balić.

Prema otvaranju prošlotjedne utakmice tko bi se mogao nadati kako će Zagrebaši žaliti za propuštenim vodstvom? Kiel je fantastično otvorio susret u Zagrebu, u prvih 12 minuta bez pogotka iz igre, na semaforu 1:7 za goste, izgledalo je kako se sprema pravi potop domaćina. No, tada gosti posustaju, a igrači Slavka Goluže počinju igrati kao u transu.

Odlična obrane Šege, koji je bio jedan od junaka dvoboja, fantastični i 100-postotni Kopljar i Horvat, vrhunska partija Špilera, uz velik doprinos Balića, polako okreću susret na stranu Zagrebaša da bi početkom nastavka hrvatski prvak protiv njemačkog stroja imao i sedam golova viška. No, u posljednjih 15-ak minuta ponestalo je snage. Umor, bolja igra gostiju, uz mali sudački poguranac, dovode Kiel do izjednačenja rezultata.

"Nijemci sigurno očekuju kako ćemo mi brzo rješavati svoje napade, kako bi nas mogli iskontrirati, ali mi moramo strpljivo odigrati čitav susret, na granici pasivnog napada te ih takvom igrom pokušati dovesti u nezgodnu situaciju," najavio je plan za uzvrat trener Zagrebaša Goluža.

Zagrebaši su ove sezone već pokazali kako odlično mogu odigrati i na gostovanjima. pali su i Chambery i Schaffhausen, ali što je i najvažnije po prvi puta u povijesti pala je i velika Barcelona, aktualni europski prvak. Kiel je ove sezone možda i najkompletnija europska ekipa, o čemu dovoljno svjedoči i njihova bundesligaška dominacija, ali i uvjerljive predstave u Ligi prvaka. Jedini poraz nanio im je Montpellier, minimalni, ali Zagrebaši ne bi imali ništa protiv kada bi i samo s jednim pogotkom viška iznenadili krcatu kielsku Arenu. Uostalom, i ne treba im pobjeda, dovoljno je da odigraju 32:32.

"Nadam se kako možemo ponoviti igru iz Zagreba, da nas Šego poprati s obranama, a na njima će biti veći pritisak, jer moraju opravdati ulogu favorita i rezultate koje su ostvarili tijekom ove sezone," nadanja su jednog od najboljih iz prvog dvoboja, Marka Kopljara.

Kiel je u prvoj utakmici, koliko god to ne žele priznati, možda i podcijenio CO Zagreb, što ih je, uz odličnu igru Zagrebaša, koštalo boljeg rezultata od izjednačenih 31:31. Omeyer je ostao na samo pet obrana, topovski pucači Kim Andersson, Narcisse i Ilić ostali su svaki na po dva postignuta pogotka, dok su svoju reputaciju jedini opravdali Jicha s osam postignutih pogodaka te Zeitz, koji se probudio u završnici zagrebačke utakmice, zabivši na kraju četiri pogotka.

Trener Alfred Gislason na kraju dvoboja priznao je kako su imali sreće što nisu pretrpjeli poraz u Areni, ali takav rasplet odlika je velikih momčadi i ponovno se potvrdilo da takve ekipe i kada igraju slabije, teško gube utakmice.

"Nije ova utakmica za mene posebna jer sam Srbin, a igramo protiv Hrvata. Ona je posebna iz jednog jedinog razloga što nam omogućuje da se plasiramo na završni turnir najboljih rukometnih ekipa. Sutra ne igraju Srbija i Hrvatska nego Kiel i Zagreb," odgovorio je na pitanja njemačkih novinara Srbin Momir Ilić o posebnosti ove utakmice za njega.

"Nema lažne skromnosti, mi imamo bolju ekipu, veliki smo favoriti, ali i naučenim smo da se nosimo s pritiskom. Odmorili smo se preko tjedna, igramo u našoj dvorani, siguran sam kako putujemo u Köln," samouvjeren je Ilić pred početak dvoboja.

Prema svemu sudeći momci iz Kiela već su si rezervirali mjesto na Final Fouru rukometne Lige prvaka. Bilo bi im baš lijepo pokvariti već unaprijed upisano slavlje i napraviti senzaciju usred Sparkassen Arene.

Liga prvaka, četvrtfinale, uzvrat:
Kiel - Croatia osiguranje Zagreb, 17.30 sati
(prvi susret: 31:31)

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Kobenhavn29:23Barcelona
Ademar Leon34:23Füchse Berlin
Cimos Koper26:23Atletico de Madrid
RK Zagreb31:31Kiel
Atletico de Madrid31:24Cimos Koper
Barcelona36:33Kobenhavn
Füchse Berlin29:18Ademar Leon
Kiel33:27RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Kobenhavn29:23Barcelona
Ademar Leon34:23Füchse Berlin
Cimos Koper26:23Atletico de Madrid
RK Zagreb31:31Kiel
Atletico de Madrid31:24Cimos Koper
Barcelona36:33Kobenhavn
Füchse Berlin29:18Ademar Leon
Kiel33:27RK Zagreb

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.04.2012. u 20:33
    Ništa od čuda.Pali u drugom poluvremenu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.04.2012. u 13:26
    E da je Obrvan na klupi umjesto naseg izbornika onda bi jos i reko da postoje neke sanse za prolaz,ali ovak nazalost nemamo sanse!
    Obrisan korisnik
  • sarac130629.04.2012. u 13:02
    Bit ce teska utakmica, suci ce navlačit za Kiel ako ce bit gusto..Samo treba hrabro igrat od prve minute, tuć u obrani, u napadu do izrađene prilike..AJMO ZAGREB!!!
    sarac1306
  • Obrisan korisnik29.04.2012. u 12:39
    tonco malo objektivnosti...mislim lijepo je bit optimist uvijek ali...treba se dobro potuc s njima pa kaj bude...i ovo je odlican rezultat
    Obrisan korisnik
  • Tonco29.04.2012. u 11:45
    moze ovo zagreb proc. SAMO HRABRO!
    Tonco