Ostali sportovi

Hendry dokrajčio Higginsa

Branko Barić • nedjelja, 29.04.2012.
Hendry dokrajčio Higginsa

Najbolji igrač snookera svih vremena dovršio je posao protiv Johna Higginsa i nastavit će put ka svom osmom naslovu svjetskog prvaka. Subota je donijela i početak dvaju zanimljivih mečeva, a nakon prvih sesija zadovoljni mogu biti Ronnie O'Sullivan i Ali Carter...

Iako je svoj posljednji naslov osvojio prije 13 godina, sedmerostruki svjetski prvak Stephen Hendry suprotno svim očekivanjima preskočio je i drugu prepreku ove godine u Crucibleu. Najveći dio posla protiv četverostrukog osvajača naslova Johna Higginsa obavio je već u petak kada je u drugoj sesiji s 5:3 u frameovima pobjegao na 12:4, a u subotu mu je trebao tek jedan frame i break od 64 kako bi kompletirao posao.

"Naravno da mogu doći i do osmog naslova, ali tu je još nekoliko igrača koji imaju što reći o tome", rekao je najbolji igrač u povijesti ove igre na pitanje dokle može otići u ovom turniru."Pogađam kugle bolje nego ikad u posljednjih nekoliko godina, a nema mjesta na kojem se osjećam ugodnije nego u Crucibleu.".

Sljedeća Henryjeva prepreka u Sheffieldu je njegov imenjak Stephen Maguire, koji je također u subotu trebao samo rutinski dovršiti posao protiv Joea Perryja. U posljednju sesiju ušlo se s rezultatom 11:5, a Perry je s prva dva osvojena framea na kratko vratio nadu u čudo. Ipak, Maguire iz sljedeća dva izlazi kao pobjednik i postavlja konmačnih 13:7.

U četvrtfinalu je i Velšanin Ryan Day koji je s 13:7 izbacio Cao Yupenga. Mladi Kinez, koji je u prvom kolu iznenađujuće doma poslao Marka Allena, ponovno je pokazao karakter smanjivši zaostatak za Dayom sa 6:2 na 9:7, no Velšanin je uzeo svaki od prva četiri framea posljednje sesije za konačnih 13:7.

Brojni ljubitelji snookera subotu su čekali s posebnim nestrpljenjem iz razloga što je na najveću snooker pozornicu ponovno stupio Ronnie O'Sullivan. Od sudara titana između njega i Marka Williamsa puno se očekivalo, a oba igrača ta su očekivanja i ispunila u uvodnoj sesiji. Nakon serije odličnog snookera i vrhunskih breakova trostruki svjetski prvak došao je do vodstva 5:3 s kojim će ući u nedjeljni nastavak. Treba istaknuti i statistički podatak kako je Ronnie dobio sva tri obračuna protiv Williamsa u Crucibleu, dok Velšanin ne zna za pobjedu protiv The Rocketa u posljednjih deset godina na turnirima koji se boduju za svjetsku listu.

Uvodnu sesiju svog meča započeli su i Ali Carter i Judd Trump. Carter je osvojio prve dvije igre, da bi potom naredne tri prepustio najvećoj britanskoj snooker nadi. Posljednje tri ponovno su otišle na stranu puno iskusnijeg Cartera, koji će tako u nedjelju ući s vodstvom 5:3.

Sheffield, Svjetsko prvenstvo, 2. kolo:
Stephen Hendry - John Higgins 13:4
Stephen Maguire - Joe Perry 13:7
Ryan Day - Cao Yupeng 13:7
Ronnie O'Sullivan - Mark Williams 5:3 *
Ali Carter - Judd Trump 5:3*

* - nastavak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.05.2012. u 14:32
    higins je idiot glupi dedač stari
    Obrisan korisnik