Ostali sportovi

Ronnie O'Sullivan napravio velik korak prema četvrtfinalu

Bojan Meštrović • ponedjeljak, 30.04.2012.
Ronnie O'Sullivan napravio velik korak prema četvrtfinalu

Trostruki svjetski prvak Ronnie O'Sullivan napravio je u nedjelju veliki korak prema novom četvrtfinalu u Sheffieldu. Istovremeno je Judd Trump preokrenuo vodstvo Allistera Cartera te u posljednju sesiju ulazi sa zalihom od dva framea.

Ronnie O'Sullivan je s tri uzastopna framea zaključio subotnju sesiju, a dan kasnije vratio se za stol i nastavio igrati u sjajnom ritmu. Osvojio je Englez prvih šest frameova, od toga prva četiri s breakovima od 107, 74, 51 i 68 te došao do prednosti 11:3. Iako je postojala šansa da Raketa s preostala dva osvojena framea zaključi meč nakon samo dvije sesije, Williams ipak takav rasplet nije dopustio, već je uzeo ponuđeno i smanjio rezultat na 11:5.

Puno bolji snooker nego dan ranije prikazao je Judd Trump. U drugi dan meča protiv Alija Cartera ušao je s zaostatkom od 5:3, no tijekom nedjeljne sesije polako je lomio protivnika i dostizao njegovu prednost. Osvojio je Trump prve dvije igre, a nešto kasnije i posljednje tri te si time osigurao vodstvo od 9:7 prije posljednje sesije. Meč je daleko od kraja, ali Trump će s ovim vodstvom zasigurno u ponedjeljak igrati s manje pritiska.

A ukoliko uspije sačuvati vodstvo, u četvrtfinalu će ići na boljega iz meča Jones – Higginson. Kako sada stvari stoje, puno bliži prolasku je Jamie Jones, koji je nakon izjednačene prve sesije (4:4), puno bolje odradio večernji dio i došao do visokih 10:6.

Barry Hawkins odlično je odigrao jutarnju sesiju i poveo 5:3 protiv Matthewa Stevensa, ali u nastavku nije uspio zadržati istu razinu igre, te je Stevens uz tri centuryja i još nekoliko visokih breakova uspio poravnati rezultat na 8:8.

U ponedjeljak je posljednji dan drugog kola, a već u utorak započinju četvrtfinalni mečevi.

SP u snookeru, 2. kolo:
Williams – O'Sullivan 5:11*
Carter – Trump 7:9*
Stevens – Hawkins 8:8*
Jones – Higginson 10:6*

* - nastavak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.04.2012. u 11:49
    Bas ga je Ronnie rastavil na proste faktore-nije da je Williams lose igral nego jednostavno mu Ronnie nije dal priliku da dođe za stol!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.04.2012. u 11:32
    Ovaj snukeraš sa slike kojeg nam uredno servirate svakog dana baš i nema veze sa svjetskim prvenstvom
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.04.2012. u 11:09
    Ronnie je kralj
    Obrisan korisnik