Ostali sportovi

Ronnie izborio spektakularno četvrtfinale protiv Robertsona

Branko Barić • utorak, 01.05.2012.
Ronnie izborio spektakularno četvrtfinale protiv Robertsona

Ronnie O'Sullivan u ponedjeljak je dovršio posao protiv Marka Williamsa i osigurao spektakularni četvrtfinalni obračun protiv Neila Robertsona. Ali Carter je gubio 12:9, ali na koncu uspio preokrenuti protiv mlade engleske zvijezde, a među osam najboljih ušli su i Matthew Stevens te Jamie Jones...

Nakon što je u ponedjeljak ušao s vodstvom 11:5, Ronnieju O'Sullivanu trebalo je manje od sat vremena kako bi dovršio posao i plasirao se u četvrtfinale. Odmah u prvom frameu nastavka radi break od 66, što ga dovodi na koračić do pobjede. Williams uzima sljedeći frame, ali je Ronnie uspješniji u rastrganoj 19. igri gdje postavlja konačnih 13:6.

U četvrtfinalu O'Sullivan će se susresti s Neilom Robertsonom, a s obzirom na izrazito napadački stil obojice igrača, talent koji posjeduju, ali i dobru formu u kojoj se obojica nalaze, trebao bi to biti najspektakularniji obračun u dosadašnjem dijelu turnira.

"Tko god želi osvojiti naslov, morat će prvo pobijediti Robertsona, a ja evo sad imam priliku. Ima iza sebe briljantnu sezonu, osvojio je Masters, velik je igrač i to je dokazao na najvećim pozornicama. Bit će to odličan meč", rekao je trostruki svjetski prvak i po mnogima najtalentiraniji igrač koji je ikada kročio za veliki zeleni stol.

Ali Carter je jednom nogom bio već izvan turnira, ali uspio je preokrenuti zaostatak 12:9 protiv Judda Trumpa. S tri uzastopna framea izborio je odlučujuću igru, a tamo je s dobrim breakom došao u poziciju da pobjedniku UK Championshipa zatrebaju čak četiri snookera kako bi pobijedio. Znajući to, Carter je slavodobitno stisnuo šaku, opustio se i promašio sljedeću kuglu. Trump se odbio predati, izašao je za stol i odigrao tri sjajna snookera, ali na koncu to nije bilo dovoljno.

Bitka ove dvojice igrača nastavljena je i nakon meča. Carter je na konferenciji za medije zamjerio Trumpu za njegovo ponašanje, točnije za činjenicu kako se nije niti jednom ispričao za sretno odigrane poteze, kojih je po njegovom mišljenju bilo podosta tijekom susreta.

"Baš niti jednom se nije ispričao, a trebao bi znati da postoje nekakve pravila ponašanja u ovoj igri", jasan je bio Carter pred novinarima. Toliko ga je to zasmetalo, da je u jednom trenutku pred kraj meča ironično zapljeskao Trumpu nakon sretno ubačene kugle, što se ovom nimalo nije svidjelo: "Ako on hoće raditi takve stvari, to je njegova stvar. Ipak mislim da je to malo djetinjasto za jednog 30-godišnjaka", rekao je Trump, koji nije stao na tome. "Ne znam stvarno što mu je to trebalo, vjerojatno je ljubomoran. Dosta sam mlađi od njega, a već sam postigao mnogo više. Stoga ću pustiti da moj snooker priča sam za sebe."

Jamie Jones imao je naizgled ugodnih i sigurnih 10:6 protiv Andrewa Higginsona, ali mogao je samo gledati kako njegov protivnik niže breakove za poravnanje na 10:10. Ipak na koncu Velšanin s tri uzastopna framea i briljantnim breakom od 135 odlazi u četvrtfinale. Tamo će biti još jedan Velšanin, Matthew Stevens, koji je nakon neizvjesne borbe nadigrao Barryja Hawkinsa s 13:11.

Sheffield, Svjetsko prvenstvo, drugo kolo
O'Sullivan - Williams 13:6
Carter - Trump 13:12
Stevens - Hawkins 13:11
Jones - Higginson 13:10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.05.2012. u 10:04
    i Ronnie je bio umišljen i arogantan dok je bio mlađi, čak i prije nekoliko godina, usred susreta, nije mu se više igralo pa je Hendryju pružio ruku i čestitao na pobjedi. A bilo je 4-0 za Hendryja do 10 dobivenih frameova. Čisto potcjenjivanje protivnika, gledatelja i nesportsko ponašanje... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.05.2012. u 07:57
    Ronnie vs Robertson će zaista biti poslastica. A propos Trumpa, lijepo je rekao jedan od komentatora na Eurosportu da mu je sad lako kad konstantno pobjeđuje i pun je samopouzdanja. Ali kad mu zaredaju porazi i padne mu samopouzdanje... Tu se poznaju pravi igrači.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.05.2012. u 17:24
    Ovaj Trump je takvo smeće od čovjeka.
    Obrisan korisnik
  • danchy01.05.2012. u 17:03
    svaka čast O'Sullivanu, ali meč dana je bio Carter- Trump, kako sam uživao dok ga je Ali rasturao na kraju. bilo je to užitak za gledati, triler završnica i bolji ide dalje. svaka čast. gledam malo sad meč Ronnie protiv Robertsona, bit će to ljepotica prvenstva po mom mišljenju, žao mi je samo što... [više na forumu]
    danchy
  • Obrisan korisnik01.05.2012. u 14:39
    bravo za ronniea. a ovaj trump, koliko god je talentiran, toliko je umisljen i arogantan. dok pobjeduje, sve je super, kad gubi onda su krivi svi od sudaca do podloge stola itd.
    Obrisan korisnik