Automoto

Michelisz priželjkuje pobjedu pred svojim navijačima

Maj Gašparac • petak, 04.05.2012.
Michelisz priželjkuje pobjedu pred svojim navijačima

Nakon tek tjedan dana stanke nastavlja se Svjetsko prvenstvo turističkih automobila. Vozači će se u nedjelju nadmetati u Mađarskoj, na stazi Hungaroring, a te utrke nestrpljivo očekuje domaći vozač Norbert Michelisz...

Vozači u Svjetskom prvenstvu turističkih automobila nisu imali dugu pauzu. Već tjedan dana nakon utrka u Slovačkoj, natjecanje se nastavlja u Mađarskoj gdje će na Hungaroringu vozači nastojati doći do novih bodova.

Ovo je drugi put da se utrke voze na Hungaroringu, a dojmovi od prošlosezonske premijere bili su odlični. Očekuje se ponovno veliki broj mađarskih navijača, koji će i ove sezone davati veliku podršku svojem sunarodnjaku Norbertu Micheliszu.

Michelisz je prošle sezone osvojio drugo mjesto u prvoj vožnji, a u drugoj je doživio sudar na samom početku te je bio prisiljen prekinuti utrku. Stoga mađarski vozač ove godine pun motiva očekuje vožnje u svojoj domovini i očekuje bolji rezultat.

Prošle sezone pobjede na Hungaroringu je odnio Chevroletov dvojac Alain Menu i Yvan Muller, vozači koji su i ovog vikenda među najvećim favoritima za pobjedničko postolje. U prošloj utrci u Slovačkoj do iznenađujućih pobjeda su došli Robert Huff i Gabriele Tarquini te namjeravaju iskoristiti svoju dobru formu i u Mađarskoj.

Kvalifikacije su na rasporedu u subotu od 14 sati, a utrke se voze u nedjelju. Prva počinje u 11:20, a druga u 14:35.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWTCC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!