Ostali sportovi

Carter i O'Sullivan iskoristili stečenu prednost

Tomislav Viduka • subota, 05.05.2012.
Carter i O'Sullivan iskoristili stečenu prednost

Oba snookeraša koja su u posljednji dan polufinalnih partija ušla s prednošću zadržala su koncentraciju i privela ih kraju. Po do sada prikazanoj igri u finalu se može očekivati prava taktička bitka koju će odlučivati trenutci inspiracije i mirnoća jednog od ovih dvaju engleskih igrača.

U jutarnju sesiju Ronnie O'Sullivan je donio prednost 11:5 nad Matthewom Stevensom nakon što je dan ranije osvojio šest frameova za redom. Međutim, Velšanin je odlučio skupo prodati svoju kožu. Osvojio je prva dva framea i pritisnuo Raketu odigravši izuzetno taktički zrelo.

Maksimalno je usporio postizanje poena te pokušao natjerati mnogo slavnijeg Engleza na razmjenu safetyja. Ono što se tek večer ranije činilo kao koračanje prema uvjerljivoj pobjedi O'Sullivana pretvorilo se u taktičko nadmudrivanje iz framea u frame. Posljednja dva razbijanja nakon rezultata 13:9 donijela su i najveće uzbuđenje u Crucibleu.

Stevens je oba puta propustio doći do dvoznamenkastog broja osvojenih frameova promašivši relativno jednostavne udarce prvo na ružičastoj, a zatim i na smeđoj kugli. Na odmor između sesija se tako otišlo s 15:9. Večernji dio dvoboja nije ponudio veća uzbuđenja iako ga je Stevens otvorio s breakom od 116 poena. Ronnie je u sljedećem frameu ostvario 130 da bi nakon toga zaključio partiju i s konačnih 17:10 došao na korak od svog četvrtog svjetskog naslova.

Između ovih dvaju sesija poslijepodnevni dio programa bio je rezerviran za završetak dvoboja Alija Cartera i Stephena Maguirea. Carter je iz prve dvije sesije donio prednost od 14:10 i nakon prva dva framea uspio doći nadomak pobjede. Zanimljivo je da je u prvome frameu Carter čak šest puta za redom promašivao posljednju crvenu kuglu na stolu te mu je sudac odlučio dodijeliti pogodak zaključivši da je pokušaj bio dovoljno dobar.

Do kraja partije Maguire je uspio osvojiti još dva framea, ali nije imao snage i koncentracije za konačni preokret. Carter je ostvario break od 70 bodova i tako si otvorio vrata prema svom drugom finalu u Sheffieldu, s istim protivnikom kao i 2008. godine, ali i s četiri godine iskustva više 'za pojasom'.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!