Automoto

Muller predvodi vozače na stazi u Mađarskoj

Josip Piršljin • subota, 05.05.2012.
Muller predvodi vozače na stazi u Mađarskoj

Francuz Yvan Muller osvojio je svoj drugi pole position ove sezone uoči utrka WTCC-a u Mađarskoj ovog vikenda, a uspješni su bili i njegovi momčadski kolege.

Chevrolet je osvojio prva tri mjesta na kvalifikacijama za nedjeljne utrke. Aktualni prvak Yvan Muller po drugi će put ove sezone startati iz prvog reda, a iza njega su se plasirala ostala tri pobjednika.

Robert Huff je nakon prve pobjede u sezoni u Slovačkoj osvojio drugo mjesto uoči prve utrke u Mađarskoj, a slijedit će ga Alain Menu koji se također planira popeti na postolje.

"Nije ovo bila loša vožnja, ali nije bila niti savršena. Bio sam dosta iznenađen kad sam vidio svoje vrijeme. Nadao sam se da će biti dosta za pole position, ali Muller je ponovno bio pravi. Kako Chevrolet ima 1-2-3 možemo se međusobno štititi na utrkama", kazao je Huff.

Pobjednik prve utrke u Bratislavi Gabriele Tarquini prvi je u redu od vozača koji ne nastupaju u Chevroletu. Talijan je sa svojim SEAT-om bio dovoljno brz za četvrtu poziciju s koje će još jednom pokušati zaustaviti dominaciju Chevyja.

Hungaroring, kvalifikacije:
1. Yvan Muller (FRA/Chevrolet) - 1:54,503 min
2. Robert Huff (VB/Chevrolet) + 0,267 sek
3. Alain Menu (ŠVI/Chevrolet) + 0,490 sek
4. Gabriele Tarquini (ITA/SEAT) + 0,571 sek
5. Mehdi Bennani (MAR/BMW) + 0,702 sek
6. Norbert Michelisz (MAĐ/BMW) + 0,819 sek
7. Tiago Monteiro (POR/SEAT) + 0,859 sek
8. Darryl O'Young (KIN/SEAT) + 1,265 sek
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWTCC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!