Automoto

Michelisz: "Ovo je vjerojatno najsretniji dan u mom životu"

Josip Piršljin • ponedjeljak, 07.05.2012.
Michelisz: "Ovo je vjerojatno najsretniji dan u mom životu"

Odvožene su deveta i deseta utrka Svjetskog prvenstva turističkih automobila, a osim očekivanog slavlja Yvana Mullera, veliko je iznenađenje priredio Norbert Michelisz koji je slavio pred svojom publikom u Mađarskoj.

Aktualni prvak i vodeći u ukupnom poretku Yvan Muller na stazi Hungaroring pobijedio je u prvoj utrci nakon što je u kvalifikacijama izborio pole position. Time je ostao vodeći u ukupnom poretku s 23 boda više od drugoplasiranog Alaina Menua. Mnogobrojnu publiku u Mađarskoj razveselio je domaći vozač Norbert Michelisz koji je bio najbrži u drugoj nedjeljnoj utrci.

"Ovo je vjerojatno najsretniji dan u mom životu. Zahvalan sam svima koji su mi pomogli da dođem do ovog postignuća. Ne znam što se dogodilo na startu, nisam očekivao da ću se naći na vodećem mjestu nakon prvog zavoja. Nakon toga sam ubrzao kako bi stvorio razliku, a potom je sve bilo stvar koncentracije", rekao je Michelisz.

Vozaču BMW-a velika je motivacija bila domaća publika, no trudio se održati fokus na stazu: "Nasreću nisam uspio čuti publiku. U suprotnom bi mi bilo puno teže. Nekoliko sam puta bacio pogled na tribine, no rekao sam si kako moram držati fokus na utrku. Nevjerojatan je osjećaj pobijediti ovdje u Mađarskoj", sretan je bio Michelisz koji se popeo na šesto mjesto ukupnog poretka.

Muller se već nakon deset utrka prometnuo u najvećeg favorita za naslov, a to je potvrdio i ovog vikenda: "Sretan sam što sam pobijedio ovdje. Ovo je sjajna staza s odličnom atmosferom. Utrka je bila teška, posebno na startu kad sam morao braniti pole position. Huff je bio na mojoj strani tako da sam morao kasno kočiti na kraju ravnine kako bi ostao u vodstvu", kazao je.

"Nakon toga pokušao sam voziti što je brže moguće i pritom očuvati gume. Pritiskao sam u prvim krugovima kako bi stvorio razliku, a dvoboj za drugu poziciju između Huffa i Menua pomogao mi je da ostanem na sigurnoj udaljenosti", zaključio je Francuz u momčadi Chevroleta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWTCC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!