Rukomet

Alilovićeva forma sjajna, nada za istom i u Londonu

Pripremili:Ivana Strahija, Damir Žbulj, Zvonka Keliš • ponedjeljak, 07.05.2012.
Alilovićeva forma sjajna, nada za istom i u Londonu
Foto: Marlon Janiček

U tjednu za nama igrana su različita natjecanja, od "običnih" nacionalnih prvenstva do završnih turnira i Kupa, a hrvatski reprezentativci mahom su imali zapažene uloge u svojim klubovima. Posebno je razveselila vijest iz Mađarske, gdje je Mirko Alilović upisao 21 obranu u duelu protiv Pick Szegeda…

Igrač tjedna

Mirko Alilović (Veszprem): Prvi vratar reprezentacije odradio ne naprosto sjajnu utakmicu protiv najljućeg Veszpremovog protivnika u mađarskoj ligi, Pick Szegeda. Alilović je "skinuo" čak 21 loptu igrača Pick Szegeda od 43 upućene na njegov gol te je tako došao do 49 posto obrana, a konačna je pobjeda Veszprema u prvoj utakmici finala bila 33:22. Jasno je da Aliloviću forma ide prema gore, jer je i prošlog tjedna bio odličan, s 10/20 obrana protiv Balatona. Uzvrat finala igra se 13. svibnja.

Ugodno iznenađenje

Blaženko Lacković: (HSV Hamburg) Iza rukometaša HSV Hamburga nije uspješan tjedan, naime, nakon dugo se momčad pripremala za tjedan u kojem ju je osim bundesligaškog susreta s Melsungenom očekivao i nastup na Final Fouru DHB Kupa gdje ih je u polufinalu očekivao novi njemački prvak, Kiel. Hamburg je tako protekle srijede pretrpio minimalan poraz od Melsungena nakon čega je Kiel u subotu od njih bio bolji s dva gola razlike. Hrvatski reprezentativac bio je odličan u Bundesligi gdje se osam puta upisao u strijelce da bi potom u Kupu uspio postići tek jedan pogodak.

Manuel Štrlek: (CO Zagreb) Odličan je tjedna iza momčadi hrvatskog prvaka, ali i samog Zagrebovog lijevog krila, Manuela Štrleka. Naime, Zagrebaši su u tjednu iza nas nastavili svoj put prema obrani naslova prvaka Hrvatske slavljem nad Karlovcem u kojem je Štrlek sudjelovao sa šest pogodaka, da bi potom za vikend sa svojim suigračima podigao novi trofej Kluba, onaj 19. Kupa Hrvatske. U polufinalu Kupa Štrlek se nije upisao u strijelce, no u finalu je proglašen najboljim igračem, ujedno je bio i najbolji strijelac svoje momčadi sa sedam golova.

Forma u usponu

Ivan Čupić (Rhein-Neckar Löwen): Hrvatski reprezentativac s pet je pogodaka sudjelovao u važnoj pobjedi proteklog tjedna protiv berlinskog Füchsea, sudionika ovogodišnjeg rukometnog Final Foura, no samo dva dana kasnije, u petak, morali su igrati protiv Gummersbacha te su upisali minimalan poraz. Čupić je ponovno bio najefikasniji na terenu, devet puta je svladao protivničke vratare, ali nije to bilo dovoljno za slavlje, čime su pokvarili šanse da na kraju sezone zauzmu jedno od prva tri mjesta.

Venio Losert: (Ademar Leon) Momčad Ademar Leona u sklopu 27. je kola španjolskog rukometnog prvenstva na domaćem terenu stigla do nove uvjerljive pobjede, naime, bolja je s 11 pogodaka razlike bila od rukometaša Cuence čime je uzela nova dva boda te potvrdila svoju treću poziciju u prvenstvu koja je izravno vodi u Ligu prvaka. Hrvatski reprezentativac u susretu je bio izuzetno raspoložen te je s čak 19 sakupljenih obrana predvodio svoju momčad do pobjede.

Vedran Zrnić: (Gummersbach) Iza rukometaša Gummersbacha protekli su tjedan dva bundesligaška susreta u kojima je s polučili odlične uspjehe, prvo su u srijedu u gostima kod Bergischera bili bolji s tri gola razlike, da bi potom priredili pravo malo iznenađenje te, također na gostujućem terenu, minimalno svladali RN Löwen. Kapetan njemačkog bundesligaša u oba se susreta četiri puta upisao u strijelce.

Renato Sulić (Veszprem): Nakon što je prošlog tjedna postigao pet pogodaka, ovog je Sulić digao učinak i postigao njih šest,a nije iskoristio samo jedan šut na gol Szegeda. Time je došao do najboljeg učinka od svih Veszpremovih strijelaca, 86 posto. Ukupna je pobjeda glasila 33:22, pa se momčad Veszprema ima pravo nadati naslovu u uzvratnoj utakmici finala mađarskog prvenstva.

Na standardnoj razini

Marin Šego (CO Zagreb): Vratara hrvatskog prvaka imao je utakmicama ispunjen tjedan. Protekle srijede u susretu hrvatske Lige za prvaka, na gostovanju u Karlovcu, odigrao je veći dio utakmice i skupio deset obrana. Za vikend su Zagrebaši igrali završnicu Kupa, u polufinalu je odmarao i mjesto prepustio velikom hrvatskom vratarskom talentu Filipu Iviću, koji je zaustavio čak 20 protivničkih lopti. U finalu protiv Zameta opet je Šego bio u prvom planu te je skinuo 15 protivničkih pokušaja.

Vedran Zrnić: (Gummersbach) Iza rukometaša Gummersbacha protekli su tjedan dva bundesligaška susreta u kojima je s polučili odlične uspjehe, prvo su u srijedu u gostima kod Bergischera bili bolji s tri gola razlike, da bi potom priredili pravo malo iznenađenje te, također na gostujućem terenu, minimalno svladali RN Löwen. Kapetan njemačkog bundesligaša u oba se susreta četiri puta upisao u strijelce.

Ivano Balić (CO Zagreb): Nakon napornog gostovanja u Kielu, Balić je odmarao i u prvenstvenom dvoboju protiv Karlovca i u polufinalu Kupa protiv Moslavine za vikend. U finalu je odigrao određenu minutažu, zabio jedan pogodak, ali i bez njegova prisustva na terenu Zagrebaši bi uvjerljivo osvojili 19. trofej u ovom natjecanju.

Petar Metličić (Celje PL): Metličić je kapetanskom trakom oko rukava sudjelovao u uvjerljivoj prvenstvenoj pobjedi svog Celja nad Krškom, nije se upisao u strijelce, ali nije niti proveo puno minuta na terenu, jer je trener do priliku mlađim igračima.

Marko Kopljar (CO Zagreb): Kopljar je u laganom odradio tri prošlotjedne utakmice Zagrebaša. U prvenstvenom dvoboju u Karlovcu, u pobjedi koju su ostvarili u posljednjih desetak minuta susreta, Kopljar je protivničkog vratara svladao pet puta, u polufinalu Kupa u subotu Moslavini je zabio jedan pogodak, dok je u finalu u nedjelju Zametu tri puta zatresao mrežu.

Denis Špoljarić (Füchse): Nakon velikog uspjeha i plasmana na završni turnir četiri najbolje rukometne ekipe Europe, Špoljarić je s Füchseom gostovao kod, ne još dugo, Čupićeva Löwena. Berlinski sastav upisao je poraz, a u njemu je sudjelovao i Špoljarić, zaključivši dvoboj s jednim isključenjem. Lisice su unatoč porazu i dalje treće ekipa ovosezonske Bundeslige.

Marino Marić: (CO Zagreb) Momčad CO Zagreba u tjednu iza nas nastavila je s dominacijom u domaćoj Ligi za prvaka nakon čega je zasjala i na Final Fouru Kupa Hrvatske gdje je osvojila svoj 19. Kup. Zagrebov kružni napadač, Marino Marić, u gostima kod Karlovca postigao je dva pogotka, u polufinalu Kupa u Poreču, točnije, u susretu s Moslavinom također se dva puta upisao u strijelce, dok je u finalnom dvoboju Zametu utrpao jedan gol.

Domagoj Duvnjak: (HSV Hamburg) U tjednu iza nas momčad HSV Hamburga nije ostvarila dobre rezultate, naime, pretrpjela je dva poraza. Prvi poraz iznenađujuće je stigao u bundesligaškom susretu s Melsungenom da bi HSV nekoliko dana kasnije u polufinalu DHB Kupa s dva gola razlike izgubio od Kiela. Hrvatski srednji vanjski rukometaš u Bundesligi se jednom upisao u strijelce, dok je protiv Kiela tri puta bio uspješan.

Jakov Gojun: (CO Zagreb) Rukometaši CO Zagreba proteklog su tjedna ubilježili tri nove pobjede, jednu u domaćoj Ligi za prvaka, dok su druge dvije ostvarene na završnici Kupa Hrvatske čime su Zagrebaši uzeli novu titulu, točnije, svoj 19. Kup Hrvatske. Jakov Gojun u sva je tri susreta dobro odradio svoj posao u obrani, dok je u napadu također polučio uspjeh. Karlovcu i Moslavini tako je zabio po dva gola, dok se u finalu sa Zametom jednom upisao u strijelce.

Hrvoje Batinović (Split): Mladi krilni igrač nastavlja s dobrim partijama, pa iako je njegov Split izgubio na gostovanju u Sisku (24:25), Batinović je bio vrlo dobar s 8/11. Na ljestvici Lige za prvaka Split je posljednji sa svega dva osvojena boda, no to nema veze s lijevim krilom Splita, sve se glasnije šuška da bi Batinović mogao prijeći u CO Zagreb.

Forma u padu

Ivan Ninčević (Füchse): Ninčević je sa svojim sastavom proteklog tjedna gostovao kod Rhein-Neckar Löwena u sklopu 30. kola njemačke rukometne Bundeslige. Upisali su poraz od dva pogotka zaostatka, hrvatski igrač tri je puta svladao protivničkog vratara, sva tri puta s linije sedam metara.

Drago Vuković (Lübbecke): Vuković je u subotu sa svojim Lübbeckeom sudjelovao u završnom turniru njemačkog rukometnog DHB-Kupa. Flensburg je bio bolji, izborio finalni ogled s Kielom, a u polufinalnom porazu svog sastava hrvatski reprezentativac sudjelovao je s jednim pogotkom.

Tonči Valčić (CO Zagreb): Stariji Valčić Karlovcu je u petom kolu Lige za prvaka zabio četiri pogotka, dok se u polufinalnom i finalnom dvoboju Kupa, koji su na rasporedu za vikend bili u Poreču, nije upisao u listu strijelaca.

Igor Vori: (HSV Hamburg) Momčad HSV Hamburga netom prije nastupa na završnici DHB Kupa i ogleda s vječnim rivalom Kielom, odradila je i obaveze u domaćem prvenstvu u kojem je pretrpjela minimalan poraz od rukometaša Melsungena. Međutim, iako su se dugo pripremali upravo za Final Four Njemačkog kupa rukometaši Hamburga ni tamo nisu bili uspješni, naime, u polufinalu je bolji od njih bio Kiel s dva pogotka razlike. Kapetan reprezentacije Hrvatske momčadi Melsungena zabio je jedan gol, dok je u gol Thierryja Omeyera utrpao dvije lopte.

Damir Bičanić (Chambery): Rukometaši Nantesa u 23. kolu francuskog prvenstva svladali su Chambery Damira Bičanića i time popločili put Montpellieru do petog uzastopnog naslova prvaka. Utrku za titulom Chambery je izgubio rezultatom 22:27, a Bičanić je postigao samo jedan pogodak. Boljem izdanju Chambery se nada u idućem kolu, kad na domaćem parketu igra protiv St Raphaela, jer će u protivnom izgubiti i treće mjesto tablice.

Klupa, tribina, doktori

Denis Buntić, Željko Musa (Kielce): Mirni tjedan je iza dva hrvatska reprezentativca, koji čekaju 12. svibnja i prvu utakmicu finala poljskog prvenstva, protiv najvećih rivala Wisle Plock. Dva slobodna tjedna Kielce koristi za održavanje natjecateljske forme, a od ponedjeljka je krenula i taktička priprema za finale. Ove sezone je Kielce triput nadigralo Wislu, a veliki je teret na prve dvije utakmice finala, gdje se Kielce nada dvjema pobjedama. Finale inače ima pet termina, a prva momčad koja dođe do tri pobjede osvaja naslov.

Robert Markotić (Nexe): I dalje je Markotić ozlijeđen, pa ne sudjeluje u akcijama svog kluba. Nexe iza sebe ima prilično razočaravajući tjedan, ubilježen je remi protiv Poreča u Ligi za prvaka (26:26), te potom teški poraz protiv Zameta u polufinalu Kupa (28:35). Osvojeno treće mjesto pobjedom nas Moslavinom s 40:30 tek je malo ublažilo razočaranje Našičana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.05.2012. u 17:27
    Od viška glava ne boli, ali ne treba otpisati Šprema i Zrnu koji su uvjek ostavljali srce na parketu uz vrlo dobar postotak realizacije. Manuel Štrlek i Čupko su naša 2 najbolja krila sa najširim repertoarom udaraca. Moderan rukomet evoluira iz dana u dan, tako da danas sve vise krila zabijaju sa... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.05.2012. u 09:12
    štrlek isto odlazi?! jebote, zagreb će slj. sezone biti dosta slab u ligi prvaka! odlaze šego, vukić, štrlek, gojun! a tko će igrati na lijevom krilu onda?? mladi šprem i....?! batinović? OK je on, ali dokazao se do sada samo u našoj ligi, koja je ruku na srce... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.05.2012. u 09:10
    dobro je.....veseli izvrsna forma mirka i venia! ako njih 2 budu na ovom niviou, imamo velike šanse za zlato!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.05.2012. u 01:10
    poznavajuci gobca, il ce platit il ce strlek na klupu godinu dana
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.05.2012. u 01:10
    poznavajuci gobca, il ce platit il ce strlek na klupu godinu dana
    Obrisan korisnik