Ostali sportovi

Tamara Boroš bez Olimpijskih igra, Gaćina osigurao vizu

Josip Piršljin • ponedjeljak, 14.05.2012.
Tamara Boroš bez Olimpijskih igra, Gaćina osigurao vizu

Hrvatska stolnotenisačica Tamara Boroš nije uspjela izboriti nastup na predstojećim Olimpijskim igrama. U prvom kolu glavnog kvalifikacijskog turnira izgubila je od Ukrajinke Bilenko. Ipak, London je osigurao Andrej Gaćina za razliku od Tomislava Kolareka.

Ponajbolja hrvatska stolnotenisačica Tamara Boroš neće imati priliku boriti se za odličja na ovogodišnjim Olimpijskim igrama. Na kvalifikacijskom turniru dobro je startala dvjema pobjedama u skupini protiv Bugarke Kasabove i Kazahstanke Sladkove, a jedini poraz upisala je protiv Španjolke Ramirez.

Ipak, Boroš je zaustavljena u prvom kolu glavnog turnira gdje je od nje bila bolja Tetjana Bilenko iz Ukrajine s 4:3 u setovima. Još jedan hrvatski predstavnik, Tomislav Kolarek, nije bio uspješan u kvalifikacijama i neće otputovati u glavni grad Velike Britanije.

Kolarek je bio blizu plasmana u glavni turnir pošto je u skupini ubilježio tri pobjede, no zbog poraza 4:0 u setovima u posljednjem kolu od Wang Yanga koji nastupa za Slovačku ostao je bez prilike za Olimpijske igre.

Jedini je London izborio Andrej Gaćina. U skupini je bio uvjerljiv s tri pobjede od 4:0 nad Filimonom, Salehom i Nasserom, a potom je u prvom kolu glavnog turnira izbacio Danca Sternberga. Odlučujući meč za plasman na Olimpijske igre Gaćina je dobio s 4:3 protiv Čeha Prokopcova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!