Košarka

CSKA nadomak naslova prvaka Rusije

Branimir Korać • četvrtak, 17.05.2012.
CSKA nadomak naslova prvaka Rusije
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon poraza u finalu Eurolige, košarkaši moskovskog CSKA uspjeli su odgovoriti na dobar način u finalnoj seriji ruskog prvenstva u kojoj se sastaju s Himkijem. Oba susreta u svojoj dvorani riješili su u svoju korist te s 2-0 došli na korak do odvajanja naslova prvaka...

Poraz u finalu Eurolige ipak nije ostavio na igračima CSKA traga. Ostala im je još jedna zadaća, a to je domaće prvenstvo, a rješavaju je bez većih problema. Himki se u prva dva susreta finalne serije nije pokazao kao prevelika prepreka i s pobjedama 81:62 te 79:61 poveli su s uvjerljivih 2-0.

U drugom susretu su bili bez Andreja Kirilenka no to nije predstavljalo prevelik problem. Prvi dvoboj još je donio neizvjesnost do posljednje dionice kada se CSKA odvojio i uvjerljivo slavio. Prvo ime tog susreta bio je Jamont Gordon sa 16 poena i šest asistencija dok ga je slijedio Darjuš Lavrinovič s 14 poena. Himkiju nije pomogla odlična predstava Zorana Planinića koji je ubacio 17 poena uz četiri dodavanja dok je Krešo Lončar dodao šest poena i tri skoka.

Danas je bio na rasporedu susret broj dva i CSKA je ponovno bio na visini zadatka. Ovaj put neizvjesnosti nije bilo, vrlo brzo su se odvojili i za Himki nije bilo povratka. Konačnih 79:61 govori sam za sebe, a ovaj put najistaknutiji kod Moskovljana bili su Nenad Krstić s 21 poenom i pet skokova te Aleksej Šved s 12 poena i šest asistencija. U redovima Himkija Jeff Adrien je ubacio 16 poena, Krešo Lončar deset, a Planinić devet uz šest asistencija i pet skokova.

"Naravno, sretni smo što imamo vodstvo 2-0, ali nas očekuje puno teža utakmica na gostovanju i ništa još nije gotovo. Nedostajao nam je Kirilenko, bez njega nismo toliko dominantni pod obručima pa nam je Himki već u prvom poluvremenu uzeo sedam napadačkih skokova. Ne sviđa mi se što uporno dolazi do opuštanja kada stignemo na 17-20 poena prednosti. Protivnici nam brzo ubace šest-sedam poena i moram protresti ekipu", rekao je nakon susreta Jonas Kazlauskas.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.05.2012. u 12:54
    Kiiriljenko je igrao prvu i ozljedio se i zahvaljujuci njemu su i dobili tu prvu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.05.2012. u 09:00
    ma možete osvojiti s 3-0 naslov uz koš razliku +100, ali to neće isprati gorki okus. ovo je momčad okupljena samo radi jednog cilja-naslova prvaka europe. previše razvikanih i prestarih igrača, uz osrednjeg trenera....nije ni kiriljenko pomogao.
    Obrisan korisnik