Automoto

Chevroletovi vozači u novoj borbi prvi put na Salzburgringu

Josip Piršljin • petak, 18.05.2012.
Chevroletovi vozači u novoj borbi prvi put na Salzburgringu

U Svjetskom prvenstvu turističkih automobila borba za vrh se nastavlja utrkama u Austriji koja će najbolje vozače WTCC-a ugostiti po prvi put na stazi pored Salzburga. Chevroletov trio Muller - Menu - Huff u novim su bitkama za vrh poretka.

Na Salzburgringu će se ove nedjelje voziti 11. i 12. utrka prvenstva čime će biti kompletirana prva polovica natjecanja. Staza je izuzetno brza, ali i staromodna okružena visokim planinama austrijskih Alpa. Iako je Salzburg ugostio European Touring Car Cup nekoliko puta, WTCC utrke prvi put dolaze u Mozartov grad.

Staza je stoga poprilična nepoznanica većini vozača, a najbolje je poznaje Nijemac Franz Engstler koji je tamo često nastupao u utrkama German Supertourenwagena. Vodeći u ukupnom poretku Yvan Muller i njegov suparnik u SEAT-u Gabriele Tarquini stazu su posljednji put osjetili krajem 90-ih godina prošlog stoljeća.

Slika 1 od 1.

Od tada je doživjela dosta preinaka u vidu sigurnosti i infrastrukture, a jedini od sadašnjih vozača WTCC-a koji je ikad pobijedio na Salzburgringu je Pepe Oriola. Španjolac je prošle godine bio najbrži u konkurenciji ETCC vozača.

Prošle dvije utrke prvenstva ugostila je susjedna Mađarska, a osim očekivane pobjede Chevroletovog Francuza Mullera u prvoj utrci, u drugoj je veliko iznenađenje priredio Norbert Michelisz pobjedom pred svojom publikom.

I u Austriji se očekuje nova berba bodova Mullera, a u tome će ga pokušati spriječiti njegovi momčadski kolege Alain Menu i Robert Huff koji zaostaju za Francuzom više od 20 bodova u ukupnom poretku vozača. Bivši svjetski prvak Tarquini još nije upisao pobjedu ove sezone, a njegovo bi iskustvo moglo odlučiti na relativno nepoznatoj stazi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWTCC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!